Spelarbetyg: West Ham - Manchester United
Det blev ännu en uddamålsförlust. På London Stadium var det West Ham som ville ha alla tre poängen mest.

Spelarbetyg: West Ham - Manchester United

Sicket antiklimax det blev. Istället för en tredjeplats och ett stort kliv mot Champions League så blev det ännu en uddamålsförlust och ett steg närmre femteplatsen. En svag och i många stycken förolämpande dålig insats resulterade i ännu en förlust. Nu är det bara att slicka såren och ladda om för att ta sig an säsongens avslutande matcher.

1 - Sälj!
2 - Usel
3 - Underkänd
4 - Godkänd
5 - Bra
6 - Världsklass
7 – Best


David De Gea: 1
Målet är en tavla utan dess like. Dessutom slår han bollen rakt i gapet på West Ham ett par, tre gånger, något som blivit ett signum för spanjoren. Det är dags att gå vidare och leta nytt mellan stolparna.

Aaron Wan-Bissaka (ut ´87): 5 
Var stabil, trygg och en stor del i de få offensiva framryckningar United hade i dag. En solid och stabil insats där Wan-Bissaka var framträdande i ett annars blekt lag. 

Victor Lindelöf: 4
Gör en stabil insats tillsammans med sin mittbackskollega i dag, liksom de senaste matcherna. I en högt stående backlinje fungerar Vigge dugligt. Hade två tillfällen där han kunde kostat oss ännu mer, straffsituationen i slutet på första halvlek och bolltappet på offensiv planhalva i slutet på den andra. 

Luke Shaw: 4 
Står, liksom kollegan i mittlåset, för en stabil insats. Vid något tillfälle hamnade han på efterkälken och behövde understöd, som tur nog fanns just då.

Tyrell Malacia (ut ´88): 2
Valpig. Han är helt enkelt inte mogen för Premier League. Åtminstone inte ännu.

Antony (ut ´74): 3
Hade några lägen där han kunde sprintat förbi Cresswell ännu fler gånger, men väljer allt för ofta att stanna upp och slå bollen i sidled eller bakåt. Våga och vinn. Antony behöver våga misslyckas för att lyckas. Dessvärre blir det snarare ett hack i maskineriet för många gånger, så även i dag.

Casemiro: 3
Extremt anonym i dag och de bollar som kom i hans närhet skickades för det mesta vidare utan adressat. En direkt svag insats av brassen.

Christian Eriksen (ut ´74): 3
Liksom kollegan på det centrala mittfältet var dansken inte att känna igen mot West Ham. Anonym och ofta på fel plats. Otajmade uppspel och ett uppenbart bristande självförtroende som resulterar i att spelet stannade upp. 

Marcus Rashford: 4
Har ännu inte hittat tillbaka till formen efter skadan. Vill mycket. Ibland lite för mycket. Men en stor portion av just det ligger också i att ingen annan är benägen eller förmögen nog att testa likt Rashford. En ok insats där för mycket hänger endast på hans axlar, liksom under resterande del av säsongen. 

Bruno Fernandes: 3
Fastnar för mycket i omställningarna och uppspelen hamnar inte där de brukar. I matcher där vi stampar och inte kommer någonstans är det spelare som Bruno som måste kliva fram. Det gjorde han inte i dag. 

Wout Weghorst (ut ´57): 3
Är ett ankare och en stabil uppspelspunkt. Dessvärre blir resultatet av uppspelen oftast ingenting. Insatsen i sig är väl knapp godkänd men utan resultat i aktionerna kan inte betyget bli något annat än just underkänt då en spelare i hans position ska värderas utifrån produktion. och där lyckas han inte. 

Inhoppare: 
Anthony Martial (in ´57): 4
När Martial kommer inte så blir det ett annat tempo och flow i det offensiva spelet. Vid något tillfälle blixtrar han även till och visar den potential han besitter, dock utan framgång. Men Martial stod för en god prestation och var delaktig i det offensiva spelet som åtminstone började gå framåt någorlunda i och med hans intåg på planen. 

Marcel Sabitzer (in ´74): - 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Jadon Sancho (in ´74): -
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Diogo Dalot (in ´87): -
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Fred (in ´88): -
Spelade för kort tid för att betygsättas.
 

 

Johan Åkesson@aakessonjohan2023-05-07 22:27:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham