Utvärdering av mittfältare och anfallare säsongen 2021/22

Utvärdering av mittfältare och anfallare säsongen 2021/22

Kevin De Bruyne 9
Troligen den bästa mittfältaren i Europa och den som håller i taktpinnen i Citys anfallsspel. Hade det lite tungt i starten på säsongen efter skadan som han ådrog sig i CL finalen 2021. Den andra halvan av säsongen har han varit fullständigt outstanding.

Fernadinho 5
Lagkaptenen har fått sparsamt med speltid och när han väl spelat har det varit tydligt att han inte längre hänger med i tempot och det blir extra tydligt i matcher mot riktigt bra motstånd. Lämnar nu klubben och flyttar tillbaka till Brasilien. Tack för allt Ferna!

Phil Foden 8
Fortsätter ta stora steg och i mitt tycke har han varit en av Citys tre bästa spelare under säsongen och detta trots att han drabbades av en fotskada under EM som höll honom bota från spel i tre månader. Startar ofta på en kant eller som falsk nia men borde snart vara mogen för spel på det centrala mittfältet.

Jesus Gabriel 5
Jesus bad om att få bli "winger" och inte central anfallare till den här säsongen. Startade säsongen bra och avslutade den väldigt bra men mellan start och mål var det blaskig mellanmjölk och väldigt lite som skapade värde för laget. Jobbar alltid hårt och löper otroligt mycket för att skapa ytor för andra men räcker det när konkurrensen ökar med Alvarez och Håland?

Jack Grealish 6
Prislappen för Grealish var hög och förväntningarna lika höga på hans prestation på planen. I mitt tycke så var Jack på alldeles för försiktig på planen. Hade önskat att han tog för sig lite mer och vågade utmana sina spelare 1 mot 1 i högre utsträckning. Dock brukar anpassningen till Peps fotboll alltid ta ett år så till nästa säsong lyfter det säkert.

Ilkay Gundogan 6
Har haft en säsong med småskador som stört honom men tyvärr börjar det gå lite för sakta för honom på mitten och kombinationen KBD och Gundo fungerar mindre bra när bägge är lite för svaga i defensiven. Hans mål mot Aston Villa förlåter dock de flesta bristerna.

Riyad Mahrez 8
Gör sin bästa säsong i City och har stått för betydligt jämnare insatser på planen under den gångna säsongen. Har levererat på en hög nivå under större delen av säsongen. Bara att hoppas på att City kan förlänga hans kontrakt som går ut sommaren 2023.

Cole Palmer N/A
Palmer plockades upp i A.truppen för att ersätta den flyktade Ferran Torres i januari. Cole var tillsammans med Liam Delap de tongivande spelarna i det lag som vann PL2 säsongen 2020/21. Under hösten så stod den gänglige Palmer för en rad bra insatser men när han väl plockades upp i A-laget så höll en fotskada honom borta från spel i 4 månader. En väldigt spännande spelare med fin teknik och en härlig vänsterfot som är ett bra sparkapital.

Rodri 9,5
Har varit helt enastående under säongen och det märks verkligen när han inte är på planen. Var bra redan under fjolåret men har vuxit ytterligare under säongen och är i mitt tycke ligans bästa defensiva mittfältare och City bästa spelare under säsongen.

Bernardo Silva 8
Den portugisiske duracellkaninen var under hösten helt enastående men tappade lite fart under vårsäsongen. Tillsammans med Rodri balanserar han Citys mittfält så att KDB, Cancelo mfl kan koncentrera sig på de mer offensiva uppgifterna. Bernardos marknadsvärde lär ha stigit rejält under säsongen och han stod för årets mål med vollyn mot Aston Villa på bortaplan.

Raheem Sterling 7
Som vanligt är Sterling som ett kinderägg man vet aldrig vad man får av honom. Kan vara helt fantastisk för att matchen efter vara totalt urusel. Överarbetar ofta när det går tyngre för honom med att utamana stillastående. Raheems tillgång är hans speed och det gäller att han håller fart. Tillför till City genom att vara den enda spelaren som är bra i djupled.

John Talbot2022-06-02 15:07:00
Author

Fler artiklar om Manchester C