Leeds United - Liverpool
0 - 3

Stoke - Southampton
Pellé nickar in 1-0

Denna match gav en så otroligt viktig seger i jakten på Europa så nu är vi med i racet igen. Man blir dock alltid lite nojig när dom visar Saints på tv och man räknar med Yoshida i startuppställningen, två tecken som sällan är bra.

Det var Southampton som tog tag i taktpinnen rätt omgående i matchinledningen, Pellé försökte sig ine på en massa snygga grejer utan spelade som förr, Davies, Long och
Tadic sprang för fullt offensivt och jagade så fort de blev av med bollen och bakom dom täckte Romeu och Clasie upp finfint.
Efter ungefär en kvart lägger Long ett inlägg som Pellé gör en jättefin nick på, men Butland räddar ut till hörna, en hörna som Pellé förvaltar på bästa sätt och nickar i mål.
Southampton fortsätter med de fina spelet och är väldigt bra, och runt 30:e minuten ger det utdelning när Long spelar fram Pellé som skjuter en relativt långsam rökare som Butland antagligen borde tagit men 2-0 blir det!
Precis innan halvtid borde verkligen Tadic ha dödat matchen, Long gör en fin löpning med boll och spelar snett över till Tadic som lurar ner både back och målvakt men trots öppet mål så skjuter han inte utan ska lägga över den på vänster fot och allt går för långsamt så ytterligare en försvarare hinner hem och avstyr.
Halvtid 2-0 vilket kunde vart både 3 och 4-0, Southampton var det klart bättre laget.

Andra halvlek kommer Stoke ut som ett nytt lag, dom gör allt enklare och snabbare. Det hinner inte gå mycket mer än fem minuter av andra innan Arnautovic gör 1-2.
Men Saints rycker upp sig och andra halvlek blir rätt så jämn, största chansen tillhör James Ward-Prowse som med din frispark prickar ribben. Utöver detta så är det inga jättechanser åt nått håll egentligen utan de mest anmärkningsvärda sakerna som händer är två domslut som bägge går emot oss. Situation 1 är när Tadic blir kapad av målvakt och det är solklar straff men domaren friar, situation 2 vet jag fortfarande inte varför men Mane får rött kort när han och en back nickar ihop min teori är att domaren tyckte han gick in med armbåge men repriserna visar att han höll ner armen.
Två situationer som ställer till det, utöver dessa skapar Koeman en situation 3, han byter in Yoshida i 80:e .
Trots dessa 3 situationer och till slut över 7 minuters tillägg som klart talar emot Saints så håller vi undan och vinnerer matchen med 1-2

Efter denna match är jag återigen otroligt imponerad av Van Dijk som är oerhört bra. Shane Long och Steven Davis är ju en tränares våta dröm, dessa män slutar ju aldrig springa. Graziano Pellé fick äntligen hitta mål och det kan visa sig värdefullt i slutskedet av säsongen. Ryan Bertrand gör det mycket bra som mittback. Sist men inte minst Cuco Martina, han är oerhört följsam i försvaret och hänger med offensivt hela tiden (snälla Koeman spela honom mer!!!) Annars tycker jag segern är fullt rättvis, Stoke äger mycket boll men kommer ingen vart. Dessutom kunde vi gjort betydligt fler mål.