London Stadium, 2021-09-19 15:00

West Ham - Manchester U
1 - 2

Spelarbetyg: West Ham - Manchester United

Spelarbetyg: West Ham - Manchester United

Dave räddar, Ronaldo gör mål och släkten är värst på London Stadium. Efter en svajig prestation som hade betydligt mer att erbjuda konstaterar vi nu att vi är obesegrade och hakar på i tabelltoppen.

1 – Sälj!
2 – Usel
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Best


David De Gea6
Står för en solid och säker insats i dagens match. 1-0 målet kan han inte lastas för. Räddningen av Nobles straff i slutsekunderna bekräftar enbart att De Gea är påväg tillbaka till sin gamla form och numera är cementerad förstakeeper. 

Aaron Wan-Bissaka: 4
Spiderman står för en godkänd insats. De offensiva räderna är inte toppklass utan hans styrkor visar sig som vanligt ligga i defensiven, där han gör det bra men utan att förta sig. Kommer fel i några situationer med har snabbheten på sin sida och lyckas korrigera sig.

Raphaël Varane: 5
Varane spelar ett stabilt försvarsspel med en otroligt fin uppspelsfot som offensivt vapen. Fungerar bra och kompletterar försvarslinjen med sin erfarenhet och stabilitet. Styrningnen på Benrahmas skott är enbart olyckligt. 

Harry Maguire: 4
Gör liksom sin mittbackskollega en stabil insats. Maguire kommer fel i ett par situationer men försvarslinjen och främst De Gea är på tårna och kan assistera honom. En stabil insats på det hela taget, men personligen så anser jag att det går alldeles för långsamt emellanåt. 

Luke Shaw: 5
Tar sig fram på kanten med sina kombinationer med innermittfältet och skapar oreda för West Ham. I första halvlek flög Shaw fram på sin vänsterkant och Coufal i West Hamförsvaret fick slita hårt för att hålla ställningarna. Blir liksom stora delar av laget sittande alldeles för lågt i försvarspelet och behöver höja sig ytterligare någon nivå för att kunna återerövra boll snabbare och på så sätt försvara sig högre upp i plan. 

Scott McTominay: 4
Första matchen från start efter skadeuppehållet och ja, det hade väll lite mer att önska i McTerminators prestation. Men som vanligt är han en hårt krigande innermitt som springer till sista blodviten. Lite för mycket bolltapp vilket visar att han behöver sina träningar för att bli vän med bollen igen.

Fred: 5 (ut 88')
Liksom sin mittfältskollega så hade han inte världens bästa relation till bollen idag. Farliga och onödiga bolltapp på mittplan hade kunnat kosta oss mer. Men Fred står trots det också för en solid prestation och kämpar något olidligt för att återerövra boll och sätta press på motståndaren. Fred stod också för en del fina passningar in i sista tredjedelen för att luckra upp ett tight försvar, dessvärre utan framgång men vi kan nog räkna med att formen är fortsatt uppåtgående.

Mason Greenwood: 4 (ut 73')
Kom inte riktigt till sin rätt idag. Försökte sig på sin patenterade räd från ytterposition in till mitt där han letade avslutslägen men utan någon framgång. Däremot stod Mason för ett gediget arbete utan boll och skapade ständigt oreda hos West Ham med sina djupledslöpningar. En stabil prestation som hade kunnat få ett bättre öde med en kasse. 

Bruno Fernandes: 5
Står för en otroligt fin assist in till Cristiano och har som vanligt ett finger med i det mesta som sker ovanför mittplan. Bruno fortsätter att vara direkt utslagsgivande för United. 

Paul Pogba: 4 (ut 73')
Står för en otrolig insats första 20-30 minuterna där han med sin mjuka bolltouch gör lite vad han vill. Går ned sig en aning i andra halvlek men står fortsättningsvis för en stabil prestation. 

Cristiano Ronaldo: 5
Ronaldo är fortsättningsvis lika utslagsgivande som man hade trott. Skulle haft minst en straff med sig idag men får helt enkelt nöja sig med att ha stått för kvitteringen. Är delaktig i speluppbyggnaden och står för en rad fina prestationer där försvaret i West Ham hänger på en skör tråd. 

Jadon Sancho: 4 (in 73')
Sancho kom in med knappa kvarten kvar och hade en rad fina löpningar utan boll. Insatsen var stabil utan att förta sig. Har fortfarande en infasningsperiod och kommer vad det lider komma till sin rätt, var så säkra. 

Jesse Lingard: 5 (in 73')
Släkten är värst och det visade Lingard efter att i slutet av ordinarie tid curlat in det som visade sig vara segermålet. En otrolig prestation mot sina förra lagkamrater som putsade över fadäsen i veckan Champions League, om blått en aning. 

Nemanja Matic: - (in 88')
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

GGMU

Johan Åkesson@aakessonjohan2021-09-19 17:29:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham