Lagbanner
2021-01-27 18:45

AZ - FC Utrecht
0 - 1

0-0..
Mozza var tillbaka när WBA kryssade.

0-0..

En tråkig tillställning när WBA tog en bortapoäng i Hull.

Inför matchen kändes det som en jämn historia. En jämn historia som skulle sluta i delad pott. 

WBA började matchen bäst. Redan inom loppet av tio minuter hade man skapat tre straffsituationer. Domaren blåste bara en gång och det var i den sjunde minuten efter att nigerianen Victor Anichebe blivit nerdragen. Graham Dorrans klev fram och siktade in sig på det högra hörnet där Hull-målvakten McGreagor hoppade och räddade. Mer än så blev det inte i den första halvleken som handlade om att hålla possesion. 

Andra halvleken var nästan värre och det skulle ta femton minuter innan första riktiga chansen kom. Det är Hull City som skapar, inlägg från Livermore som hittar in till Quinn som får till en bra nick som Foster får sträcka sig på. Bästa chansen i matchen och Hull var ett stepp vassare i den här halvleken. 

Med tjugo kvar hade Craig Gardner en bra frispark som McGreagor avvärjade till hörna. Fem minuter senare kunde förre Palermo-spelaren Abel Hernandez avgjort matchen. Ett frisparksinlägg som hittar in till Uruguayjanen nickade precis utanför. Både lagen gjorde byten för att försöka ändra på matchen. Huddelstone testade ett skott som gick utanför och WBA-inhopparen Varela hade en gyllene chans i slutminuten. Men längre än så kom varken Hull eller West Brom den här matchen.

Sammanfattningsvis kunde man konstatera att det blev en tråkig tillställning på KC Stadium. Inte alls mycket till chanser eller överhuvudtaget till halvchanser. Kändes hela tiden som att båda lagen var nöjda med en delad pott. Flera gånger kunde man se enkla slarvningar och ingen hotade riktigt. Dorrans får ändå ses som syndabocken för WBA och matchen. Vid ett tidigt straffmål hade både Baggies satt sig i ett bra läge men också ändrat matchbilden helt. 

Från Alan Irvines sida kunde man ha önskat mer. Att ställa upp med en Anichebe som nästan aldrig hade humöret uppe var en miss. Kamerona visade bilder på en fastfrusen Berahino på bänken som inte verkade nöjd. Kom in med 10 minuter kvar och gjorde inte mycket väsen av sig. Känns som att West Bromwich spel inte riktigt passar en Berahino som alltid vill spela offensiv fotboll. Mestadels såg det ut som ett tröttkört WBA som saknade fantasi. Offensivt hade man kunnat önska en hel del. Taktiskt sett gjorde WBA en godkänd insats och defensivt låg man rätt hela tiden.

Nästa lördag väntar derbyt mot Aston Villa på The Hawthorns. 

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2014-12-06 18:05:00
Author

Fler artiklar om WBA