Spelarbetyg: Manchester United – Newcastle
United löste en vinst i säsongens sista hemmamatch

Spelarbetyg: Manchester United – Newcastle

Äntligen blev det vinst för United! Amad Diallo visade vägen med ett mål och en assist i säsongens sista hemmamatch. Ett resultat som inte ändrar på tabellen men som ger United självförtroende inför FA-cupfinalen.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


André Onana: 4
Höll United kvar i matchen när Newcastle hade momentum.

Diogo Dalot: 4
En prestation som man förväntade sig av portugisen. Pålitlig på båda fronterna men hade inte mycket att hantera idag.

Casemiro: 4
Tydligt att brasilianaren inte var mittback med sin skakiga inledning. Men spelar upp sig efter det. Rensade en boll på mållinjen och var farlig på offensiva fasta situationer. 

Jonny Evans: 5
En tuff uppgift på förhand för 36-åringen att hänga med Alexander Isak. Men avväpnar svensken och fick honom bort från matchbilden helt.

Aaron Wan-Bissaka: 3
Fick också en tuff uppgift mot Newcastles främsta hot i Anthony Gordon. Hade svårt att hänga med engelsmannen. Skakig stundtals. 

Kobbie Mainoo (Ut: 82´): 5
Fortsätter att bara gå från klarhet till klarhet. Kyligt avslut för att ge United ledningen och hade ett bra samarbete med Amad under matchen.

Sofyan Amrabat: 4
En blandad insats. Står för flera viktiga ingripanden med tacklingar i straffområdet men även en hel del slarv. Men tycker överlag det är en positiv insats av Amrabat. 

Amad Diallo (Ut:82´): 6
Får saker att hända offensivt längs högerkanten. Utmanar försvarare, tar avslut och hittar luckor. Ivorianen är en frisk fläkt i United. Målskytt och assistläggare.

Scott McTominay: 4
Bra i duellspelet men en slarvig nick hemåt när Gordon smällde till. Uppoffrande i sin roll.

Alejandro Garnacho (Ut: 82´): 3
Kommer till lägen men har saknat slutprodukten sistonetiden. Mindre aktiv i pressen än vanligt då han har sett slutkörd under säsongsavslutningen.

Bruno Fernandes (Ut: 89´): 5
Spelade som falsk nia vilket han har gjort tidigare i United. Märktes på Uniteds anfall att Bruno var tillbaka i startelvan. Involverad i det mesta och höjde sin omgivning. Få hoppas det inte är en allvarlig skada.

Byten:

Lisandro Martínez (In: 82´): –
Spelade för lite för att betygsättas

Marcus Rashford (In: 82´):
Spelade för lite för att betygsättas

Rasmus Højlund (In: 82´): 4
Kom in och gjorde sitt 15:e mål för säsongen. 

Christian Eriksen (In: 89´): –
Spelade för lite för att betygsättas

Erik ten Hag: 4
Valde att bänka Højlund och satte Fernandes som en falsk nia att starta matchen med. Tyckte att det var en klar förbättring spelmässigt jämfört mot Arsenal. United skapade målchanser och såg aktiva ut med bollen. Förutom några tillfällen kändes det stabil i försvaret. Andra halvlek blev mer kaotisk men lyckades reda ut stormen med de sena bytena. En vinst, tre mål och tre poäng. Ett bra resultat i sista hemmamatchen för att få självförtroende inför finalen.

Äntligen tre poäng! Vem stod ut och vad tycker du om insatsen? Skrev dina tankar nedan.


GGMU

Eric Länje2024-05-15 23:42:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham