Spelarbetyg: Manchester United - Liverpool FC
Bruno Bruno Bruno!

Spelarbetyg: Manchester United - Liverpool FC

Det mesta går Manchester Uniteds väg just nu. Efter en betydligt mer underhållande match än senast på Anfield borstar man alltså av sig självaste Liverpool och avancerar till den femte omgången i FA-cupen. Fernandes och Rashford sticker som vanligt ut.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd


Dean Henderson: 2
Deano är chanslös på målen. Stod för ett par enkla räddningar. Godkänd, inte mer.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Osynlig i första på gott och ont. Tar för sig mer i andra men tvingades hemåt när Mané byttes in. Släppte ingen över bron.

Victor Lindelöf: 2
Felplacerad vid 0-1, annars stabil som vanligt. Gör 180+ bra minuter mot Liverpool.

Harry Maguire: 2
Uppspelet till Cavani som ledde till kvitteringen drar ner betyget på en solid insats. Tog många dueller och spelar precis på gränsen utan att riskera kort.

Luke Shaw: 3
Hade bitvis bekymmer med Salah och stod och sov vid dennes första mål. Utvecklats offensivt och liknar numer ett skenande godståg längs sin kant.
Ett ständigt hot på fasta. Toppform!  

Scott McTominay: 2
Sårbar och trög när han sätts under press. Trivs bättre när han får älga på med boll i andra halvlek. Faller ner och stöttar mittbackarna och tar bort en del inlägg. Okej insats.

Paul Pogba: 3
Det märks att fransmannen trivs med fotbollslivet just nu. Visar närvaro och tyngd i närkamperna. Otroligt nyttig i huvudspelet. Borde förvaltat sitt fina läge bättre i andra.

Mason Greenwood (Ut 66’): 3
Börjar varva upp så smått efter den isländska bakfyllan. Bjuder på ett patenterat avslut vid ledningsmålet. Ett mål och en assist överskuggar en i övrigt modest insats.

Donny van de Beek (Ut 66’): 1
Spelar enkelt och försöker fylla på i straffområdet, men vi hade hoppats på mer. Vågar inte hålla i bollen den där extra sekunden. Tydligt att självförtroendet saknas. Tufft läge för holländaren.  

Marcus Rashford (Ut 86’): 4
Outstanding I första då han agerade regissör från sin vänsterkant. Krönte insatsen med en Scholesy-assist. Utnyttjade Williams slarv skoningslöst i andra. Oroväckande utbytt.

Edinson Cavani: 3
Frånsett felpassen som föranledde kvitteringen så gör Cavani en riktigt bra match med 94 minuters stenhårt jobb. Nära att sätta spiken i kistan med en klassnick, men stolpen räddade Alisson den gången.

Inhoppare:

Bruno Fernandes (In 66’): 4
Klassinhopp av Bruno. Skapade direkt oro i Liverpool och visar mästartakter med den avgörande frisparken. Kolossalt viktig för sitt United.  

Fred (In 66’): 3
Kommer in och stabiliserar upp mittfältet mitt i Liverpoolpressen. Vinner boll och täcker ytor. Visat sig vara förstavalet på defensivt mittfält.

Anthony Martial (In 86’): -
Spelade för kort tid för att betygssättas.

GGMU
 

Micke Martinsson2021-01-24 21:06:07
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham