Tyrell Malacia klar för Manchester United
Tyrell Malacia blev Manchester Uniteds första nyförvärv under Eric Ten Hag

Tyrell Malacia klar för Manchester United

Manchester United första nyförvärv säsong 22/23 skulle bli Tyrell Malacia från Feyenoord. Vänsterbacken har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2026.


Uniteds första nyförvärv under Ten Hag blev vänsterbacken Tyrell Malacia. Den 22-årige vänsterbacken kommer närmast från Feyenoord, som är hans moderklubb. Där blev det totalt 136 matcher, 4 mål och 10 assist. Holländaren har tagit två titlar under sin sejour i Feyenoord, den holländska cupen och supercupen. Malacia kommer i första hand tampas med Alex Telles och Luke Shaw om vänsterbackspostionen i Manchester United.

Malacia har skrivit på ett kontrakt till 2026. Övergångsumman väntas ligga  runt 15 miljoner euro plus 2 miljoner extra i “add ons”, enligt journalisten Fabrizio Romano.

Vad tycker Unitedredaktionen om Ten Hags första värvning? Nedan finner ni Eric Länje, Mikael Martinsson och Pontus Berg Nilssons tankar om Malacia.

1. Spontana tankar kring värvningen av Tyrell Malacia?

Eric: Vet tyvärr för lite om Malacia. Men spontan känsla är att att vi behöver nya ytterbackar då Luke Shaw är skadebenägen & ingen på högerkanten håller United-nivån. Så det är en spännande värvning med en ung spelare som kan bli en kugge i Ten Hags spelidé. Den känns som en genomtänkt värvning, till skillnad från många andra genom åren.

Mikael: Utan att ha stenkoll på vår nye vänsterback känns värvningen av en 22-årig holländsk landslagsman för överkomliga pengar helt rätt i magen.
Beskrivs av initierade experter som en modern, snabb och följsam ytterback utrustad med en fin vänsterfot. Luktar succé!

Pontus: Lite förvånad måste jag säga, vänsterbacksplatsen var kanske inte den jag främst tänkte krävde förstärkning. Men Malacia verkar vara en väldigt spännande spelare som har stor potential att utvecklas och förhoppningsvis kan han både på kort och lång sikt höja nivån på vänsterkanten. Utifrån det som skrivs ska han nog kunna passa bra i ten Hags sätt att vilja spela, och sett till priset så känns det som en fin värvning.

2. Kommer Malacia ta en ordinarie plats i United direkt?

Eric: Jag tror faktiskt det inte är helt omöjligt. Det beror mycket på vilket förtroende Ten Hag har på den truppen han tog över och vilka spelare som finns med i planen. Skulle Malacia visa sig att vara ett bättre alternativ kommer han att starta.
 
Mikael: Steget från Eredivisie till Premier League ska normalt sett kräva en inkörningsperiod för en ung spelare, men det finns goda utsikter för Malacia att få testa sina vingar rejält redan i höst med tanke på Luke Shaws skadehistorik i kombination med mängden matcher. Men helt ordinarie direkt känns inte sannolikt.
 
Pontus: Direkt tror jag inte han kommer slå sig in, däremot finns alla möjligheter att göra det på lång sikt. Nu ska det sägas att jag inte är någon expert på Malacia men steget från Nederländerna till England har i en hel del fall visat sig vara ganska stort. Dessutom är jag ett stort fan av Luke Shaw som jag hoppas hittar storformen igen och då får Malacia sakta men säkert spelas in. Men att Shaw går sönder under säsongen känns inte helt osannolikt, och kanske att när den summeras om ett knappt år så är det vår nya nederländare som är ordinarie.
 
3. Kommer vi få se fler värvningar från Holländska ligan nu under Ten Hag?

Eric: Framöver tror jag vi Unitedsupportar kan förväntas oss många värvningar från Eredivisie. Allt som har en Ajax koppling har blivit relevant nu med tanke på Ten Hag. Det har funnits många bra nederländare som har spelat i den röda tröjan. Förhoppningsvis kan vi hitta den nästa Jaap Stam utan att spränga budgeten. Om Ten Hag tycker det är en bra plan att värva från Eredivisie, då tycker jag också det.
 
Mikael: Den holländska ligan har alltid varit en talangfabrik för Premier League-klubbarna och senast United hade en nederländsk tränare plockades landslagsduon Blind/Depay in. Det känns därför helt naturligt att ten Hag kommer att vilja sätta sin prägel på truppen genom att plocka in landsmän som han jobbat med eller sett på nära håll. Jag skulle bli förvånad om vi inte får se minst en till ”ten Hag-spelare” skriva på redan i sommar.
 
Pontus: Det spekuleras ju en hel det om det, och utifrån det som skrivs känns det troligt att det blir så. United har haft lycka med värvningar därifrån sedan tidigare, men det finns också exempel på när det inte fallit lika väl ut. Med tanke på ten Hags kunskap om just den ligan och vissa andra kopplingar med till exempel Ajax tror jag vi kommer få se minst en värvning till därifrån under sommaren. Sen ska man nog inte stirra sig blind på spelare bara därifrån, men så länge det är spelare som Ten Hag vill ha är det inte så viktigt var de kommer ifrån tänker jag.
 
Mina Tankar
Jag har inte sett tillräckligt av Malacia för att kunna bedöma hans kvaliteter, men av det man sett och läst verkar han vara talangfull och har gjort det bra i Feyenoord. Dock är det ett steg upp till Premier League och det ska bli spännande att följa hur holländaren klarar sig på en högre nivå. Förhoppningsvis blir det succé, som Mikael är inne på.
 
Att värva en vänsterback signalerar tydligt att Ten Hag inte är nöjd med varken Shaw eller Telles. På förhand var det inte postion som jag ansåg vara särskilt nödvändig att förstärka, så likt Pontus blev jag också förvånad. Det kommer bli svårt Malacia att ta en ordinarie plats direkt, men skulle han göra det bra när han väl får chansen bör han inte vara långt borta ifrån en startelva. Jag hoppas att Ten Hag får fortsatt stort förtroende när det gäller truppbygget och får möjligheten att bygga laget på sitt sätt. Värvningen av Malacia symboliserar detta och jag tror inte det blir den sista värvningen från Eredivisie. 
 

 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2022-07-06 12:41:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham