San José - Vegas
0 - 6

Anichebe förnyade FA-Cup biljetten - WBA vidare
Radarparet Berahino och Anichebe ordnade segern för West Bromwich i Birmingham.

WBA-tåget stannade på hållplatsen Birmingham City där Victor Anichebe uppträdde med två mål.

En fin dag på St Andrews började med att Berahino satte fart genom ett sargat mittfält hos hemmalaget Birmingham. Precis innan straffområdet spelar han bollen mellan försvaret till Victor Anichebe som får till ett kliniskt avslut i första stolpen som går i mål. Snyggt förarbete då Saido Berahino drev igenom halva planen och hittade in en fin lucka. Även avslutet var ren klass och svårt tekniskt då nigerianen Anichebe hittade målvaktens hörn.

Tio minuter senare skulle 2-0 komma. Samma spelare inblandade i nästan samma situation. Berahino hittar upp bollen till Victor Anichebe som tar emot, håller emot försvararen, backar och samtidigt vrider upp och avslutar ett tamt skott som ändå letar sig in bakom målvakten Randolph. Otrolig styrka som Anichebe visar när han står emot och lyckas vända upp för att avsluta bollen i mål. Ännu en gång står Berahino bakom ett mål som Baggies gör.

Trots 0-2 efter 35 minuter kändes matchen väldigt öppen där ändå Premier League-laget spelade bättre fotboll. Innan halvtid kom Birmingham runt straffområdet, hittade in en boll in till Jonathan Grounds som placerar in bollen via stolpen. Ett fint reduceringsmål där West Bromwich är för passiva. Står och tittar länge på vad bollföraren gör samtidigt som andra motståndare springer runt och hittar nya ytor. Både McAuley och Dawson tittade mycket boll, men glömde bakom ryggen hur Grounds lurade. Ett otagbart avslut för Boaz Myhill

Den andra halvleken handlade om överlevnad för West Bromwich. Hemmalaget spelade en bättre fotboll, skapade fler chanser men kom inte mycket längre. Baggies hade en chans med Lescott som tvingade målvakten Randolph till en jätte-räddning. Annars var det The Blues halvlekt.

Trots att Boaz Myhill fick kliva av efter en mindre skada kunde West Bromwich hålla ut. Man måste säga att både Myhill och Foster gjorde ett par svettiga räddningar och stod upp bra bakom backlinjen. Laget gjorde i övrigt en fantastisk insats och WBA spelade som ett lag. Tony Pulis har stor cred och man ser på tränaren att han älskar att jobba med laget och klubben. Stor harmoni och förlust-sviten fortsätter.

FA-Cupen är känd för alla möjliga skrällar och idag fick andra Premier League-lag känna på den konsten. Chelsea åkte på stryck mot League-One laget Bradford, mästarna Manchester City förlorade mot Middlesbrough och Blackburn kunde slå ut Swansea. Andra topplag som Tottenham och Southampton kunde också uppleva ett respass ut ur cupen denna eftermiddag.

Det ska sägas att detta är den första gången på 5 år som Albion tar sig vidare bland de 16 bästa. Lottningen sker på måndag. Frågan är om vi kan drömma om Wembley? Glömde jag berätta att det är extra skönt att visa Birmingham att verkligheten suger och gör ont?