Lagbanner
2020-10-17 21:00

Willem II - FC Twente
0 - 3

Berahino bakom West Bromwich seger
107-åringen farbror Jack Jones såg sitt lag vinna på The Hawthorns ikväll

Berahino bakom West Bromwich seger

Anfallaren Saido Berahino fullbordade en mindre skräll när West Bromwich slog topplaget Southampton med ett mål mot noll.

Det blev en spännande tillställning när Southampton gästade West Bromwich under eftermiddagen. 

Skulle knappt slå 2 minuter innan Berahino hittade nätmaskorna. Brunt slår ett inlägg på mittplan som når in till straffområdet där Dawson vinner en duell och bollen dimper ner till Berahino som slår till på en halv volley in i mål. Ett vackert fotbollsmål från hemmalaget som skulle visa sig vara det starkare laget för dagen.

Baggies fortsatte att skapa och en ny frispark nådde in till Dawson som fick till en nick på mål. Fast Forrster skulle göra en bra räddning och hålla Dawsons nick ifrån en utökad ledning. West Bromwich spelade bra fotboll i den första halvleken utan att skapa några större chanser. Just på de fasta situationerna kändes det alltid farligt då både Dawson och Ideye Brown var heta. 

Mot slutet av halvleken hittade Brunt en fin cross till Gardner som helt själv fick stå och ta emot bollen i straffområdet. Oturligt nog var nedtagningen mindre bra och en försvarare skulle hinna ikapp och bryta. 

I den andra halvleken gick både anfallarna Saido Berahino och Ideye Brown ut på grund av skador. Oklart än hur allvarliga de var men Tony Pulis gjorde smarta byten och kunde stabilisera balansen på mitten för West Brom. Brown skulle skapa en chans innan han gick ut men lyckades inte trassla sig förbi 2 motståndare som kunde styra bort anfallaren ifrån en jättechans. 

Andra halvleken kom att bli händelsefattig och West Bromwich visade bra karaktär i sitt egna spel men också i försvararsspelet. Bortalaget Southampton skulle skapa två heta chanser. Italienaren Graziano Pelle missade ett "öppet" mål när han fick ett inspel från kanten av straffområdet. Pelle hade även en chans i slutet där han fick till ett tamt avslut ståendes i straffområdet. Baggies-kaptenen Fletcher skulle få även han en chans att döda matchen men sköt över i ett tillfälle där bollen damp ner på en hörna. 

Sammanfattningvis gjorde West Bromwich en stabil insats mot ett topplacerat Southampton. Berahino har nu gjort 17 mål i Premier League och visar hela världen fick klass han egentligen består. Anfallaren har varit en nyckelspelare under hela säsongen och nu kan Alan Irvine (tidigare managern) slicka sina sår som petade honom under slutet på förra året. 

Tony Pulis is a hero!

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2015-02-28 19:16:10
Author

Fler artiklar om WBA