Spelarbetyg: Viborg–West Ham 0–3
Gianluca Scamacca bäst idag.

Spelarbetyg: Viborg–West Ham 0–3

En välbehövlig seger i Danmark innebär avancemang till gruppspelet i Europa Conference League. Nedan finner du spelarbetygen från matchen. 1 - Dålig 2 - Godkänd 3 - Bra 4 - Utmärkt 5 - Världsklass


Alphonse Areola – 3
En säker hållen nolla från fransmannen. Utöver det, en otrolig dubbelräddning i första halvlek som visade vilken målvakt av klass han är. Ser vi mer av detta borde Moyes se över vem som ska få ha på sig förstahandskarna. 

Ben Johnson – 3 
Strålande insats. Gör några viktiga brytningar när matchen står och väger. Går fint framåt och tar sig förbi sin spelare i princip varje gång. Slår även ett par makalösa 50-meters passningar. 

Thilo Kehrer – 2 
Väl godkända 90 minuter. Stabil matchen ut i försvaret och behöver varje minut han kan få i claret & blue (eller white & orange?). Når högst och bidrar till Souceks 0–3 mål. Såg lugn ut brevid Ogbonna. 

Angelo Ogbonna – 3 
Åh vad han är saknad. Klockren insats, fullständigt äter upp Viborgs forward. Ser inte ut som han har varit skadad och borta från spel såpass länge, hans konkurrens i backlinjen är vital i nuläget. 

Aaron Cresswell (ut 81) – 2 
Bidrar till den hållna nollan. Saknar initiativ framåt vilket är frustrerande. Gör sällan löpningar utanför Fornals på kanten vilket varit mycket effektivt tidigare. Man älskar bara den fina vänstern som även idag bidrar till ett mål. 

Manuel Lanzini (ut 82) –3 
Lagets hjärta idag. Anfallet utgick från “juvelen” mest hela tiden. Han styrde tempot och flyttade laget framåt mycket bra. Saknar mycket i försvaret vilket gör det svårt för honom att spela i mitten som en av två. 

Tomas Soucek – (ut 68) 2 
Många av er lär inte hålla med om denna betygsättning och tycker att Soucek förtjänar ett högre betyg efter ett mål och en assist. Men det är något med honom det senaste som bara inte klickar, även idag upplevdes detta. Drar ner lagets tempo gång på gång, står i tomma ytor och forcerar inte in i boxen. Målet var bra och visade på hans vilja framför mål som saknats, men det krävs mer från honom i ett mittfält, ganska mycket mer. 

Pablo Fornals – 3
Springer sönder Viborg. Konstant aktiv och står ofta rätt. Han saknar tyvärr den extra kvalitén på bollen, men visar att vilja, tanke och tålamod räcker gott och väl för att göra en, nästan utmärkt, men bra match. 

Said Benrahma (ut 68) – 3
Snälla fortsätt såhär Said. Trygg med bollen igen. Gör betydligt oftare rätt beslut i sista tredjedelen och är inte alls lika stressad med att få iväg ett avslut eller inlägg vilket är en otrolig lättnad. Detta kan bli hans säsong. 

Maxwel Cornet – 3
Får en trea för hans assist men gör annars en ganska blek insats. Bidrog inte alls lika mycket framåt som positionskollegorna Fornals, Benrahma eller Lanzini. Går ofta offside och utnyttjar inte sin fart. Hoppet är att det snart lossnar för nyförvärvet. 

Gianluca Scamacca (ut 68) -–4 
Fullständigt utmärkt insats av anfallaren. En trygghet med bollen och visade i afton hur han tryggt kan ha bollen felvänd, lösa sig ur och spela loss en kollega. Fantastisk målinstinkt vid första målet. Fantastisk hockeyassist vid Benrahmas mål. 

Flynn Downes, Conor Coventry, Michail Antonio (samtliga in 68) – 2 
Kommer in i ett skede då matchen är avgjord och förblir blek. Kändes nästan som matchen tog slut när bytena gjordes. Vill verkligen se mer av Downes, han har ett spännande rörelsemönster men förblir något rädd med bollen. 

Vilgot Gunnarssonvilgotgunnarsson@hotmail.se@VilgotGunnarson2022-08-25 22:12:52
Author

Fler artiklar om West Ham