Tack från djupet av mitt hjärta David Moyes

Tack från djupet av mitt hjärta David Moyes

Nu är det officiellt att David Moyes slutar som manager i West Ham. Två matcher återstår.

Jag vill rikta mitt stora tack till David Moyes för det han gjort i West Ham under först en halv säsong 2017-18 när han styrde upp klubben och höll oss kvar efter att vi legat nere i botten och kämpat. Jag med flera ville att han skulle bli kvar som manager men valet föll i stället på Manuel Pellegrini.

Det blev dock bara en och en halv säsong med Pellegrini och Moyes kom tillbaka till West Ham till andra halvan av säsongen 2019-20. Även då låg West Ham väldigt skrynkligt till men Moyes styrde upp laget och höll oss kvar än en gång.

Därefter följde en säsong i toppskiktet där West Ham var väldigt nära en topp fyra placering men fick nöja sig med en sjätte plats och därmed spel i Europa League där vi gick ända till semifinal men förlorade mot Frankfurt som vann turneringen. West Ham blev dock sjua säsongen 2021-22 och kvalificerade sig för spel i Europa Conference League.

Säsongen 2022-23 var svajig i ligan och West Ham kämpade för att hålla sig kvar i Premier League, något man lyckades med och hamnade på plats 14. Om ligan var svajig så var spelet i Europa Conference League allt annat än svajigt. West Ham vann sin grupp med seger i alla gruppmatcherna. Segrade fortsatte man med i Europa. Det blev totalt 14 vinster och en oavgjord i Europa Conference League för West Ham. Kan inte tänka mig en mer värdig segrare än West Ham i den cupen. Segrade gjorde man också i finalen mot Fiorentina och 43 års väntan på en titel var äntligen över. https://www.youtube.com/watch?v=e6Fv7ZiUhYA 

Du har mitt innerliga tack för det David Moyes. Jag var en yngling förra gången West Ham vann en titel och nu är man en gubbe åtminstone om man tittar på åldersiffran i passet även om jag känner mig som en pojkspoling ibland.

Den snart avslutade säsongen har inte varit lika framgångsrik och många röster har höjts för att Moyes ska sluta som manager för vårt West Ham. När man i januari valde att endast ta in Kalvin Phillips som nyförvärv medan man skickade iväg Thilo Kehrer, Said Benrahma båda på lån och sålde Pablo Fornals så sket det sig fullständigt resten av säsongen. Phillips blev också en av de sämsta värvningar som West Ham gjort. Tur att det var på lån så vi kan skicka tillbaka honom. Både Moyes och West Hams ledning får ta på sig att det sket sig. Jag har i det längsta haft åsikten att Moyes borde fortsätta men även jag har kommit till åsikten under våren att det är nog dags att ta avsked. Två matcher återstår Luton hemma på lördag som blir tack och hej då matchen för Moyes på hemmaplan. Så jag hoppas han får ett värdigt avsked och att spelarna ser till att komma med en bättre inställning än att bara placera dojjorna på gräsmattan. West Ham slutar någonstans i mitten och eftersom det blev uttåg ur Europa League mot Leverkusen så har säsongen tagit slut och inte lika kul som de senaste säsongerna.

Nu verkar det som att West Ham anställer Julen Lopetegui som ny head coach. Det är dock inte klart än även om det sägs vara en överenskommelse mellan Lopetetgui och West Ham.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/club-statement-david-moyes 

Stort, stort tack David Moyes för din tid i West Ham och all lycka framöver.

 

Arne Söderlund2024-05-06 20:41:00
Author

Fler artiklar om West Ham