United in FredagsPanelen

United in FredagsPanelen

"Att vi inte tagit in någon och samtidigt valt att låna ut så många spelare är oroväckande" - Januarifönstret diskuteras.

Ännu ett transferfönster är till ända och det är dags att summera Manchester Uniteds aktiviteter, eller brist på densamma.

Veckans panel består av.......

Eric Länje: 22-årig Helsingborgare som studerar journalistik i Göteborg. Såg min första match live på Old Trafford 2010, vilket gjorde mig till en Unitednarkoman utan dess like. Försökte i tidig ålder att bli den nya Edwin van der Sar, misslyckades grovt.

Viktor Rundlöf : 20-årig Journaliststudent från Stockholm som har ett ohälsosamt förhållande till Manchester United. Är en extrem tävlingsmänniska och kan nog beskrivas som en dålig förlorare.

.....och här kommer veckans United in FredagsPanelen.

En handfull spelare ut på lån, noll spelare in. Tankar på det

Eric: Långt ifrån optimalt i nuläget. På anfallet har vi gått ifrån att ha ett överskott till att nästan ha ett underskott. Dock är det helt rätt att låna ut Martial, Van de Beek och Amad som har knappt fått minuter. Jag tycker dock att man nästan borde ha låtit Martial gå på en permanent övergång då jag tycker hans tid i United är över. Amad i Rangers är intressant och han har redan gjort avtryck efter bara en match. Men främst är intresset på Van de Beek. Att United inte värvar nu i januari är kanske en taktik av Rangnick som uppenbarligen vill hellre satsa på sommarfönstret. United kanske hade kunnat gå efter Amadou Haidara eller Dennis Zakaria. Men de vill nog hellre ta in spelare när de har hittat den nya permanenta tränare. Tanken är helt rätt att vänta till sommaren, men då måste det finnas en stabilitet runtom klubben. Vi har inte råd att vänta nu.

Viktor: Truppen behövde rensas upp då den var alldeles för stor, innan transferfönstret. Dock är lån kanske inte den mest optimala lösningen för en del av spelarna. Jag hade gärna sett att Martial och Tuanzebe lämnat permanent då de helt enkelt inte platsar. Jag har förståelse för att det kan vara svårt att få till försäljningar i januari och om lån var den enda lösningen så är det väl acceptabelt. Van De Beek och Diallo är spelare som gynnas av en utlåning. Duon kommer få spela regelbundet och återvända till United fullpumpade av självförtroende. Att vi inte har värvat något är tyvärr inte särskilt förvånande trots att vi hade behövt det. United skriker fortfarande efter en defensiv mittfältare, ett problem som inte löstes under detta fönster. Vi har dessutom tappat tre offensiva spelare på grund av olika omständigheter vilket gör att United nu, helt plötsligt är tunna på dessa positioner. Så att vi inte tagit in någon samtidigt som United valt att låna ut så många spelare är oroväckande.

Om du hade fått handplocka en realistisk värvning in i Januari, vem hade det blivit

Eric: Jag hade faktiskt velat se United värva in Rúben Neves. Mittfältet är extremt blekt och svagt i passningsspelet. Neves har bevisat att han håller Premier League nivå och var riktig bra mot United när lagen möttes efter nyår. Portugisen hade blivit en spelförande defensiv mittfältare vilket är exakt vad United behöver. United har också varit extremt dåliga på fasta situationer och får in en ännu ett alternativ till Fernandes och Telles. Att Ronaldo fortfarande lägger frisparkar är komiskt då han aldrig har varit nära. Att Neves är portugis är ju givetvis en bonus då han platsar perfekt in i Portugal United.

Viktor: Denis Zakaria eller Amadou Haidara var två spelare som ryktades ganska intensivt till United och jag hade gärna sett att vi gått för någon av dessa då de hade löst vårt mittfältsproblem, i alla fall tillfälligt. Båda har imponerat i Bundesliga och har kvaliteter som skulle höja United. Zakaria hade dels ett utgående kontrakt med Gladbach så honom hade vi kunnat få relativt billigt och hade varit en bra temporär lösning säsongen ut. Nu missade United den möjligheten och schweizaren gick till Juventus istället. Men Zackaria hade jag gärna sett i Manchester United.

Vem i Uniteds lånekarusell ser du har störst chans att göra ett intryck i en framtida trupp

Eric: Alla ögonen är riktade på Van de Beek som nu ska imponera i Lampards Everton. Det är en turbulent situation som han kastas in i och det ska bli intressant att se hur han hantera den. Jag kan nog tänka mig att han kommer huvudsakligen spela som en tia i Everton och blir centralpunkten i offensiven. Jag tror hur lyckat hans lån blir och vem som tar över efter Rangnick avgörs hans framtid i United. Av alla som är på lån tror jag att Ethan Laird har en väldigt bra chans att göra avtryck i United. Lånet till Swansea blev ju väldigt lyckat och han har bevisat att han är redo för nästa steg. Högerbackplatsen är inte helt satt, då jag inte är helt övertygad av varken Dalot eller Wan-Bissaka prestationer. Jag hoppas verkligen att vi får se mer av Laird i framtiden.

Viktor: Donny Van De Beek ska få chansen att bevisa sig i Frank Lampards Everton. Blir det en lyckad lånesejour tror jag han har störst chans att slå sig in i en framtida startelva. I holländarens fall har det också stor betydelse vem som blir ny tränare i sommar. Utöver honom tror jag extremt mycket på Amad Diallo. Ivorianen värvades för dyra pengar men har haft svårt att få speltid. Lånet till Rangers har börjat bra för Diallos del då han blev målskytt i första matchen. Jag tror möjligheten till speltid kommer göra ytterns utveckling gott och nästa år får vi förhoppningsvis få se Amads stora genombrott.

Varför verkar United ha så förbaskat svårt för att göra sig av med spelare och få någorlunda rimligt betalt

Eric: Problemet var Ed Woodward som äntligen har fått lämna. Det är bland det bästa att som har hänt United på senare tid att han befinner sig på savannen. Han förstod inte att i fotbollen måste man gå efter spelarens kvalité och inte efter hur många tröjor spelaren kommer sälja. Saknaden av en sportchef har varit en stor anledning till varför United har varit ett praktexempel på hur man inte ska hantera en fotbollsklubb. Det tydligaste exemplet är alla kontraktsförlängningar med spelare som inte håller i United eller som inte vill vara kvar. Man tänker främst på Alexis Sanchez värvningen, varför tog vi in honom? Han varken presterade eller ville vara i United. Med Woodward ur bilden får man ju bara hoppas att det äntligen blir en förändring och Rangnick tar kommando, trots att han har bara en konsultationsroll. United har också värvat få stora summor för spelare som underpresterar och måste säljas för en mindre summa eller lämna som en free transfer.

Viktor: Problemet stavas Ed Woodward som var helt fel man på fel plats. Nu har han äntligen fått lämna och United har chansen att starta om på ny kula. En annan anledning till att Manchester United har haft problem med att göra sig av med spelare är avsaknaden av en tydlig sportchefsroll. De bästa klubbarna i världen har en sportchef men det har vi struntat i, vilket får vara ett bevis på hur dåligt skött klubben är. United behöver sportsligt kunniga personer på dessa positioner då tror jag vi kommer bli bättre vid förhandlingsbordet. Nu ser Rangnick ut att få en konsultationsroll och jag hoppas att han får stort inflytande. Förhoppningsvis blir det bättre nu när Woodward lämnat, men man vågar ju såklart inte hoppas på för mycket.

5 snabba

Man bör förlänga Pogbas kontrakt!
Eric: Nej
Viktor: Ja
Ronaldo gör 20+ mål i ligan
Eric: Nej
Viktor: Nej
Shaw är bättre än Telles
Eric: Ja
Viktor: Ja
United klarar topp 4!
Eric: Ja
Viktor: Ja
Wan-Bissaka säljs i sommar
Eric: Ja
Viktor: Nej

Vi var många som gärna hade sett en förstärkning på centralt mittfält i Januari. Nu blev det inte så och det är bara för Ralf att göra det bästa av situationen.
Eric och Viktor nämner Neves, Zakaria och Haidara som potentiella förstärkningar. Tre intressanta namn som säkert hade gjort ett habilt jobb, frågan är om de har tillräcklig kvalitet för vad United vill vara?

Klart Ronaldo gör 20+ i ligan!

Visst kan man se Van de Beek få ett lyft under Lampard för att sedan komma tillbaka och visa sig värdig en rejäl chans.

Såg ni Pellistris uppvisning för Uruguay? Ruskig assist!

Woodward är borta och alla problem kommer att lösa sig. Nej, så enkelt är det ju naturligtvis inte, men det är en start så god som någon.

FA-cup mot Middlesbrough ikväll. Alltid mysigt med match en fredagkväll och kanske kan Hannibal få lite speltid – det vore intressant.

til next time – hare gött!

Calle Carlssonstatoilcalle@gmail.com2022-02-04 10:43:11
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham