Två spelare in sista timmen
"Kom alla mina små kycklingar!"

Två spelare in sista timmen

Fulham FC kunde igår presentera ytterligare två förstärkningar under slutet av januarifönstret - Lazar Markovic och Håvard Nordtveit.

Fulham, för närvarande näst sist i Premier League med sex poäng upp till säker mark då det återstår 14 matcher, förväntades förstärka under januarifönstret. Den stora anstormningen av erfarna tillskott har dock inte kommit, och kanske är det lika bra det, då det anslöt tolv spelare under sommaren, varav fem skrev på den tionde augusti, på sommarfönstrets sista dag. Den reaktiva värvningsstrategin utgör förmodligen en stor grund till att Fulham ligger där man ligger idag. Laget besitter mycket kvalité men har visat sig osynkade och osamspelta gång efter annan. Inte så konstigt heller kanske då spelarna inte fått någon försäsong på sig utan istället kastades rakt in i hetluften. Här ska dock påpekas att lagandan fortfarande verkar vara på topp - på gott och ont.

Claudio Ranieri, på tränarposten sedan november, var också noga med att påpeka att han främst ville jobba med de spelare han hade till förfogande på frågorna ifall vi kunde vänta oss fler spelare in i januari, och så har det också blivit. Istället har klubben bara sett till att spetsa (?) offensiven och defensiven med lite erfaren konkurrens. Först klev Ryan Babel, 32, av alla människor in i handlingarna, och han har visat sig vara ett än så länge väldigt välkomnat tillskott med två bra inledande insatser mot Tottenham och Brighton. I den sistnämnda matchen stod holländaren bland annat för två assist. 

Under januarifönstrets sista dag har så ytterligare två spelare hämtats in. Den defensive pjäsen Håvard Nordtveit, 28, lånas in från Hoffenheim och yrvädret Lazar Markovic, 24, plockas in på fri transfer från Liverpool. Nordtveit, norsk landslagsman med stor rutin från Bundesliga och även en säsong i Premier League med West Ham i bagaget, kan säkert bli ett välkomnat tillskott till defensiven medans Lazar Markovic är ett större frågetecken. 24-åringen ansluter till ett lag redan tätt med offensiva yttrar och har sedan sin ankomst till England -13/14 inte mäktat med att göra något avtryck varesig i Liverpool eller Fenerbache, Sporting Lissabon, Hull City eller Anderlecht som han successivt blivit utlånad till. Återstår att se om serben, som skrivit på kontrakt till slutet av säsongen, har vad som krävs för att återuppliva sin karriär och samtidigt hjälpa Fulham på traven i jakten på nytt Premier League-kontrakt.

FFC Sweden2019-02-01 06:28:00
Author

Fler artiklar om Fulham