United in FredagsPanelen

United in FredagsPanelen

"Att landa två världsklass spelare som Sancho och Varane är mer än godkänt." - Veckans Unitedpanel har en hel del positivt att säga inför ligapremiären.

På lördag är det så dags igen. PL-säsongen 21/22 drar för Uniteds del igång med Rosornas krig – dvs möte med Leeds United. Det har varit ganska positiva tongångar runt United i sommar och vad passar väl bättre än en "Inför Panel" med tre luttrade skribenter från SvenskaFans Unitedred. Jag ger er:

Tobias Nilsson: Småbarns farsa out of New York som följt United sen tidigt 90-tal. Mycket här i mitt liv som förändrats senaste årtiondet, flyttat runt i världen men det spelar ingen vart jag än befinner mig, spelar United 3 på morgonen så är jag uppe och tittar ändå. En av få saker som fortfarande prioriteras över nästan allt annat.
Viktor Rundlöf : 20-årig Journaliststudent från Stockholm som har ett ohälsosamt förhållande till Manchester United. Är en extrem tävlingsmänniska och kan nog beskrivas som en dålig förlorare.
Tim Jonsson: Optimistisk, uppstudsig och för tillfället smått alkoholiserad 22-årig student från Uppsala. Älskar ord, United och vin och kombinerar gärna dessa så ofta som möjligt, vilket innebär att jag ofta har en öl eller ett glas vin i kroppen när jag skriver. Följande frågor har dock besvarats spiknyktert på grund av allmän livshets.
.....här kommer säsongens första United in FredagsPanelen.

I skrivande stund är Sancho, Varane & Heaton klara nyförvärv. Är du nöjd eller hade du förväntat dig mer?

Tobias: Självklart nöjd med Sancho och Varane. Två spelare som förhoppningsvis kommer vara kuggar i vår elva i flera år framöver. Det man saknar är ju en CDM vilket var den viktigaste positionen vi behövde förstärka före fönstret öppnades. Nu är det inte många veckor kvar nu och känner mig rätt säker på att det inte kommer bli något. McFred är inte bra nog för att vinna titlar. Har Ole något taktiskt genidrag han inte visat ännu? Tveksamt.

Viktor: Att landa två världsklass spelare som Sancho och Varane är mer än godkänt. Jag tycker att vi har ett lag som ska gå för ligatiteln nu, även om det såklart kommer att bli tufft. Det ryktas en del om att en defensiv mittfältare kan vara på väg in och det är den lagdelen som behöver mest förstärkning i dagsläget. Samtidigt är jag ett stort fan av Mctominay och optimisten i mig tror att det går att vinna titlar med skotten och Pogba på det centrala mittfältet. Nu är det helt enkelt upp till Ole att få ut det bästa av det här spelarmaterialet.

Tim: Givet de förväntningarna klubben själva skapat de senaste åren är det svårt att vara annat än nöjd. Det är också, för den kvaliteten som kommer in, inga summor att ens prata om. Riktigt bra business hittills således, men jag hoppas verkligen att man lyckas sälj av lite mer redundans innan fönstret stänger, vilket också verkar vara det som krävs för att göra ännu en värvning, vilken för mig är solklar. En defensiv innermittfältare borde varit topprioriteten de senaste tre åren, före Sancho och definitivt före Varane. I nuläget: 5/7. Med ovanstående drömscenario: 7/7

Ole har tecknat ett nytt 3års kontrakt. Rätt eller Fel?

Tobias: Tiden får väl utvisa om det var rätt eller fel, men tajmingen var ju helt klart fel. Varför stressa ut nya kontrakt med Ole? Likadant när han tog över som caretaker så stressa man fram ett nytt kontrakt. Ole är inte het på transfermarknaden, finns ingen annanstans för honom att gå. United hade kunnat vänta och utvärdera efter denna säsong. För risken finns att det blir en dålig säsong och att han får sparken.

Viktor: United kunde absolut haft lite mer is i magen gällande förlängningen av Solskjaers kontrakt. Jag tycker att vi borde avvaktat till en bit in på den här säsongen istället för att stressa fram det här beslutet. Det finns absolut tveksamheter om Solskjaer är rätt man för jobbet och skulle han misslyckas den här säsongen kommer kontraktsförlängningen se extremt dum ut.

Tim: Helt rätt, allt annat hade varit urkorkat. Skulle han ha sparkats NU, efter en andraplats och minst kvartsfinal i samtliga cuper? Skulle vi gått in i säsongen med en huvudtränare med utgående kontrakt? Det fanns inget annat alternativ än att förlänga.
Jag hör många diskutera kontraktslängden men det är en sån fruktansvärd ekonomisk bagatell i sammanhanget så då kan han lika gärna få ett år extra som förtroendeboost.
Men nu är det verkligen upp till bevis, det vet både han, truppen och klubben och det är precis vad samtliga parter behöver.

Vad eller Vem vill du se mer av den här säsongen jämfört med förra?

Tobias: Vill se mer av Martial. Sjukt hög högstanivå, men lika låg lägstanivå som vi såg mer av förra året. Hoppas han kan framkalla Martial 2019/2020 för då blir vi farliga!

Viktor: Det enkla svaret är att vi vinner titlar. United har under Solskjaer allt för många gånger vikt ner sig när det gäller som mest. Det såg vi inte minst i Europa League finalen i våras. Jag tycker målsättningen den här säsongen ska vara minst en titel samt att vi är med uppe i toppen och utmanar City om ligatiteln. Ur ett spelarmässigt perspektiv tar förhoppningsvis Greenwood fortsatt kliv i sin utveckling mot världstoppen. Jag vill även se att Donny Van De Beek får en ärlig chans den här säsongen och bevisar att han hör hemma på Old Trafford.

Tim: Om det gud förbjude inte kommer in en ny innermittfältare vill jag se Donny van de Beek spela minst 20 matcher från start. Om det kommer in en ny defensiv innermittfältare vill jag se Donny van de Beek spela minst 20 matcher från start och göra minst 10 poäng. En helt skadefri Rashford lockar också något otroligt i och med att det var ett tag sen vi fick se honom hel, och i skuggan av Elanga hoppas jag James Garner får vara kvar i klubben och göra en del matcher, han har sett ruskigt intressant ut under förra säsongen och försäsongen.

Hur kommer vi summera säsongen 21/22?

Tobias: 2a plats. 20p bakom City. Åttondel i CL, inga cupvinster. Detta känns mest realistiskt. Finns kapacitet för mer, men känner mig tveksam om Ole är rätt man för att få ut mer av spelarna.

Viktor: Jag har en bra känsla inför säsongen. Vi kommer att vara med länge i kampen om ligatiteln även om jag tror att City till slut tar det. I Champions League bör vi iallafall ta oss till kvartsfinal. Jag tror att vi kommer att bärga åtminstone en titel i någon av de inhemska cuperna. Det är väl ungefär vad man kan förvänta sig av dagens Manchester United även om man såklart ska ha ambitionen att vinna allt är vi inte riktigt där än.

Tim: Antingen som året då Solskjaer äntligen tog en titel, eller som året då hans ombyggnad tog slut och han fick in den kanske viktigaste pusselbiten av alla: sin egen ersättare. Jag tror att någon form av mellanting blir svårt för samtliga att smälta, och jag är, helt ärligt, ganska nöjd oavsett vilket av ovanstående som än händer. En spännande säsong, minst sagt!

5 snabba - Vem av dessa vill du helst se i rött?

Ndidi vs Neves
Tobias: Neves
Viktor: Ndidi
Tim: Ndidi
Håland vs Mbappe
Tobias: Håland
Viktor: Mbappe
Tim: Håland
Trippier vs Dumfries
Tobias: Trippier
Viktor: Trippier
Tim: Trippier
Tielemans vs Camavinga
Tobias: Camavinga
Viktor: Camavinga
Tim: Båda
Kulusevski vs Isak
Tobias: Kulusevski
Viktor: Isak
Tim: Kulusevski

Det finns uppenbarligen fortsatt ett visst tvivel ang Oles kapacitet som tränare för Manchester United inom veckans panel. Med rätta kanske? Norrmannen har inte direkt visat att hans lag har varit bäst när det gäller. Vikten av kontinuitet och det faktum att spelarna genuint verkar tycka om sin chef bör dock vägas in. Personligen tror jag att förlängningen spelar mindre roll. Går det åt fanders i höst ryker han – förnyat kontrakt eller inte.

Två av tre vill ha in Håland före Mbappe – jäkla raketkarriär han har gjort den där norrbaggen.

Sancho och Varane till trots – det saknas en CDM av klass i Uniteds trupp. Det växer ju inte sådana spelare på träd dock. Jag säger som jag har sagt tidigare. Ge Vigge chansen! Det är ju tämligen uppenbart att Maguire & Varane kommer bilda mittlås om bägge är uttagningsbara. Victor har spelintelligensen och passningfoten som behövs – låt oss se om han kan klara av det.

Tobias Nilsson + Anthony Martial = sant

Nu ryktas det en del om att Diallo skall ut på lån - hade det inte varit intressant att se mer av Ivorianen den här säsongen?

I vilket fall hoppas jag att Ole behåller Vigge i truppen. Med tanke på utlåningen av Tuanzebe tyder det mesta på just det. En treback med Lindelöf, Maguire, Varane låter ju helt ok. Svensken kan ju dessutom avlasta Wan-Bissaka på högerkanten. En ny O'Shea kanske? Fasen va coolt!

Nästa gång vi hörs siktar vi på att sammanfatta en lyckad inledning av ligaspelet där förhoppningsvis Edinson Cavani åter har anslutit till truppen.

-till next time, hare gött!

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2021-08-13 07:27:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham