Spelarbetyg: Southampton – Manchester United
Tre poäng och hållen nolla blev det för United i bortamatchen.

Spelarbetyg: Southampton – Manchester United

United tog en efterlängtad bortavinst och lyckades att hålla säsongens första nolla efter en krigarinsats nere i sydkusten. Vinstmålet kom efter ett portugisiskt samarbete mellan Bruno Fernandes och Diogo Dalot. Efter en svag inledning på säsongen har det blivit två raka vinster för Erik ten Hag i Premier League.

Betygsskala:
1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Världsklass
7 – Best


David de Gea: 5
Stod för en viktig räddning i andra halvlek när Saints började att bygga upp momentum för en kvittering. United höll ut dock och spanjoren fick äntligen hålla en nolla.

Diogo Dalot: 5
Höll rent på sin kant i och skapade första halvleks bästa chans. Gör fina aktioner framåt men har mer att jobba med det defensiva spelet. Assisterade Bruno i vinstmålet.

Raphael Varane: 5
Stabil rakt igenom och trivdes väldigt bra med Licha på sin sida. Stod alltid rätt i försvarspositionerna och visade upp bra passningsspel. 

Lisandro Martinez: 5
Gigant i duellspelet och hans energi i backlinjen var välbehövlig. Argentinaren och fransmannen ska vara givna i startelvan framöver.  

Tyrell Malacia: 5
Vänsterbacken inledde matchen lika aktivt som mot Liverpool senast. Gjorde dock några feltajmade tacklingar och felplacerade passningar när Southampton hade press på hans kant. Behöver bli lite mer varm i kläderna men visar mod och följer upp Liverpoolmatchen med en bra prestation.

Scott McTominay: 4
Skotten startade lite oväntat före Casemiro på mittfältet. Garanti på hårt jobb vilket behövdes i dagens matchbild. Men tycker fortfarande att Casemiro kommer att bli en klar uppgradering på mittfältet.

Christian Eriksen: 4
Relativt anonym inledningsvis men kunde fortfarande ha gjort öppningsmålet. Kom in matchen mer halvvägs genom första halvlek och spelade med ett fint lugn på bollen. Försvann sen ur matchbilden i andra halvlek när Southampton tog över mittfältet efter målet. Men finns ingen i United som är lika passningssäker som dansken.

Bruno Fernandes: 5
Saknade den sista finessen i första halvlek. Men i andra halvlek fick vi se ett högklassigt portugisiskt samarbete. Fernandes läser Dalots inlägg bra och visar kyla i avslutet. Blir matchhjälte idag och det var välbehövligt mål för hans egna del.

Jadon Sancho (Ut: 67´): 4
Vill alltid utmana och dra sin försvarare. Blev dock väldigt ofta isolerad och fick försöka ta sig förbi fyra försvarare på egen hand. Känns som han borde ha stannat kvar på planen då han var mest aktiv framåt av anfallstrion som startade.

Marcus Rashford: 3
Knappt involverad i offensiven och måste visa sig mer i spelet när Sancho blir omringad. Var lite mer alert i början av andra halvlek men annars en svag prestation av Rashford.

Anthony Elanga (Ut: 80´): 3
Får ett jätteläge att ge United ledningen men annars osynlig. Hade det väldigt svårt att komma in i matchbilden och slog bort många bollar.

Inhoppare

Cristiano Ronaldo (In: 67´): 3                 
Borde ha kommit in för Elanga vid halvtidsvilan. Verkade att få lämna planen med en skada efter bara nio minuters spel men krigade vidare. Kunde ha stängt matchen efter att ha blivit framspelad av Eriksen.

Casemiro (In: 80´): –
Första inhoppet i United men spelade för lite för att betygsättas.

Fred (In: 91´): –
Spelade för lite för att betygsättas.



Håller ni med betygen från dagens match? Vem anser du var bäst i vinsten nere på sydkusten idag? Skriv era åsikter i kommentarsfältet. 
 

Eric Länje2022-08-27 15:57:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham