Spelarbetyg: Manchester United – West Ham
Rashford frälste United med ett sent vinstmål

Spelarbetyg: Manchester United – West Ham

Det slutade med dramatik igen mellan Manchester United och West Ham med ännu ett sent vinstmål för the Red Devils. Inhopparna, Cavani och Rashford stod bakom vinstmålet som tog Rangnicks United upp i topp fyra igen.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 4
The Great Wall of Paella fick ha en relativt lugn kväll. Kom några småchanser men inget som direkt störde de Gea. Skönt att han äntligen fick hålla en nolla.

Diogo Dalot: 4
Var involverad i mycket offensivt eftersom United utgick många av sina attacker på hans kant. Har fått en positiv utveckling under Rangnicks förtroende. Dock orkade han inte att hänga med i andra halvlek och trampade vatten.

Harry Maguire: 6
Uniteds kapten var tillbaka I startelvan och hade flera bra defensiva aktioner. Utan tvekan hans bästa prestation hittills i årets säsong.

Raphael Varane: 5
Har börjat att visa mer trygghet i försvarsspelet. Fungerade stundtals väldigt bra med Maguire.

Alex Telles: 4
Vänsterbacken var inte lika långt uppe på planen som han brukar vara. Rätt så osynlig överlag men gjorde ett digert defensivt jobb.

Fred (Ut: 82´): 4
En relativt lugn och sansad prestation av Fred. Var noggrann i sitt passningsspel och gjorde det man vill en defensiv mittfältare ska göra. Hade matchens första skott på mål, vilket i sig förklarar vilken tillställning det var.

Scott McTominay: 4
Ännu en stabil prestation av skotten. Likt Fred gör sitt jobb på mitten men finns att begära i passningsspelet.

Bruno Fernandes: 4
Den formstarka portugisen börjar att se mer bekväm ut på planen. Vill alltid slå de avgörande passningarna men saknade kvalité i de sista momenten. Forcerade alldeles för mycket i andra halvlek.

Mason Greenwood (Ut: 82´): 4
Var med i spelet redan från början där han borde ha förvaltat ett tidigt läge. Blev framspelad av Dalot flera gånger vilket skapade möjligheter för Greenwood där han klunde utmana West Hams försvar. Har länge kritiserats att vara självisk i många situationer men agerade moget i sin beslutsfattning.

Cristiano Ronaldo: 4
Ronaldo visade upp bra attityd och vilja (sålänge han inte blir utbytt). Har blivit mer involverad i spelet där han gärna kommer ner på planen och försöker hitta Bruno eller löpandes yttrar. Väldigt blek andra halvlek där han försvann ur matchbilden.

Anthony Elanga (Ut: 62´): 4
Svensken som äntligen har blivit uppmärksammad stod för ännu en bra prestation. Rivig och gör smarta löpningar. Elanga påminner mig väldigt mycket om en ung Marcus Rashford när han bröt igenom.

Byten

Marcus Rashford (In: 62`): 5
Ersatte Elanga men hade det svårt att påverka matchbilden och utmana det kompakta West Ham försvaret. Men när man avgör sent så kvittar det. Hans andra raka mål i ligaspelet nu.

Edinson Cavani (In: 82´): 5
Behövde inte många minuter att göra skillnad. Gjorde en smart löpning precis innan han assisterade MBE Rashford och United tog med sig alla tre poäng.  

Anthony Martial (In: 82´): 4
Stod för en hockeyassist men också värt att notera att tempot ökade med Martial på planen. Alla tre bytena hade en påverkan i dagens vinst.

GGMU

Eric Länje2022-01-22 18:15:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham