Old Trafford, 2021-02-06 21:00

Manchester U - Everton
3 - 3

Spelarbetyg: Manchester United – Everton

Det såg ju så himla bra ut efter första halvlek, sen föll det igenom på några minuter i början av andra. Ny ledning och så nära tre nya poäng och fortsatt toppstrid, men så dök Calvert-Lewin upp på stopptid och skickade in en ny kvittering. Försvann chansen till att vinna ligan där?

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

David De Gea: 1
Hade inte supermycket att göra under matchen, men det är ett svagt ingripande vid Evertons första mål som bjuder in gästerna igen. Sen måste han väl kunna göra sig större vid kvitteringen på stopptid? Nja, detta var ingen vidare match från spanjoren.

Aaron Wan-Bissaka: 3
Verkade ha tagit med sig det positiva offensiva spelet från matchen mot Southampton och tog sig fram en hel del på sin högerkant. Hade ett jättefint inspel till Cavani som inte fick till avslutet till exempel. Stod också för några fina brytningar som vanligt.

Victor Lindelöf: 2
Är följsam i många situationer och har ganska bra koll på Richarlison, samtidigt som han tar upp kampen i duellspelet. Försöker ta fram bollen i banan när tillfälle ges, och gör inte alls bort sig trots tre insläppta mål idag.

Harry Maguire: 2
Tog upp kampen med en stark Calvert-Lewin och fick undan en hel del bollar som kunde blivit farliga. Tappar bollen farligt i slutet som siste man och är den som upphäver offsiden vid sista målet. I stora delar helt okej match, men några tillfällen när han gick bort sig.

Luke Shaw: 3
Fortsätter på inslagen väg och gör på nytt en ganska bra match. Sköter det defensiva helt okej och gör det bra med bollen vid fötterna när han försöker ta sig framåt så mycket det går. Kommer i ett sådant läge till avslut, och fortsätter skicka in fina inläggsfrisparkar. Ny assist idag.

Scott McTominay: 4
I långa stunder dominant centralt på mittfältet där han vann boll och hjälpte United behålla press på Everton. Tog bollen framåt med fart och energi och hade ett städat passningsspel. Gjorde ett nytt mål när han i duell med fyra Everton-spelare nickade in 3-2.

Paul Pogba: 2 (ut 39’)
Sticker inte ut på något sätt men varierade passningsspelet med korta passningar och långa crossbollar. Byts ut innan paus med en lårskada, bara att hoppas det inte är något allt för allvarligt.

Mason Greenwood: 3 (ut 93’)
Gör en av sina bästa matcher för säsongen där han med sin teknik ställer till stora bekymmer för Evertons försvar vid flera tillfällen. Gör också ett bra jobb defensivt där han vinner tillbaka en del boll. Hade något läge där han kanske kunde avslutat lite bättre, men likväl en bra match.

Bruno Fernandes: 3
Även om han försökte syntes han inte till mycket under första halvlek tills han tog fram bollen någon meter och från ingenstans sköt ett perfekt skott över Olsen in i bortre krysset. Fortsätter försöka hitta de svåra passningarna och sätter bland annat Rashford i ett superläge.

Marcus Rashford: 2
Rörde sig både till höger och vänster och skickade in ett perfekt inlägg till Cavanis mål. Utmanade matchen igenom och tog sig vid flera tillfällen fram till farliga lägen, och borde kanske få ett lite högre betyg. Men jag ger honom inte mer än en tvåa eftersom hans beslutsfattande allt för ofta brister, gör en dribbling för mycket och skjuter vid fel lägen.

Edinson Cavani: 3
Visar på nytt att det är han som ska spela nia i United just nu. Gör ett nytt fint nickmål och är en bra uppspelspunkt. Även om touchen inte alltid sitter perfekt så lägger han ständigt ner ett stort jobb och står även för några fina skarvar i snabba anfall.

Inhoppare:

Fred: 2 (in 39’)
Kommer in när Pogba går sönder men gör inget som sticker ut. Krigar på centralt men missar att plocka upp James Rodriguez vid kvitteringen.

Axel Tuanzebe: (in 93’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.