United in FredagsPanelen

United in FredagsPanelen

"Målvaktskampen har i princip aldrig varit intressantare i United än vad den är idag."

Som uppvärming till den nya säsongen drar vi igång United in FredagsPanelen. Den här veckan snackar vi bland annat om de Gea vs Henderson, eventuella nyförvärv samt förväntningarna på säsongen 20/21. Alltsammans avslutas givetvis med en sanbbrond där vi får veta vem eller vilka som håller Sancho högre än Rashford!

Veckans deltagare är........

Eric Länje: 21-årig Helsingborgare som studerar journalistik i Göteborg. Såg min första match live på Old Trafford 2010, vilket gjorde mig till en Unitednarkoman utan dess like. Försökte i tidig ålder att bli den nya Edwin van der Sar, misslyckades grovt.

Tobias Nilsson: Småbarns farsa out of New York som följt United sen tidigt 90-tal. Mycket här i mitt liv som förändrats senaste årtiondet, flyttat runt i världen men det spelar ingen vart jag än befinner mig, spelar United 3 på morgonen så är jag uppe och tittar ändå. En av få saker som fortfarande prioriteras över nästan allt annat.

Andreas Kristensson: Ja jag är ju ingen skribent men... Skämt åsido så är jag en frekvent sportnörd där förutom jobb på SR/Radiosporten som referent, slukar allt som innefattar en boll och två lag. Framförallt i kombination med de brittiska öarna såklart. Nyexad journalist och halvvägs till en ålder av 44 kan jag stoltsera som en fanatiker av Red Devils. Ge mig en fackla, en tröja med Vidic på tillsammans med en samstämmig melodi, så ska vi allt ge Millwall en kamp om de mest "passionerade" supportrarna.

.......och här kommer veckans – United in FredagsPanelen.

Tredje plats i ligan, semifinal i FA-cup, Liga-cup samt EL. Med lite distans till säsongen 19/20 - är du nöjd?

Eric: Är faktiskt kluven. Extremt starkt av laget att jaga igen 14 poäng på Leicester och sluta på en tredje plats. Helt orimligt hur vi hamnade på tredje plats egentligen, känns overkligt på något sätt. Dock att förlora tre raka semifinaler är man mindre nöjd med. När vi går den längden i turneringar så ska man vinna dem. En FA-cup titel eller Europa League trofé hade varit bra för den unga truppen inför den uppkommande säsongen.

Tobias: Med tanke på hur det såg ut halvvägs in i säsongen, så får man nog vara ganska nöjd med hur vi slutade. Trodde inte att det fanns en chans att vi skulle knipa en tredje plats när vi gick in i 2020. Bruno Fernandes gav oss det vi behövde och han lyfte hela laget och vi spelade riktigt bra fotboll i flera matcher. Problemet var att vi inte kunde rotera vårt lag då vår bänk är alldeles för svag och det resulterade i ett flertal matcher där vi såg helt slutkörda ut. Men överlag, kan vi fortsätta nästa säsong så som vår andra halva av förra säsongen såg ut, så går vi i rätt riktning!Angående cuperna, så är den enda cup jag är missnöjd med EL, på förhand borde vi vinna och gå till final. Men eftersom vi redan tagit en CL plats i och med tredje plats i ligan, så tog jag inte den förlusten så hårt.

Andreas: Utifrån att hösten bestod av resultat som förlust mot West Ham, Newcastle, Crystal Palace och en rad på förhand enkla matcher, är jag otroligt nöjd över att vi kunde knipa en tredjeplats i absolut sista matchen. Det var målet och vi lyckades.

Vad förväntar du dig av Manchester United 20/21?

Eric: Förväntar mig att vi tar en topp fyra placering igen, vinner en av cuperna och bygger vidare på den andra halvan av förra säsongen. Verkar i nuläget som att inga fler spelare är på väg in, så hoppas att våra ungdomar växer med uppgiften och tar ännu en nivå. Hade gärna velat se flera akademi spelare få chansen också. Teden Mengi och Ethan Laird är två namn att hålla koll på.

Tobias: Förväntar mig att Liverpool och City krigar om första platsen och att avståndet minskar ner till 3,4 platserna. Chelsea har värvat riktigt starkt och kommer bli farliga i år. Tycker vi bör vara nöjda med en tredje plats i år, förutsatt att vi inte släpper iväg Liverpool och City som vi gjorde i år. Angående CL så absolut minimum för att vara godkänt måste vara en kvartsfinal plats i alla fall. Att åka ur i gruppen eller direkt i åttondelen är underkänt.

Andreas: Av säsongen 20/21 förväntar jag mig att vi börjar vinna mot bottenlag som Fulham, kluriga mittengäng som West Ham och i alla fall ge giganterna Liverpool/City en match. Krav topp 6, sikta på top 4.

Sancho, Upamecano & Reguilon - tre spelare som har ryktats till Old Trafford i detta fönster. Är det namn du gärna ser toppen nästa säsong?

Eric: Alla tre är mer än välkomna. I nuläget har vi fler skandaler av våra spelare utomlands, än nyförvärv. Av dessa tre tycker jag att vi är i störst behov av Sancho, då vi saknade bredd offensivt i slutet av säsongen och många spelare såg helt slutkörda ut. Får ett extremt giftigt anfall om Sancho anländer.

Tobias: Sancho har jag varit kluven till då jag ser Greenwood som en startspelare i år, och tror att Sancho kommer hindra hans utveckling. Men det är inget snack om att Sancho är världsklass och kommer höja oss offensivt då han kan spela lite varstans. Verkar dessutom genuint verka vilja komma till United och hans lön kommer inte bli "absurd" i dagens värld. Verkar hamna runt £200-250k i veckan vilket fortfarande är extremt högt, men på något sätt acceptabelt.Upamecano tar jag GÄRNA! Tycker vi behöver en bättre mittback in bredvid Maguire, där Lindelöf tycker jag tyvärr inte håller för att ta oss tillbaka till toppen. Alldeles för svajig i år, svag fysiskt och medioker i luften. Brandon Williams tycker jag inte gick framåt som man hoppades senaste säsongen och Shaw är given som startspelare till vänster, där Reguilon kan agera backup då vi alla vet att Shaw kommer dra på sig skador. Inte lika exalterad av Reguilon som de andra två, men en förstärkning ändå.

Andreas: Jag ser vårt anfall som mycket ungt, spännande och med framtidsvision. Med spelare som Martial, Rashford och Greenwood är det inte konstigt. Därav är en stark ledarfigur och central mittback som Upamecano skulle vara helt nödvändig för att ta nästa steg. Att addera Sancho och ytterbacken Reguilón i ekvationen, ja då pratar vi på riktigt.

Hur bör man hantera situationen de Gea vs Henderson?

Eric: Make-or-break säsong för De Gea. Skulle spanjoren göra ännu en medioker säsong, så ska Henderson vara given i målet framöver. Svårare än så är det inte. Upp till bevis nu Big Dave!

Tobias: I min bok har De Gea gjort sitt i United. Kan låta hårt, men sen VM 2018 har han varit sanslöst ojämn och är det något man inte vill ha i sitt lag, är det en ojämn målvakt. Kan fortfarande göra monster räddningar och rädda poäng, men eftersom han blandar dessa med riktiga tavlor, under en så pass lång tid, så är jag redo att satsa på Henderson. Lär inte hända, så vi får hoppas att De Gea kan hitta sin pre-2018 form.

Andreas: Målvaktskampen har i princip aldrig varit intressantare i United än vad den är idag. En De Gea som minst sagt var rent svag ifjol och en Henderson som imponerade otroligt i ett hårt slitande Sheffield, vem som vann av dem båda ifjol är solklart. Men med så många säsonger är De Gea givetvis fortsatt första valet men en svag säsong är okej men två? Nej, då är skiftet klart.

I veckans snabba runda ska du välja en av två spelare. Vi ställer potentiella nyförvärv mot befintliga spelare i truppen.

Upamecano vs Lindelöf
Eric: Upamecano
Tobias: Upamecano
Andreas: Upamecano
Sancho vs Rashford
Eric: Sancho
Tobias: Sancho
Andreas: Rashford
Reguilon vs Shaw
Eric: Reguilon
Tobias: Shaw
Andreas: Reguilon
Thiago vs Pogba
Eric: Thiago
Tobias: Pogba
Andreas: Pogba
Kane vs Martial
Eric: Martial
Tobias: Kane (Tycker Martial gjort de riktigt bra i år, men ser han hellre ute till vänster där han kan konkurrera med Rashford. Vi behöver en riktig CF)
Andreas: Martial

Man behöver inte vara raketforskare för att inse det faktum att Uniteds trupp är aningen tunn på spelare av riktigt hög kvalitet. Vi såg det när startelvan blev trött och sliten under våren/sommaren, Ole har för lite alternativ för rotation. Nya spelare i truppen behövs – gärna ett par tre stycken. Det e lugnt – Ed fixar biffen.

Målvaktsproblemet är verkligen en het potatis som Ole kommer behöva hantera. De Gea sitter på en fruktansvärt hög lön och Henderson sitteren otrolig potential. De Gea har tidigare bevisat att han kan vara världens bästa skottstoppare – Henderson å sin sida visade förra säsongen att han mycket väl kan bli det. Den som är avis på Ole i det här beslutet kan räcka upp en hand!

Värt att notera när två av tre deltagare väljer Sancho före Rashford. "Agree to disagree" som Eric sa.

Upamecano in – Lindelöf ut (jag lägger in ett förslag om att behålla Västeråsaren för backup/rotation)

De Gea är 29 år. Han skulle kunna vara förstamålvakt i United i typ åtta år till – just sayin....

Van de Beek i all ära men skulle det inte kännas bra med en defensiv kugge till på mittfältet? Jag slänger in Declan Rice i tombolan!

Sådärja, nu är Panelen igång – bara att invänta matcherna då.

Til next time – hare gött!

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2020-09-11 07:41:34
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham