Swansea vidare till fjärde omgången i FA-cupen
Två mål av Graham gjorde att Swansea vann med 4-2.

Detta efter att ha besegrat Barnsley med 4-2 på bortaplan.

Swansea startade med en väldigt stark startelva, där de enda icke ordinarie spelarna var Tremmel i mål, Monk i backlinjen och Orlandi på mittfältet. På bänken återfanns nya lånet Sigurdsson.

Matchen började något avvaktande och det dröjde till den tionde minuten innan den första chansen kom. Det var Swanseas Agustien som drog på ett hårt skott, men Barnsleys målvakt lyckade få bort bollen. Efter den första farligheten så blev spelet lite bättre och båda lagen hade sina chanser att göra mål. Trots ett spelövertag för Swansea så var det Barnsley som lyckades göra första målet. Anfallaren Vaz Te sköt ett skott som tog på Monk och sedan in i målet. Glädjen för hemmalaget blev dock kortvarigt då det bara dröjde någon minut innan Swansea kvitterade. Efter att Orlandi fått bollen så passade han snyggt fram bollen till ytterbacken Rangel som sköt in bollen i mål. Trots ett par till bra chanser för Swansea så var det också halvlekens sista mål.

Det skulle dock inte dröja länge innan nästa mål kom. Redan i den 46:e minuten tog Swansea ledningen efter att Graham skjutit ett hårt skott som var otagbart för Steele i Barnsleymålet.  Åtta minuter senare så var det Dyer (som återigen spelade lysande) som såg till att Swansea ökade på ledningen, detta efter att ha blivit fint framspelad av Routledge. I den 60:e minuten fick Sigurdsson göra debut för Swansea i ett läge när det kändes som att Swansea hade ganska bra kontroll på matchen. Det blev dock återigen spännande redan i den 65:e minuten när Vaz Te reducerade till 2-3.

En intensiv Barnsleypress började, men mot slutet av matchen så började Swansea dominera igen. I den 89:e minuten så avgjordes också matchen, när Graham gjorde sitt andra mål för dagen.

Därmed har också Swansea vunnit två matcher på bortaplan  på raken, även om Barnsley kanske är lite lättare motstånd än vad Swansea möter normalt i Premier League. Orlandi gör återigen en bra insats och ökar på konkurrensen på mittfältet. Även om man kanske inte ska dra allt för stora växlar av denna match så är det ju också roligt att Swansea gör så många mål som man gjorde i denna match. Nästa match som Swansea spelar blir dock betydligt svårare, när man möter Arsenal på hemmaplan!
_________________________________________________

Barnsley: Steele, Hassell (WIseman, 58), McEveley, Foster, Davies, Done (Noble-Lazarus), Perkins (Gray, 58), McNulty, Addison, Vaz Te, Drinkwater
Ej använda avbytare: Preece, Edwards, Taylor, Digby

Swansea: Gerhard Tremmel, Angel Rangel, Garry Monk (capt), Ashley Williams, Neil Taylor, Leon Britton, Kemy Agustien (Joe Allen, 63), Andrea Orlandi (Gylfi Sigurdsson, 60), Wayne Routledge, Nathan Dyer (Scott Sinclair, 77), Danny Graham
Ej använda avbytare: Jose Moreira, Fede Bessone, Leroy Lita, Luke Moore

Domare: Stuart Attwell
Publik: 7,380 (1313 bortafans)