Spelarbetyg: Tottenham - Manchester United
El Matador avgör!

Spelarbetyg: Tottenham - Manchester United

"Lads - it's Tottenham" Man undrar ju om det var budskapet från Ole i paus. För det var nämligen ett helt annat Manchester United som gick ut och körde över Tottenham i en sprakande andra halvlek. Många förtjänar beröm idag, men Pogba och Cavani stack ut lite extra.

5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd


Dean Henderson: 4
Solskjaer verkar ha bestämt sig för att satsa på den unge engelsmannen, trots dimridåresonemanget om ”två nummer ett”. Efter dagens insats finns det väl ingen anledning att ändra på det beslutet. Henderson testades rejält och stod för två riktigt vassa parader. Men det är hans enastående positionsspel som imponerar mest. De Gea får förmodligen rikta in sig på spel i Europa League.

Aaron Wan-Bissaka: 2
Tuff match för AWB. Fick väldigt lite hjälp på sin kant och går också bort sig på målet, när han istället för att lokalisera Son, tittar boll och försöker stötbryta mot Kane. Försöker offensivt och är allt som oftast spelbar, men bidrar inte nämnvärt till vändningen.  

Victor Lindelöf: 3
Når inte Kanes skarv till Moura och ser lite bortgjord ut, men kan knappast tillskrivas hela ansvaret för baklängesmålet. Det syns tydligt att svensken har självförtroende med boll när han allt oftare i matcherna tar yta och låter högerfoten diktera uppspelen. Fick ner farten på Son och stängde ner efter 0-1. 

Harry Maguire: 4
Kaptenen kliver fram ordentligt idag. Driver upp ett bra bolltempo och slår 5-6 smaskiga uppspel på yta som en bra dag resulterar. Defensivt raderar Maguire i stort sett ut Kane ur matchbilden. Kom fel en gång mot landslagskollegan och då blev det gult. Bäst i backlinjen idag.

Luke Shaw: 4
Engelsmannen spelar med ett enormt självförtroende och visar upp sin mångsidighet idag. Står upp rejält i närkamperna och har ett par brasseliknande aktioner när han på små ytor vänder bort sina motståndare. Har Shaw någon överman i ligan på sin position?

Scott McTominay: 3
Roy Keane lär ha suttit och myst när han såg McTominay spela idag. Kör över flera Spurs-spelare och backar inte en millimeter trots ett tidigt gult kort. Olyckligt avblåst i första när Son övade inför sin medverkan i Svansjön. Kylde av sig i paus och vinner mittfältskampen tillsammans med Fred i andra.   

Fred: 4
Efter ett par svaga insatser studsade brassen tillbaka ordentligt. I vanlig ordning vann han massor av andrabollar, pressade allt och alla och täckte både ytor och passningar. En typisk stark treplus-insats om det inte vore för prestationen runt kvitteringen. Snabba fötter och bra spelförståelse - hög klass rakt igenom!  

Paul Pogba: 5
Alla vet ju vad fransmannen kan när han har sin dag. Idag var han sådär otäckt bra och gjorde lite vad han ville på plan. I stort sett omöjlig att ta ifrån bollen. Det manifesterade han inte minst vid förarbetet till Greenwoods 3-1-mål. Nära att klacka in ett drömanfall. Bäst på plan.

Bruno Fernandes (Ut 90’): 3
Portugisen är inne i en liten formdipp efter att ha dominerat ligan sedan ankomsten. Stampar på boll och spelar inte lika mycket på instinkt. Trots att Bruno spelar tydlig andrafiol ikväll skakar han fram en hockeyassist och ett vasst skott som så när smet in.

Marcus Rashford (Ut 72’): 2
Precis som Bruno hackar spelet för Rashford just nu. Ser ut att plågas av diverse skavanker vilket hämmar hans spel. Trivs inte till höger, men hade svårt att komma loss även när han sökte sig inåt i plan. Kombinerade fint med Fred vid kvitteringen men annars hände det inte särskilt mycket runt nummer tio.  

Edinson Cavani: 4
Veteranen gör sin klart bästa insats i den röda tröjan ikväll. Hotade ständigt i boxen och visar klass med tre sylvassa löpningar som resulterade i ett mål, en assist och ett bortdömt mål. Betydligt mer involverad och intresserad i övrigt. Dags att förlänga kontraktet?    

Inhoppare:

Mason Greenwood (In 72’): 4
Nu känner vi igen vår supertalang igen. Står för ett lysande inhopp med både mål och assist. Precisionen på inlägget till Cavani höll Giggs-klass och avslutet höll, ja, Greenwoodklass helt enkelt.

Nemanja Matic (In 90’): -
Spelade för kort tid för att betygssättas

GGMU

Micke Martinsson2021-04-11 21:30:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham