United numret för stort för Fulham

Trots tidig ledning som ingav hopp förlorade Fulham mot Manchester United. Slutresultatet skrevs till 1-2.

Det började bra. Innan matchklockan nått sex minuter hade Anguissa vänt upp och hittade en frigående Lookman i djupled. Engelsmannen som hade en bra dag på jobbet satte säkert dit 1-0 till Fulham. Drömstart.

Det tidiga målet gjorde att hemmalaget därefter backade hem rejält. Det tillät United att ha mycket boll men man lyckades inte skapa klara målchanser. Sedan presenterade sig lagets starkast lysande stjärna för stunden. Först hade Bruno Fernandes ett skott i stolpen. Minuten senare slog portugisen ett lågt inlägg som Areola inte lyckades greppa. Cavani etta på bollen, 1-1. Slarvigt av den franske burväktaren som nu gjort två svaga ingripanden två matcher i rad. Först vid Chelseas mål och nu mot United. Svårt givetvis att vara kritisk mot Alphonse Areola då han i båda matcherna gjort flera fantastiska räddningar, men i Premier League kostar misstagen och det har Fulham inte råd med.

Den andra halvleken var lik den första. Fulham backade hem och såg relativt stabila ut, medan gästerna trillade boll inom laget. Då blev den individuella klasskillnaden tydlig. När Fulham kontrade saknades den sista kvaliteten. Loftus-Cheek slarvade med passningen till Lookman. Cavaleiro var ovän med bollen. På andra sidan tittade Paul Pogba upp, såg att Areolas bortre nätmask var ledig och dundrade in 2-1 till Manchester United.

Strax efter målet hade United bud på mer. Cavani fick avsluta från nära håll men Areola bjöd på en snabb vänsternäve för att avvärja nicken. Fulham hölls kvar i matchen och var inte helt chanslösa. Ruben Loftus-Cheeks avslut i straffområdet med kvarten kvar borde varit bättre. De Gea stod visserligen för en bra räddning men engelsmannens skott var inte så väl placerat som man kan önska. Den sista kvaliteten saknas återigen.

Slutforceringen på stopptid var fantastiskt spännande. Fulham skapade flera chanser och bäst var Mitrovics nick rakt på Eric Baillys lår. Riktningsförändringen ställde De Gea som fick se bollen smita precis utanför sin stolpte. Närmare än så kom inte Fulham och förlusten var rättvis. Insatsen var bra men mot United räckte det inte till seger. Den individuellla kvaliteten avgjorde.

Efter att ha mött flera av topplagen på rad väntar nu matcher där Fulham har betydligt större chanser att vinna. Först är det Burnley i FA-cupen på söndag. Därefter Brighton borta på onsdag.