Spelarbetyg: Manchester United - Tottenham
Rashford och Höjlund fick äntligen näta i samma match.

Spelarbetyg: Manchester United - Tottenham

Manchester United tappade ledningen två gånger om efter slappt försvarsspel. Positionsspelet på mittfältet och uppträdandet på fasta situationer lämnade mycket övrigt att önska men äntligen lossnade det för Rashford och Höjlund. Krysset innebär en allt mer cementerad position i mitten av tabellen.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Världsklass
7 – Best


André Onana: 3
Verkade stå och fundera på var han lagt passet. Inget av målen såg otagbara ut. 

Diogo Dalot: 4
Följsam och hade bra koll på Werner. Kom inte alls till offensivt men ändå klart godkänd. 

Jonny Evans: 3
Nickade bort en del inlägg men såg lite passiv ut på båda målen. Ute och seglade ibland och benen såg närmast raka ut när han byttes ut. 

Raphaël Varane: 4
Bättre positionsspel och mer följsam än mittbackskollegan. Såg än mer bekväm ut när Martinez klev in. 

Aaron Wan-Bissaka: 4
Fick äran att ta hand om vänsterkanten och gjorde det bra mot Johnson. Följde ofta med upp i anfall men såg fyrkantig ut i överlappsläge. 

Kobbie Mainoo: 3
Tuff match för Kobbie. Tvingades täcka enorma ytor med mittfältskollegorna ute på vift. Inte lika dominant med boll och försvann ur matchbilden mot slutet. 

Christian Eriksen: 2
Dansken visade ännu en gång att han inte klarar av att spela i en tvåvägs-roll. Temposvag och usel i närkampsspelet. Eriksens dagar i toppfotbollen är räknade. 

Alejandro Garnacho: 4
I ständig rörelse och skapade stora problem för Spursförsvaret. Borde fått en straff och en assist, men varken domaren eller McTominay ville samarbeta.

Bruno Fernandes: 4
En typisk Bruno-insats. Kämpade och slet, klarade på domaren och kastade iväg ett dussin försök till avgörande passningar. Borde utnyttjat det smörgåsbord, som Tottenhams höga backlinje innebar, bättre. 

Marcus Rashford: 4
Låg bakom första och kombinerade fint med Højlund vid andra. Även om engelsmannen borde fått ut mer av alla omställningslägen så ser vi detta som ett fall framåt. 

Rasmus Højlund: 5
Vräkte in ett kanonskott och assisterade läckert till 2-1. Fick en tydlig boost som räckte en stund men såg trött ut på slutet. Lossnar det nu?

Inhoppare:

Scott McTominay: 3
Kom till ett par lägen. Måste göra det bättre på Garnachos perfekta inlägg. 

Lisandro Martinez: 4
Efterlängtad återkomst. Klev in med sedvanlig pondus och hans blotta närvaro på planen ingjöt mod i hela laget. 

Antony: -
Spelade för kort tid för att betygsättas 

Erik ten Hag: 4
Ställde ut samma elva som förlorade mot Nottingham, men hade i ärlighetens inte mycket att välja på. Låsningen att ge Christian Eriksen en för honom omöjlig roll borde i och med danskens insats ha upplösts för gott. Matchplanen i det närmaste perfekt givet Spurs galet höga backlinje och lagets totala brist på eget spel. Gjorde de byten som förväntades. Borde utnyttja uppehållet enkom till att träna på fasta situationer. 

GGMU



 

Micke Martinsson2024-01-14 20:48:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham