United in FredagsPanelen

United in FredagsPanelen

Veckans panel - om Bruno Fernandes, Rashfords skada och förlusten mot Liverpool.

Så går det tungt igen. Verkligheten för dagens Manchester Unitedfans är hård. Från att ha radat upp ligatitlar och tagit Champions League för givet - till det här? Med tanke på resultatraden är det nästan smått absurt att fjärdeplatsen fortfarande är inom räckhåll och och att hoppet lever.

Vi tar och kollar hur stämningen är i veckans panel. Finns det något hopp?

Panelen består av.........

Marcus Ericsson: 24-årig journaliststudent och medioker Division 3 spelare. Nuförtiden spenderar jag dock mer tid på att skriva om fotboll än på att spela det. Kan ibland beskrivas som lite ”hetsig” och har sedan barnsben drömt om att göra mål på Anfield och sedan hyscha hemmafansen, det hade varit magiskt.
Joel Åkerberg: 31 år, Malmöbo och gammal tennisspelare. Extremt trogen supporter och lite väl optimistisk.
Eric Länje:  20-årig Skåning från Helsingborg som studerar sportjournalistik i regniga och gråa Eastbourne, som sägs vara Storbritanniens soligaste stad. Såg min första match live på Old Trafford 2010, vilket gjorde mig till en Unitednarkoman utan dess like. Försökte i tidig ålder att bli den nya Edwin van der Saar, misslyckades grovt.

och här kommer veckans - United in FredagsPanelen.

Hur ska vi förhålla oss till matchen mot Liverpool? Hur går dina tankar/känslor?

Marcus: Det var inte vår bästa match och inte vår sämsta match. Med vår skadelista skulle det alltid bli svårt att få med oss något från matchen. Men alltid hemskt att förlora mot den klubben.

Joel: Det var inte så illa mot Liverpool. Faktum är att vi mot slutet mycket väl kunde fått med oss 1-1, vilket vore en bedrift om vi ser till laget vi ställer upp med. Visst, jobbigt att Liverpool för tillfället är ett mycket bättre lag men samtidigt ska det bli roligt att följa hur vi närmar oss.

Eric: Tyvärr ett förväntat resultat, så är inte chockad om jag ska vara ärlig. I slutändan kunde vi faktiskt fått med oss ett 1-1, vilket hade varit imponerade med truppens status. En tanke som också dök upp efter matchen är det finns inget djup alls i truppen och det hade kvittat vem som är tränare i nuläget, så är jag säker på att vi fortfarande hade varit i samma situation som nu. Vi måste köpa oss ur denna kris.

Om jag hade fått en krona för varje tweet om Bruno Fernandes - då hade jag varit en förmögen man. Kommer Portugisen bli en Unitedspelare i Januari och hur brett skall vi öppna plånboken?

Marcus: Nej, han kommer inte att komma. Tyvärr. Vi är i stort behov av att öppna plånboken, så brett som möjligt.

Joel: Svårt att veta exakt vad som händer i frågan men efter Rashfords skada samt oförmågan att skapa och göra mål mot Burnley lär man pusha än hårdare. Och det känns rätt. Vi måste få in en klasspelare som tar rollen som tia. Tror det är helt avgörande för att Martial ska göra fler mål dessutom.

Eric: Tror inte det tyvärr. Bruno Fernandes kommer att få stanna hemma i Portugal eller bege sig till någon annan destination än Manchester. Utav alla namn som ryktas till United känns värvningen fullt rimlig dock tror jag att ingen kommer att tas in under Januari. Sporting ryktas att vilja ha minst 80miljoner euros, vilket är en saftig summa. Men pengar ska inte vara ett problem för oss.

Så hände det som inte fick hända. Rashford skadad i upp till 3 månader. Vad innebär detta för resten av säsongen?

Marcus
: Om vi inte värvar någon ersättare. Vilket vi inte kommer att göra innebär det att det inte blir något spel i Champions League nästa säsong heller. Sen tycker jag otroligt synd om Rashford. Han har spelat alldeles för mycket för sitt bästa och sättet som klubben och Ole har hanterat hans skada är pinsamt.

Joel: Tungt avbräck då han varit både en bra spelare och ledare genom säsongen. Vi måste få in en forward i januarifönstret, annars blir bördan alldeles för stor på Daniel James och Mason Greenwood. Och det är inte meningen.

Eric: Det innebär att vi tappar vår bästa spelare över en längre tid och med det känns topp fyra borta, vilket innebär ännu en säsong utan Champions League. Rashford har haft sin bästa säsong hittills i United tröjan och tagit ett enorm ansvar offensivt. Skadan betyder även att Martial och Greenwood kommer att få ett större ansvar framåt för att bidra med mål. I efterhand tycker man att det är extremt märkligt att han inte fick vila fullständigt mot Wolves, när vi hade Liverpool i nästa.

Cavani rapporteras vara tillgänglig för 20 miljoner pund. Är en snart 33-årig Edinson Cavani lösningen på våra anfallsproblem eller har du någon annan idé?

Marcus
: Väldigt bra fråga. Har aldrig gillat Cavani men han gör ju sina mål, det får man ge honom. Men tvekar på att vi är sugna på honom. Ett lån hade varit det bästa, tror jag. Men det kommer nog inte att hända. Jag tror inte att vi kommer värva någon. Vilket egentligen är helt rubbat.

Joel: Cavani kan vara den tillfälliga lösningen eller en forward med liknande egenskaper. Vad som behövs är en tung anfallare som kan bidra med ett tiotal mål och gärna får assistera försvaret i luftrummet.

Eric: Välkomnar vemsomhelst med öppna armar! Är inte alls emot idén med att ha Cavani på topp. Ett lån till slutet av säsongen med en köpkasul tycker jag är fullt rimligt och nu har vi nästan inget val med Rashford ute i tre månader. Jag tror inte att Cavani förvandlar hela laget omedelbart, men han kan bli en bra kortsiktig lösning. Vill vi ha en äkta chans på topp fyra behöver vi minst fem värvningar med större kaliber, vilket tyvärr inte kommer att ske.

I veckans "fem snabba" får deltagarna helt enkelt göra ett omotiverat val, antingen.....

Topp 4 eller vinna EL
Marcus: Vinna EL
Joel: Topp 4
Eric: Topp 4
Rashford skadefri eller Pogba skadefri
Marcus: Rashford Skadefri
Joel: Rashford Skadefri
Eric: Rashford Skadefri
Rooney fram till sommaren eller Zlatan fram till sommaren
Marcus: Zlatan fram till sommaren
Joel: Zlatan fram till sommaren
Eric: Rooney fram till sommaren
Sparka Ole eller Sparka Woodward
Marcus: Sparka Woodward
Joel: Sparka Woodward
Eric: Sparka Woodward
Värva en superstjärna eller värva 3 stabila startspelare
Marcus: 3 stabila startspelare
Joel: Värva en superstjärna
Eric: Värva 3 stabila startspelare

Förlusten mot Liverpool verkade väntad och det må väl så vara. Det kunde ha blivit 5-0 till Pool, men det kunde också ha blivit 1-1 eller 2-2. Likväl känns det jobbigt att en klar förlust mot värsta rivalen inte överaskar.

Vad händer egentligen med Bruno Fernandes? Enligt panelen kommer han inte till Manchester. Själv börjar jag tveka på om han någonsin ens varit aktuell. Jag menar, finns det något bättre tillfälle för att plocka in spelare än nu och som Eric säger: "Pengar skall inte vara något problem för oss".

*SHOW ME THE MONEY*

Rashford räknas nu unisont som Uniteds bästa och viktigaste spelare. Att han går sönder och troligtvis kommer vara borta under en längre tid är givetvis ett tungt avbräck. Cavani kanske kan komma in och hjälpa till men sydamerikanens skadehistorik de senaste åren oroar.
Panelen är iallafall rörande överens om en sak - Woodward OUT!

Till next time - hare gött! Hej!

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2020-01-24 08:03:21
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham