United in FredagsPanelen

United in FredagsPanelen

"Av nostalgiska skäl skulle det ju vara grymt att få tillbaka Ronaldo till United och se honom i vår tröja igen."

Landslagsuppehållet ger oss en lätt komprimerad fredagspanel men vi kan inte riktigt hålla oss ifrån diskussionerna ändå. För att lite lätt snacka upp omstarten av ligan skickar vi ut följande lirare för tjänstgöring den här veckan.........

Pontus Berg Nilsson: Pluggar i Borås för att bli en ”punk-ass book jockey”, som Leslie Knope hade sagt. Hunnit bli 29 år(!), och följt United sedan en Beckham-tröja inhandlades för sisådär 20 år sedan.

Johan Åkesson: 27 årig avdankad forward som nu studerar till journalist. Född på Öland, bosatt i Stockholm. Varvar dagarna med studier, fotboll och Fifa. Främsta merit på planen är delad skytteligavinst i Bullerby Cup som 12-åring. Slukar allt som har med Manchester United att göra. GGMU

Calle Carlsson: 34-årig tvåbarnsfar vars största fotbollsmerit är att ha vaktat målet för laget som gick obesegrat genom den lokala korpenserien 2013. Något jag är orimligt stolt över.

.......och här kommer veckans United in FredagsPanelen.

Mål för Cavani mot Everton - kan det vara läge att spela el Matador från start på lördag?

Pontus: Viktigt att han fick göra mål och börjar komma in i matchtempo igen efter att inte ha spelat regelbundet på länge. Nu gjorde han mål för Uruguay också vilket ytterligare förstärker känslan av att han närmar sig en startplats. Och visst, Martial har inte övertygat supermycket under säsongsinledningen, inget avslut på mål i ligan hittills tyckte jag det snurrade förbi nån statistik om. Men hans säsongsinledning har också blivit lite uppstyckad på grund av avstängningen. Jag hör till den, kanske lilla, skara som tycker att Martial är underskattad och ibland får för mycket kritik. Upplever att han ofta är oerhört viktig för Uniteds anfallsspel på många fler sätt än bara som målskytt. Så om vi ställer Martial mot Cavani säger jag fortsatt Martial, i alla fall ett tag till. Om vi istället funderar kring Rashford och Greenwoods tillgänglighet som verkar vara lite osäker, och om vi spelar nån slags diamant med två anfallare så varför inte starta Cavani tillsammans med Martial, han har ju faktiskt visat fina intentioner i alla inhopp hittills. Men är de två engelsmännen redo för spel känner jag mig trygg med Cavani som inhoppare med pigga ben i en andra halvlek.

Johan: Bra fråga! Jag anser att Martial bör starta då jag ser det viktigare i det långa loppet att han vaknar till och kommer igång. När fronttrion (Rashford, Greenwood, Martial) spelar, uppbackade av Bruno så är han oerhört nyttig och viktig för offensiven med sin rörlighet. Det viktiga just nu är att han får igång målproduktionen, vilket det bör ske relativt omgående. Bakom finns en Matador som visar gott slag trots lite spel senaste året. Jag vill se Cavani mer som en backup/lösning på mål vid behov då han inte är ett långsiktigt val för klubben. Martial däremot kommer att vara ett framtidsnamn som behöver komma igång, så jag säger starta honom och ge han självförtroendet så kommer målen!

Calle: Är Cavani matchfit så tycker jag att han skall få chansen. I min värld har Martial förbrukat sina chanser och Edinson är fortfarande en forward av hög internationell klass. Jag tänker såhär. Cavani kan hjälpa United tillbaka mot toppen för att sedan tackas av och ersättas med en yngre förmåga som då vill komma till Manchester – för att vi tog oss tillbaka till just toppen.

Vinterfönstret närmar sig med stormsteg!

a) Vad vill du att United skall göra?

Pontus:  Oj, bra fråga. Det närmar sig ju absolut, men jag har knappt hunnit orientera mig efter att fönstret stängde i oktober så har faktiskt inte funderat jättemycket kring det än. Men jag är inte säker på att jag vill att United gör så himla mycket i januari. Inte på värvningsfronten i alla fall, däremot finns det kanske några spelare som jag skulle kunna tänka mig att man försöker släppa i januari. Ighalo kommer försvinna, och med Cavani in har jag inga bekymmer med det. Sen är det ju mycket matcher och bred trupp är viktig, samtidigt finns ju spelare som Jones, Rojo, Romero och Lingard som jag inte ser speciellt mycket funktion av som det ser ut nu. Inte släppa alla, men att någon kan lämna känns naturligt så länge det finns med i en längre plan inför sommaren. Det är klart att det kanske finns nån position som jag kan se potential att förstärka, men då ska det vara någon spelare man verkligen vill ha och följt. Alltså går Sancho att lösa så kör, ni fattar, den typen av spelare. För det jag absolut inte vill är att det blir panik och värvas bara för sakens skull.

Johan: I den bästa av världar så hade truppen förstärkts. Jag ser det största behovet i försvaret med en till mittback samt en defensiv mittfältare. Kan det ske så vore jag tacksam.

Calle: Jag vill att vi plockar in en ordentlig defensiv mittfältare som kan sprida ett lugn till övriga centrallinjen. Det står absolut högst upp på önskelistan. Vem det är? Inte en aning!

b) Vad tror du kommer hända?

Pontus: Lite som jag var inne på så tror jag inte heller det kommer hända speciellt mycket. Dels så är vi i ett läge över hela världen med pandemin som påverkar allt, och då bland annat ekonomin även för de största klubbarna. Därav tror jag inte man kommer chansa och kasta pengar till höger och vänster. Jag tror snarare man jobbar inför sommaren med att identifiera spelare på vissa positioner, i alla fall hoppas jag det är så man jobbar. Bruno var ju en spelare man följt ett bra tag när han kom och Ighalo var någon slags nödlösning istället för att chansvärva någon för stora pengar. Att nån spelare försvinner tror jag vi kan få se men in kommer det vara lugnt, även om det så klart kommer ryktas till tusen om allt och alla.

Johan: Inte särskilt mycket. Är det något som kommer ske så är det snarare på kontot ut. Det finns en hel del truppspelare som nog ser sig om efter andra lösningar och där kan spelare som Rojo, Romero, Jones komma att röra på sig.

Calle: Romero kommer släppas allt annat vore elakt. Rojo och Jones borde inte ha speciellt svårt att hitta nya jobb men Jones hänger nog i fram till sommaren. När det gäller spelare in så tror jag inte det händer något alls faktiskt.

Det har börjat ryktas om en återkomst på Old Trafford för Ronaldo. Är det något du vill uppleva?

Pontus: Av nostalgiska skäl skulle det ju vara grymt att få tillbaka Ronaldo till United och se honom i vår tröja igen. Men jag ställer mig ändå väldigt tveksam till en sådan återkomst. Han fyller 36 i februari, vilket visserligen inte är mycket äldre än Zlatan var när han kom, och han är ett unikum där vanliga fysiologiska lagar inte gäller. Det går ju att argumentera för att Ronaldo skulle kunna ge så mycket mer i omklädningsrummet med sitt sätt att träna och så vidare som yngre spelare kan lära sig av, förutom det självklara han skulle ge på planen där han ju fortsätter att ösa in mål. Däremot tror jag inte det går att värva Ronaldo på något annat sätt än att han ska vara den självklara stjärnan, första namnet på laguppställningen och den som ska få saker att ske. Svårt att argumentera för att någon av våra offensiva spelare är bättre än honom, men samtidigt är han som sagt 36 år gammal. Min känsla är att vi skulle kunna sätta oss i en oerhört jobbig situation genom att värva en sådan spelare och med tiden behöva fasa ut honom. Frågan var om en återkomst till Old Trafford för Ronaldo är något jag skulle vilja uppleva, absolut svarar nostalgikern i mig. Men andra delar av mig, som överväger nostalgikern, säger att det är en värvning vi ska hålla oss borta från.

Johan: Visst vore det det perfekta slutet på sagan om en av världens bästa fotbollsspelare någonsin. Dock tror jag inte att det är en realistisk övergång sett till fokuset United har kring framtidstron. Det vore såklart underbart att få se han än en gång vandra ut på Theatre of Dreams men med tanke på hans ålder och United utpräglade strategi kring värvning av stjärnor ‘’i rätt åldersspann’’ så är det nog mer en önskedröm än blivande verklighet.
Men om det skulle bli aktuellt med en övergång så kan jag se fördelen. Han kan prestera i England, komma in direkt och göra skillnad samt är en målgaranti utan dess like vilket skulle kunna ta United högre upp i tabellen. Men det skulle nog vara mer av en paniklösning av ledningen om det sker.

Calle: Nostalgikern i mig smälter vid blotta tanken. Welcome home Cristiano. Det blir att ta tillbaka de magiskt vackra tröjorna från 07/08 – den där med strecket i bak ni vet! Kommer han att prestera då? Självklart – det är CR7 vi snackar om. Att karln har hunnit bli 36 skiter jag fullständigt i. Bring him home!


Titta på landslagsfotboll vs pausa från fotboll
Pontus: Titta på damlaget säger jag!
Johan: Hellre fotboll än ingen fotboll. Heja Sverige!
Calle: Svenska landslaget kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.
Match på sportbar vs match hemma i tv-soffan
Pontus: Match hemma i tv-soffan
Johan: Hemma i tv-soffan.
Calle: Hemma i tv-soffan
CL en onsdag kl 21 vs PL en lördag kl 16
Pontus: CL en onsdag kl 21 (elljus)
Johan: Premier League lördag 16.00, det är heligt!
Calle: PL, alltid PL.

Det blev som tidigare nämnt en komprimerad panel denna veckan – men visst kunde vi bena ut en del matnyttigt ändå?

Martial gör sig tydligen förtjänt av hur många chanser som helst.

Vinterfönstret verkar kännas avlägset och troligtvis kommer vi mest se spelare ut.

Phil Jones har varit en Unitedspelare i tio år!

Ronaldo på Old Trafford i rätt tröja igen, faan vad fint ändå!

Til next time – hare gött

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2020-11-20 08:45:45
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham