Estadio de la Cerámica, 2021-11-23 18:45

Villarreal - Manchester U
0 - 2

Villarreal 0 - 2 Manchester United

Villarreal 0 - 2 Manchester United

Det blev en förlösande seger i bortamötet mot Villarreal. Ett uddlöst United såg länge ut att gå för oavgjort innan en viss portugis gjorde som han brukar.

Sammanfattning:
Villarreal startade matchen bäst och såg länge ut att försöka jobba sig igenom ett relativt kompakt Unitedförsvar. Trots detta lyckades Cristiano Ronaldo göra som han alltid gör, sätta 1-0 sent i andra halvlek, innan Jadon Sancho fick kröna kvällen med sitt första mål sedan flytten till United. 

Manchester United var emellertid helt uddlösa och desorienterade. Presspelet var liksom det brukar, det vill säga under all kritik, och bollen gick för det mesta hem till försvar och målvakt så fort den erövrats. En scenförändring fick vi dock se när både Bruno Fernandes och Marcus Rashford entrade planen med 25 minuter kvar. Presspelet föll på plats och man fick en helt annan balans i det offensiva spelet. En starkt bidragande orsak till att segern sedermera kunde bärgas.

Startelvor (och byten): 
Manchester United (4-2-3-1): 
De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles - Fred, McTominay - Martial (Rashford 66´), van de Beek (Bruno 66´), Sancho (Mata 90´) - Ronaldo (Matic 90´)

Villarreal (4-4-2): Rulli - Foyth, Albiol, Torres, Estupinan (Raba 79´) - Pino (Chukwueze 73´), Capoue, Parejo, Gomez (Dia 84´) - Trigueros (Moreno 73´), Danjuma

Statistik
Resultat: 0-2 (0-0)
Målskyttar med assist: Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho (Bruno Fernandes)
Gula kort/röda kort: 1/1 - 0/0
Bollinnehav (%): 55 - 45
Avslut på mål: 3 - 6
Publiksiffra: 20 875

Bäst i Manchester United: David De Gea

5 tankar om matchen: 
1. Är det dags att sälja Martial?

Ja, enligt min mening så har det varit dags för det ett bra tag. Jag ser inte hur han ska blomma ut till den stjärnan han spåddes bli och för hans egen skull så önskar jag att han får ett miljöombyte som kan göra gott. Martial har oerhört fina egenskaper när han är på rätt humör, problemet jag ser är att han sällan är det och jag ser inte heller hur han passar inte den fas jag hoppas att United tar sig till framöver. Tack för din tid, men jag önskar dig bättre lycka annorstädes.

2. Donny spelar inte på rätt plats
Jag anser att om Donny van de Beek ska kunna ta en plats i Manchester United så bör han spelas i ett tvåmanna-mittfällt och ingen annanstans. Han kommer inte till sin rätt idag och han kommer inte att gå före Bruno speciellt ofta. Som jag skrivit flertalet gånger tidigare så är han en ytterst dynamisk mittfältare som har kapacitet att spela defensivt, offensivt och i en balanserad roll. Detta är lösningen för Donny och jag känner mig tämligen säker på att om Pochettino tar över klubben så kan så också bli fallet. 

3. Sancho fick äntligen lite andrum
Äntligen fick Jadon Sancho göra sitt förlösande förstamål i Manchester United-tröjan, och man såg också hur mycket det betydde för honom. Sedan flytten från Bundesliga och Borussia Dortmund har han haft svårt att komma till sin rätt på planen. Detta vill jag dock understryka är ett delat ansvar mellan Jadon själv och de ansvariga tränarna. Men ikväll skapade han sig lite andrum från kritiken och förhoppningsvis får vi nu en ketchupeffekt.

4. Mr. Champions League
Cristiano Ronaldo gjorde ikväll sitt 140:e (!) mål i Champions League och jag kan inte minnas någon annan säsong han varit viktigare för sitt lag än just i år. Han är en direkt anledning till att vi nu kan pusta ut ett tag och känna glädje över avancemanget från gruppen. Han är utan tvekan turneringens främste någonsin. 

5. Trion som blev kvar
Precis som Paul Scholes tidigare ikväll basunerade ut så är jag fullständigt enig i att trion Michael Carrick, Mike Phelan och Kieran McKenna bär ett lika stort ansvar i Uniteds katastrofala form och usla prestationer som Ole Gunnar Solskjaer gör. Att Ole och de andra tre fick förlängt kontrakt för mindre lite mer än en månad sen må vara en sak, men när beslutet om att sparka huvudtränaren tas bör även staben bära samma ansvar och få gå de också. Istället får de fortsätta sin verksamhet utan skuld eller ansvarstagande i hur dålig situationen är som klubben faktiskt  hamnat i. Just den här känslan kände jag ikväll när trion ackompanjerades av Darren Fletcher på bänken, och jag hoppas faktiskt att när den permanenta tränaren är på plats, är en annan stab också det.

GGMU

Johan Åkesson@aakessonjohan2021-11-24 08:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham