United in FredagsPanelen

United in FredagsPanelen

"Henderson bör stå i målet" - målvaktsdebatt i veckans panel.

Coronasäsongen 20/21 fortsätter som en vild berg och dalbana. Manchester United vinner mot Southampton med 9-0! Det är ett resultat vi enbart har mäktat med en gång tidigare – mot Ipswich 1995.
Hur går snacket i veckans panel då? Jo, det blir målvaktsdebatt & Luke Shaw – Pogbas kontrakt, fortsättningen på säsongen samt orealistiska nyförvärv.

De som sitter i båten denna veckan är......

Tobias Nilsson: Småbarns farsa out of New York som följt United sen tidigt 90-tal. Mycket här i mitt liv som förändrats senaste årtiondet, flyttat runt i världen men det spelar ingen vart jag än befinner mig, spelar United 3 på morgonen så är jag uppe och tittar ändå. En av få saker som fortfarande prioriteras över nästan allt annat.

Eric Länje: 21-årig Helsingborgare som studerar journalistik i Göteborg. Såg min första match live på Old Trafford 2010, vilket gjorde mig till en Unitednarkoman utan dess like. Försökte i tidig ålder att bli den nya Edwin van der Sar, misslyckades grovt.

Joel Åkerberg: Malmöbo och gammal tennisspelare. Extremt trogen supporter och lite väl optimistisk.

.....och här kommer veckans United in FredagsPanelen.

De Gea ställde till det för sig mot Everton & Dean Henderson har inte övertygat när han väl har fått chansen. Har United ett målvaktsproblem?

Tobias Nilsson: De Gea har ju blandat och gett ända sen VM då han släppte in hattrick mot Ronaldo. Många underliga ingripanden och rena målvaktstavlor har vi sett under de senaste åren så det vi såg mot Everton förvånar mig inte längre. Han har dessutom aldrig dominerat luftrummet som en PL målvakt bör göra, men hans spel överlag har varit så pass bra att vi kunde leva med hans svaghet. Så är inte längre fallet. Henderson bör enligt mig få stå i målet, och inte bara någon enstaka match, utan helst en längre tid.

Eric Länje: Skulle inte påstå det är ett problem för jag tycker att De Gea kan fortfarande stå för prestationer som är matchvinnande. Tyvärr tycker jag att det börjar bli dags för Henderson att ta startplatsen. De Gea var utan tvekan ett tag världens bästa målvakt. Alla minns när han gjorde 14 räddningar mot Arsenal och såg till att Manchester United fortfarande kunde ses som en storklubb. I år har De Gea varit bättre jämfört med andra säsonger. Men alldeles för ofta har han gjort misstag som har lett till förluster eller poängtapp. Höjer sig inte spanjoren nu under våren är det dags att sätta Henderson mellan stolparna.

Joel Åkerberg: De Gea är inte längre en världsmålvakt, har varit för dåliga insatser under för lång tid. Henderson däremot är lovande och känns framförallt betydligt mer taggad på uppgiften. Tror inte vi har ett problem men skiftet bör äga rum nu under våren. Om något år har vi en riktigt het keeper i Henderson mellan stolparna.

Vad har hänt med Luke Shaw? Är han Englands bästa vänsterback just nu?

Tobias Nilsson: Just nu ja! Telles har verkligen fått Shaw att höja sig. Visar att det är bra med konkurrens.

Eric Länje: Väldigt roligt att se Shaw spela som han gjorde innan skräckskadan. Det som har hänt är att han äntligen får förtroende från sin tränare och är involverad i en mer kompetent grupp. Attityden med honom har förbättrats vilket är väldigt tydligt. Jag tror att allt det beror på Telles som tävlar om startplatsen. Den konstanta pressen från Telles tar fram det bästa ur engelsmannen. Håller Shaw denna form säsongen ut, kommer han flyga med det engelska landslaget till EM.

Joel Åkerberg: Shaw har länge haft potentialen, men en halvtaskig attityd har hållit honom tillbaka. Det verkar som han tagit ett beslut att verkligen köra. Och kanske var det att Telles kom in och konkurrerade som fällde avgörandet. Hursomhelst, Shaw är i toppform, och just nu är han Englands bästa på sin position. Låt det hålla i sig.

Jag har läst en del rykten om det nytt kontrakt till Pogba. Tankar om det?

Tobias Nilsson: Vid nyår hade jag sagt att han bör lämna i sommar efter det som hände med Raiola och utspelen om Real Madrid, det börjar bli väldigt tröttsamt och Pogba hade inte direkt rosat marknaden.
Nu har Pogba höjt sig och spelar bra tillsammans med Bruno och vi vet alla att potentialen finns där. Så visst, förnya hans kontrakt men förtjänar ingen större löneförhöjning direkt.

Eric Länje: Pogba har visat sig vara viktigare än vad andra påstår. Utan honom saknar vi en kreatör i mittfältet och hans spelstil kompletterar Bruno. Portugisen spelar med hög risk men med hög belöning, medan Pogba ligger bakom situationerna där Bruno skiner. Fransmannen blev månadens spelare i januari och avgjorde mot Fulham. I nuläget hade jag inte tackat nej till ett nytt kontrakt men är det verkligen vettigt med tanke på det alltid blir en Raiola-gate? Jag är inte säker på det och det enda som hade gjort mig övertygad att han måste stanna. Det är att Raiola får kicken, annars är det bättre för fransmannen att söka sig vidare.

Joel Åkerberg: Pogba har spelat upp sig när han varit skadefri och fått speltid och gjort ett par snygga mål. Men tyvärr ser det bättre ut än vad det är. Och i matcher det går trögt agerar han som allt annat än en ledare. Nä, inget nytt kontrakt och bättre att låta honom gå i sommar.

9-0 mot Southampton följs upp med 3-3 och poängtapp mot Everton i ligan. FA-cupen gav oss ett krampaktigt avancemang mot West Ham. Hur kommer den här säsongen egentligen sluta?

Tobias Nilsson: Vi lär sluta 3-4. City alldeles för bra och Liverpool kommer nog att komma tvåa. Men vi är nere i en svacka just nu (bortsett från Southampton) och det ser inte bra ut alls. Många svaga insatser på senare tid och vi måste få försvaret att klaffa. Vi gör många mål, men herregud vad svaga vi är defensivt och det är vårt största problem just nu.
Anser även att Maguire är ett större problem än VNL, även om engelsmännen, och idag Scholes tycker att VNL är problemet.

Eric Länje: Bästa scenario, vi vinner ligan eller FA-cupen. Värsta scenario, vi missar Champions League och åker ur FA-cupen. Men säsongen hittills har varit märklig och kommer säkerligen fortsätta överraska. Bara att sätta på säkerhetsbältet och se var vi hamnar. Kan Solskjaer se till att hålla den bra bortaformen och undvika förkrossande poängtapp som mot Everton, ligger vi nog rätt så bra till.

Joel Åkerberg: Efter en liten dipp och reaktion efter vinterns fina form kommer vi hitta flow igen. Vi slutar tvåa bakom City i ligan och får med oss en titel. Vi fortsätter göra mycket mål och försvaret stabiliseras något. Och med Pogba borta kliver McTominay in och visar upp en helt ny nivå.

I veckans snabba runda väljer deltagarna helt fritt på vilka spelare de vill. Inga restriktioner! De ska plocka in en spelare från följande kategorier till dagens United.

Framtidsnamn U21
Tobias Nilsson: Håland
Eric Länje: Erling Braut Håaland
Joel Åkerberg: Erling Håland
Ung stjärna 22 - 26
Tobias Nilsson: Mbappe
Eric Länje: Jack Grealish
Joel Åkerberg: Jack Grealish
Erfaren 26 - 31
Tobias Nilsson: Van Dijk
Eric Länje: Harry Kane
Joel Åkerberg: Harry Kane
Veteran 32+
Tobias Nilsson: Messi
Eric Länje: Cristiano Ronaldo
Joel Åkerberg: Cristiano Ronaldo
Pensionerad (fås tillbaka i sin prime)
Tobias Nilsson: Roy Keane
Eric Länje: Ruud Van Nistelrooy
Joel Åkerberg: Paul Scholes


Jaha – samtliga deltagare är alltså överens om att det är dags att fasa ut de Gea till förmån för Henderson. En Engelsman mellan stolparna tackar man ju inte nej till, därtill en produkt från den egna akademien. Frågan är vad man i sådana fall gör med de Gea? Spanjoren sitter på ett kontrakt med en monsterlön ända till 2024 - finns det någon som är villig att ta över den?

Jag blir glad av att se Luke Shaw spela fotboll just nu!

Ska verkligen Pogba ha ett nytt kontrakt? Vore det inte skönt att bli av med Raiola – svåra frågor kan jag tycka. Pogboom har fortfarande en tendens att stanna upp spelet och kladda med bollen lite väl mycket. Casha in om det går säger jag!

Intressanta val av orealistiska värvningar. Haaland är panelen överens om vilket är förståeligt men sedan går åsikterna isär. Jag kan väl tycka att valet av Grealish sticker ut lite men gillar den Brittiska tankegången när det kombineras med Harry Kane.

Ska vi klara topp 4 och CL-spel så gäller det att Bruno tuggar igång igen. Låt oss hoppas att kvalitén Portugisen visade under sitt första år i klubben inte var en väldigt lång formtopp.

Maguires position i förhållande till offsidelinjen vid det förödande 3-3 målet mot Everton är verkligen ett knepigt agerande. Det får bara inte hända. Tyvärr inte helt oväntat - i skrivande stund är det bara ett lag på övre halvan (1-10) av tabellen som har släppt in fler mål än oss och det är Leeds med den sköna galningen Bielsa vid rodret. 

På söndag åker vi till The Hawthorns för ett möte med West Brom. Ge mig en Bruno på spelhumör, ett mål från Cavani och en hållen nolla så är Valentines komplett!

till next time - hare gött!

 

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2021-02-12 09:21:30
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham