Spelarbetyg: Manchester United – West Ham

Spelarbetyg: Manchester United – West Ham

Fina, härliga självmål gav United tre nya poäng i ligan och CL-platsen känns nu ännu närmre. Ett ganska bra spelande United tog – och fick – taktpinnen från första minut och några fler mål hade det mycket väl kunnat bli, men tre poäng är det som betyder något. Nu ser vi med tillförsikt fram emot matchen i Milano på torsdag.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd


Dean Henderson: 3
Blev egentligen aldrig testad av West Ham och när det väl kunde blivit farligt stod någon medspelare i vägen och blockade. Det jag främst imponeras av är Hendersons beslutsamhet när han kommer ut för att ta hand om inlägg och kör över spelare om det behövs. Visst borde han gjort det lite bättre i torsdags men idag och de senaste matcherna sätter ordentlig press på de Gea.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Hade en del bekymmer med Antonio och lite för ovårdad med bollen vilket gör att det främst är på andra kanten United kan ta sig fram mot ett lågt West Ham. Sen kommer det ju några fina brytningar som det alltid gör och en ny hållen nolla in på kontot.

Victor Lindelöf: 4
När gästerna sjönk lägre och lägre tog Victor fram bollen mer och mer och tog sig ur situationer med snabba passningar framåt och vågade kliva fram i duellspelet. Just duellspelet imponerade kanske mest när han ställdes mot en jobbig Antonio.

Harry Maguire: 4
Eric Bailly firade derbysegern på sociala medier genom att konstatera att Maguire har ett stort huvud, och det där stora huvudet är så viktigt för United när bollar kommer in mot eget straffområde. Stod dessutom för några viktiga blockar längs marken och var följsam när bollen skickades in bakom honom.

Luke Shaw: 4
Matchen hann knappt börja innan Shaw överlappade och skickade in ett farligt inspel, sen fortsatte han på den inslagna vägen matchen igenom. Presterar konstant på en riktigt hög nivå nu, var väl bara någon hörna som inte satt som den skulle idag. Fick dessutom kroppen framför ett farligt Soucek-avslut mot slutet.

Fred: 2
Fick tid och utrymme i första halvlek när West Ham ville styra bollen till Freds fötter. Just i det spelet är väl brassen inte som allra bäst, men stod ändå för några fina passningar framåt. Får inte riktigt tag i matchen när gästerna försöker ta sig framåt i slutet men ändå fullt godkänd.

Scott McTominay: 3
”Get in the box Scotty” skrek Ole Gunnar i första halvlek, när han väl gjorde det i andra halvlek på en hörna kom också matchen enda mål. Firade som att det var hans mål, men mål blev det oavsett om det inte var från Scotts panna. Verkligen älskar hans tillslagsteknik, så vacker. Höjer det betyget, nej kanske inte, men att han sätter crossbollar på millimetern gör det. Väl genomförd match centralt i banan.

Daniel James: 2
Inte en matchbild som passar den snabbe walesaren som bäst och fick inte ut mycket av sitt spel i första halvlek. Fick några och skapade själv några fina omställningsläge men när sista passningen eller inlägget skulle komma saknades kvaliteten. Bidrar som alltid med press och löpningar men inte hans bästa insats för säsongen.

Bruno Fernandes: 3
Rörde sig över stora ytor och sökte boll mot ett lågt stående West Ham, och det var oftast genom hans fötter som det allra farligaste skapades. En fin chipp till Greenwood här och ett snabbt väggspel med Rashford där. När vi summerar är det han som skickar in bollen som sen landar i mål och på nytt går det inte att överskatta portugisens betydelse.

Marcus Rashford: 2
Spelar halvskadad och tycker det märks i en del aktioner. Blir lite för mycket trampande på bollen ibland och skulle gjort det mycket bättre när han helt ensam får nicka framför mål i första. Men med tanke på hans fysiska status gör han det han kan och såg ut att trivas bättre när ytorna blev större i andra halvlek.

Mason Greenwood: 3
Hade det varit sommar 2020 nu hade hans avslut gått stolpe stolpe in istället för stolpe ut, men lite så har denna säsongen sett ut för Greenwood. Har fortfarande saker att utveckla för att kunna leda United som nia men idag är han rörlig och kommer till flera farliga avslut och serverade lagkamrater några fina lägen. Fin insats, bara det där lilla flytet som saknas.
 

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2021-03-14 22:55:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham