Spelarbetyg: Tottenham – Manchester United
Gubbarna visade vägen när Ole Gunnar lutade sig mot rutinen.

Spelarbetyg: Tottenham – Manchester United

Ålder är bara en siffra brukar det heta. Cristiano Ronaldo och Edinson Cavani – tillsammans 70 år gamla – gjorde varsitt mål och sköt tre poäng till United. Ole Gunnar sa att det var rutinen som gällde ikväll, och nog visade det sig att han fick rätt och att ålder ibland bara är en siffra. Nu andas vi ut, åtminstone tills på tisdag kväll.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David de Gea: 4
Alltså det är en hållen nolla för spanjoren, så bara godkänt känns ju snålt att ge. Men han rör bollen med fötterna en del gånger – och håller på att ställa till det en gång – och inte så mycket mer. Tottenham oroade honom aldrig, hållen nolla är alltid kul men svårt att ge mer än godkänt.

Aaron Wan-Bissaka: 5
Wingback till höger idag och sköter den uppgiften på ett väldigt fint sätt. Det ska sägas att han inte ställs på speciellt stora prövningar defensivt men den där brytningen när Son är igenom ska nämnas. Jag vet, det var offside, men alltså vilken brytning. Ganska aktiv offensivt också, bra.

Victor Lindelöf: 5
Stabil från första till sista vissla i en trebackslinje. Har inte spelat tillsammans med både Varane och Maguire tidigare men gör det fint. Känns betydligt tryggare idag än senast tillsammans med sina mittbackskollegor, men då ställde Spurs inte så speciellt svåra frågor heller.

Raphael Varane: 5
Tillbaka från skada och får ta platsen centralt i en trebackslinje, och det gör han bra. Visar pondus, manar på och styr sina medspelare. Läser spelet bra och är dessutom med sin snabbhet allt som oftast först på plats. Men som för Vigge, det var inte de svåraste frågorna han fick stå till svars för från motståndarna.

Harry Maguire: 5
Resolut och vinner första duellen efter nån minut när han kliver fram mot Moura, just en sådan duell han gått bort sig i gång efter gång tidigare under säsongen. Det satte också tonen, betydligt bättre än på sista tiden och såg lite mer ut som den gamle Harry även om det kommer bli tuffare test under kommande vecka.

Luke Shaw: 4
Är lite svajig inledningsvis där han inte riktigt är på tår och tappar någon onödig boll. Spelar sedan upp sig när han får lite mer frihet offensivt och har yta att ta. Vissa passningar framåt sitter inte riktigt som han ville, men ändå stabil match och verkligen något steg upp från förra helgen.

Fred: 4
Gillar Fred, han löper och krigar och sprider en massa energi runt sig. Sen kan bollen studsa lite varstans och passningarna kan hamna här och där men en arbetsinsats och en energinivå tummar han aldrig på. Skickar till och med iväg ett distansskott som tvingar Lloris att sträcka ut, ganska bra insats alltså.

Scott McTominay: 6
Ni vet ett gammalt ånglok där någon står och kastar in kol i en stor ugn och får tåget att tugga igång och sedan hålla farten. Precis sådär är McTominay idag för United. Han vinner bollar, står upp i alla dueller och vinner de allra flesta av dem. Utöver det är han stark med bollen när han driver den framåt och drar United med sig i det. Ey Scott, fortsätt lasta in kol i ugnen nu!

Bruno Fernandes: 5 (ut 76’)
Har inte alls nått upp till den nivå vi förväntar oss av honom sista tiden, men idag är det ett klart steg i rätt riktning. Försöker som alltid ofta hitta de avgörande passningarna och de sitter ganska ofta. Som när han precist lyfter fram bollen till Ronaldos mål. Står dessutom för en stark arbetsinsats och vinner duellen som skapar Uniteds andra mål.

Edinson Cavani: 6 (ut 82’)
Inleder väldigt starkt där han dels sätter press mot Spurs backlinje men där han också letar upp ytor och är farlig så fort bollen närmar sig offensivt straffområde. Fortsätter sedan på inslagen väg, får se en nick smita just utanför efter en snabb omställning i första men får till slut måljubla för första gången denna säsong. Hur elegant som helst håller han inne löpningen, undviker offsiden och chippar bollen över Lloris. Lämnar plan med kramp, fullt förståeligt.  

Cristiano Ronaldo: 6 (ut 71’)
En match som kan fungera som ett blueprint för hur Cristiano Ronaldo spelar sin fotboll anno 2021. Syns inte, tappar en boll, syns inte, går inte hela vägen in i pressen… och så PANG. Löpningen bakom ryggen på Davies och det där volleyavslutet håller högsta världsklass. När han sedan dessutom elegant tar med sig bollen och serverar Cavani till 2-0 kan han skriva hem om ett väl utfört dagsverke.

Inhoppare:

Marcus Rashford: (in 71’)
Spelade för kort tid för att betygsättas. Men kommer in och sätter pricken över i:et när han löper sig fri och fint rullar in 3-0. Fortsätter göra mål sedan han kom tillbaka från skada.

Nemanja Matic: (ut 76’)
Spelade för kort tid för att betygsättas. Kommer in och får matchen att bara spelas av. Står dessutom för en assist till Rashfords mål.

Jesse Lingard: (in 82’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Pontus Berg Nilssonpontusbn@hotmail.com@pontusbn2021-10-30 20:52:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham