Spelarbetyg: Manchester United - Chelsea

Spelarbetyg: Manchester United - Chelsea

Ett utcheckat United lyckades bärga en poäng mot Chelsea hemma på Old Trafford. Detta i en tillställning där hemmalaget först bjöd upp till dans under avslutande kvarten. Nu blickar vi nog alla fram mot en ny säsong med nya möjligheter!

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Mycket bra
7 - Best

David De Gea: 5

Den enskilt enda anledningen till att siffrorna inte blev värre än det blev. Otroligt viktig kugge vilket han visar även idag. 

Diogo Dalot: 3
Har otroligt svårt att klara av det defensiva spelet, framför allt markeringspelet och att täcka ytor vid snabba omställningar. Svag insats! 

Victor Lindelöf: 3
Direkt svag idag. Spelar visserligen upp sig en aning i andra halvlek, men de tjuvrusningar han bjöd på idag är värre än det man ser i ungdomsfotboll.

Raphaël Varane: 4
Fick täcka mycket av Telles ytor som brassen inte verkade bry sig om idag. Gjorde en godkänd insats på det hela taget, även om man önskar en mer solid kollega för att han ska få möjlighet att blomma ut på riktigt.

Alex Telles: 2
Den gode brassen har gjort bättre insatser. Han bjöd på enorma omställningsytor som Rashford inte var intresserad av att hjälpa till att täcka. Noll kommunikation och offensiva räder kunde kostat oss mer.

Nemanja Matic (ut '79): 4
En insats som får godkänt enbart för att han spelar upp sig i andra halvlek. De bästa dagarna är nog räknade för den gode serben som dock fortsatt erbjuder ett lugn i spelet. 

Scott McTominay: 3
Var direkt svag idag och lämnade enorma luckor gentemot backlinjen som Chelsea kunde springa åttor runt. 

Anthony Elanga (ut '91): 4
Spelar upp sig enormt i andra halvlek och bjuder på presspel och understöd. Ökar också tryggheten på vänsterkanten efter det att han bytt kant med Rashford, vilket också hjälper Telles en aning mer.

Bruno Fernandes: 3
Just nu är Bruno inne i en enorm formsvacka och hade inte speciellt mycket att erbjuda idag heller, tyvärr.

Marcus Rashford (ut '79): 2
Rashford är nog redan på semester, det verkar åtminstone så när man ser honom på planen. Otroligt anonym idag och de lägen som gavs skänkte han bort i vad som osade osäkerhet.

Cristiano Ronaldo: 5
Trots åldern så river och sliter Ronaldo som ett djur och försöker mana lagkamraterna till attack, något han tyvärr inte får speciellt mycket gehör för. Bra insats även i det tysta idag. 

Inhoppare: 
Phil Jones (in '79):
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Juan Mata (in '79): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Alejandro Garnacho (in '91): Spelade för kort tid för att betygsättas.

GGMU! 

 

Johan Åkesson@aakessonjohan2022-04-28 22:41:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham