United in FredagsPanelen

United in FredagsPanelen

Gustav, Joel och Eric snackar upp omstarten av ligan.


Det är  i sanning konstiga tider. Ligamatch kl 21:15 inför tomma läktare på självaste midsommarafton och United in FredagsPanelen på en måndag!?

Vi kunde helt enkelt inte hålla oss - vi måste snacka upp omstarten av ligan och vi gör det i form av en panel.

Dagens panel består av...

Gustav Kulle:  Storfräsare med residens i London - "Man vill ju vara där det händer". Bossen på UnitedRed och således vår SAF.
Joel Åkerberg: 31 år, Malmöbo och gammal tennisspelare. Extremt trogen supporter och lite väl optimistisk.
Eric Länje:  20-årig Skåning från Helsingborg som studerar sportjournalistik i regniga och gråa Eastbourne, som sägs vara Storbritanniens soligaste stad. Såg min första match live på Old Trafford 2010, vilket gjorde mig till en Unitednarkoman utan dess like. Försökte i tidig ålder att bli den nya Edwin van der Saar, misslyckades grovt.

.....och här kommer veckans United in Fre.., ehrm MåndagsPanelen.

Det är dags igen! Hur JÄVLA taggad är du!?

Gustav: Ska bli enormt kul att få se fotboll igen efter det längsta uppehållet under min livstid. Det publiklösa tillståndet, och det globala läget i allmänhet, lägger tveklöst lite sordin på stämningen. Men kollar man på det isolerat så ska det bli väldigt kul att få se vårt lag spela matcher igen. Det har man verkligen sett fram emot!

Joel: Fick märkligt nog tänka efter något här. Är taggad men tror det behöver gå en kvart av matchen mot Spurs för att hjärnan verkligen ska kicka igång. Jobbigt uppehåll.

Eric: Livet är extremt sorgligt utan fotboll, så jag är taggad inför omstarten. Samtidigt tycker jag att det känns märkligt att Premier League återvänder trots Englands fortsatta bekymmer med corona. Förhoppningsvis kan man få avsluta säsongen utan att någon mer drabbas av detta hemska virus. Det som man ser framemot mest är att se Pogba och Bruno tillsammans på planen för första gången och hur de kommer att fungera tillsammans.

Vi hade en fin resultatrad inför avbrottet, kan man surfa vidare på det eller börjar vi om på noll?

Gustav: Tyvärr helt irrelevant vad som presterades för tre månader sedan. Visst kan vi glädjas i att vi har sett en hög potential i truppen och lägg där till att tidigare skadade Rashford och Pogba är tillbaka. Men vart formen är i juni är i praktiken helt omöjligt att försöka gissa. Vilka spelare har gjort sina ”hemmaprogram” bäst och hur snabbt kommer lagen in i 90-minuters tempo igen efter så lång frånvaro? Jag tror det kan svänga rejält i prestationerna närmaste veckorna.

Joel: Både och. En god känsla är alltid bra men desto viktigare att verkligen springa ner både Spurs och Sheffield och direkt visa var skåpet ska stå.

Eric: McTominays mål mot City sitter fortfarande färskt i minnet, men man få se detta som en extremt avgörande omstart. Svårt att veta den fysiska och mentala statusen på spelarna som måste vara påkopplade direkt. Nio matcher som kommer att bestämma vårt öde om Champions League nästa år, om vi inte vinner Europa League. Varje match är väldigt betydelsefull, men en vinst på fredag sätter oss sju poäng framför en svår konkurrent.

Vi var många som stämde in i hyllningskören för Bruno. Vad tyder på att Portugisen kommer fortsätta leverera?

Gustav: Att han är en spelare av väldigt hög kvalitet som har levererat under en längre tid. Det känns som att vi hittade den perfekta rollen för honom i våras och kan han fortsätta spela där utan att Pogbas närvaro ändrar hans roll för mycket så ser jag ingen anledning till att inte tro på att han fortsätter resan mot att vara en av ligans bästa offensiva mittfältare. Bruno har potential att vara en världsspelare.

Joel: Bruno är otroligt mångsidig och fick en perfekt start i klubben. I en fri roll på mitten kommer han fort bli en nyckelspelare.

Eric: Många var tveksamma mot Bruno när han köptes in men som han bevisade hur fel de hade. Bruno kom till ett skadedrabbat Manchester United utan både Pogba och Rashford, två viktiga poängspelare som bidrar med en helt annan nivå av offensiv kreativitet och kvalité. Men vår portugisiska maestro kliver in och tar ledarrollen direkt, så känner mig inte särskilt bekymrad att han inte kommer fortsätta med den fina formen han hade innan fotbollen upphörde.

Alla är friska och i form - ge mig din startelva!

Gustav: DDG – AWB, Victor, Harry, Brandon – Scott, Fred, Bruno – Rashford, Martial, James

Joel: Tänker att den bör varieras, men i de tyngsta mötena: De Gea - Williams - Lindelöf - Bailly - Maguire - Wan Bissaka - Fred - Pogba - Fernandes - Rashford - Martial

Eric: (3-4-3) DDG, AWB, Maguire, Bailly, Shaw, Williams, Fred, Pogba, Bruno, Rashford, Martial

5 snabba

Ingen fotboll vs fotboll inför tomma läktare
Gustav: Tomma läktare (motvilligt)
Joel: Fotboll inför tomma. 
Eric: Ingen fotboll
Pool tar titeln & vi tar CLplats vs Pool missar titeln & vi missar CLplats
Gustav: CL-plats (alternativet är väl att City vinner? Det blir jag inte gladare av!)
Joel: Pool tar titel samt cl-plats.
Eric: Pool tar titeln och vi tar CL
Frisparksmål a la Beckham vs Frisparksmål a la Ronaldo
Gustav: Beckham (tillslagspoesi!)
Joel: Beckham givetvis.
Eric: Frisparksmål á la Ronaldo, VIVA RONALDO
Nytt kontrakt till Pogba, han är bäst i laget vs Sälj Pogba i sommar, vi har ju Bruno
Gustav: Nytt kontrakt (om spelet med Bruno klickar)
Joel: Nytt kontrakt (till en taggad Pogba). 
Eric: Nytt kontrakt till Pogba
Fred har visat sig vara viktig för Uniteds mittfält vs Fred är bortkastade pengar och borde försvinna i sommar
Gustav:  Stanna (en bra truppspelare)
Joel:   Helt klart en spelare att bygga på. Magisk utveckling.
Eric: Fred har förtjänat att få stanna

*****
Positiva tongångar och mycket snack om den eventuella kemin mellan Bruno och Pogba. Det märks på paneldeltagarna att suget efter fotboll har varit stort och nu är det inte många dagar kvar.

En intressant spaning från veckans panel är hur Freds status bland fansen så radikalt har förändrats. Det slås fast av samtliga att brassen skall stanna kvar och något förvånande petas McTominay i 2 av 3 startelvor till förmån för brassen.

Är rivaliteten till Liverpool inte lika stor längre, eller är den egna CLplatsen värd så mycket mer än viljan att förvägra en ligatitel? Kanske är det bara så att man får acceptera Pools tillfälliga suveränitet och att man förtjänar en första PLtitel?

Real Madrid göre sig icke besvär. Paul Pogba är ej till salu!
*****
Fotboll sprider glädje, sorg, hopp och förtvivlan. Det ska bli skönt att kunna samlas runt detta och dela det med er igen. Även om vi får fortsätta att göra det på distans ett tag.

Till next time - hare gött!
 

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2020-06-15 11:50:37
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham