St Andrew's, 2024-04-21 16:30

Coventry - Manchester U
5 - 7

Spelarbetyg: Manchester United - Coventry

Spelarbetyg: Manchester United - Coventry

3-0 ledning till en av de pinsammaste kollapserna jag bevittnat i engelsk fotboll under de senaste åren. Ja det var till en början lite himmel men för det mesta helvete när United med nöd och näppe tog sig vidare till den stundande cupfinalen mot den blåa stadsrivalen. Trots avancemang bör United som kollektiv skämmas efter dagens insats.


1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


André Onana:5
Det såg länge ut att bli en riktig walk in the park match för Onana som inte hade mycket jobb att göra fram till och med det att Coventry reducerade och slutligen kom ikapp. På minus noteras att han kunde varit snabbare i reflexerna mot Simms mål och på plus står så klart räddandet av O`Hares straff samt utpsykandet av Sheaf.

Diogo Dalot: 6
Iprincip ofelbar i dagens match med flertalet betydande defensiva aktioner och assisterandet av Mctomminays 1-0 mål. Idag var portugisen faktiskt briljant.

Casemiro: 3
Det känns orättvist att bedöma Casemiro på premisserna att han tvingades flytta ner som mittback till följd av den skadekris som drabbat United säsongen i ända men gör slutligen en okej insats. Såg stabil ut under merparten av matchen men håller inte uppe nivån efter Coventrys reduceringsmål. Bortslagna bollar och missade straffar när det gäller som mest ger tyvärr brassen ett underkänt betyg.

Harry Maguire: 4
Likt sin mittbackspartner gör Maguire en riktigt bra match i mångt och mycket. Han såg orubblig ut i det defensiva arbetet och fick kröna sin prestation med ett mål dessutom. Men så precis som med Casemiro tycker jag mig se att även Maguire börjar skaka och slarva vilket tyvärr drar ner betyget ett litet snäpp.

Aaron Wan Bissaka: 3
Wan Bissaka är sannerligen en spelare som blandar och ger, idag var det tyvärr mer åt det negativa hållet då han släppte igenom för Coventrys enda chans i första halvlek samt styrde in Coventrys andra. Nej idag kom han inte upp i nivå alls.

Scott Mctomminay: 4
Känslan som med Mctomminay på plan konstigt nog börjar sätta sig är att ett mål mer eller mindre kan dyka upp från ingenstans. Precis det sker då han sätter sitt tionde för säsongen. I övrigt en ganska blek insats och synas då han inte klarar av att bära upp mittfältet när Mainoo byts ut.

Kobbie Mainoo: 5
Mainoo rör sig på en helt egen skala numera där underkända betyg inte existerar. Idag sätter jag inte högsta betyg men han är fortsatt otrolig i sin förmåga att på ett lugnt sätt kontrollera boll och matchtempo, slog även flera utslagsgivande passningar. Man ser verkligen hur viktigt han är för mittfältet efter det att han plockas av då det defensiva understödet från Mctomminay och Eriksen inte håller måttet.

Bruno Fernandes: 5
Trots mål och assist är det svårt att sätta betyg på kapten Bruno efter dagens prestation. Tenderar att försvinna i vissa delar av matchen och gör tyvärr det när det krävdes som mest. Men löser man 1+1 så kan inte få något annat än ett klart godkänt betyg.

Marcus Rashford: 3
Fortsatt dålig i presspelet och i hemåtarbetet men får tyvärr heller inte någon utdelning för sina stundtals goda initiativ då han aldrig riktigt kommer fram till ett skarpt läge.

Rasmus Højlund: 3
Dansken hittar fortsatt inte den rytm han spelade med före sin skada och står idag för en riktig alibi insats. Ett enda skott som styrdes bort av en Coventry försvarare kan inte klassas som annat än underkänt trots att han satte dit sin straff.

Alejandro Garnacho: 3
Utöver Garnachos inblandning i 1-0 målet var han ingen vidare nytta i dagens match med slarvig bollhantering och högt flygande skott. Inte svårt att förstå varför han var den förste att bli utbytt.

Inhoppare: 

Antony: 3
Gör bevisligen ingen nytta eftersom han kommer in i matchen med en 3-0 ledning och sedan vet vi alla vad som skedde. Han gör inte bort sig men visar återigen prov på att han inte har spets nog att bidra till goda resultat.

Christian Eriksen: 3
Precis som Antony gör han ingenting värt att notera det som däremot går att notera är hur mycket sämre balansen på mittfältet blir när Eriksen ersätter Mainoo.

Amad Diallo: 4
Diallo kommer ändå in med energi och goda intentioner men hittar väl heller inte fram till något nämnvärt läge.

Omari Forson: 4
Blekt inhopp överlag men gör en viktig blockering på ett Coventryskott.

Erik ten Hag: 1
Formerar en vettig startelva givet skadeläget som holländaren friskt refererar till i sina intervjuer. Men här finns inga ursäkter detta är Manchester United med spelare på banan som tillsammans är värda astronomiska summor i jämförelse med Coventrys spelare. Detta ska inte gå och som jag ser det är detta bara möjligt på grund av att Unitedspelarnas mentalitet är svaga som tandpetare. Vem är ansvarig för det? Jo ten Hag såklart och hade det inte varit för Onana så hade nog hans jobb hängt på en oerhört tunn tråd.

Har jag varit för hård eller mjuk i min betygsättning av spelarna? Trots avancemang är detta kanske ett bevis på att ten Hag är fel man för United? Skriv gärna av er och kom ihåg att hålla en god ton!


GGMU
 

Love Sandén2024-04-21 22:20:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham