Lagbanner
Berahino-gate
Har han gjort sitt?

Berahino-gate

Han var inte uttagen mot Chelsea. Saido Berahinos vara eller icke vara har varit en stor fråga under året. Spelaren vill lämna. Klubbar är intresserade. Men West Bromwich står i en sits där kärleken väger tyngre än pengar.

Under hösten förra året var han en injektion. Ett uppropstecken i West Bromwich. Men på våren sjönk hans prestationsnivå i takt med att WBA omorganiserades som klubb. 

Saido Berahino har länge varit en oslipad diamant. Han har gjort mycket för sin klubb och klubben har gjort mycket för honom. En kärlek som har varit generös och lojal. Men någonstans när målen började komma och laget gick bra höjdes Berahinos självförtroende. Ett självförtroende som har under en längre tid utvecklas till någon form av egoism. 

Fansens hjärta 
Supportrarnas kärlek till spelaren kommer alltid att fortsätta att upprätthållas. Men någonstans kan man se ett slut. Saido Berahino har länge varit en ryktesman på de brittiska öarna. Lag som Liverpool, Newcastle och nu Tottenham och ryckt i anfallaren. Någonstans under vintern förra året var känslan att Berahino ville testa lyckan högre upp i ligan. Det är förståeligt men samitidgt absurt sett till hans prestation och attityd. 

Under en längre period har Berahino visat dåligt beteende, ledarskap och respekt mot sina egna lagkamrater. På planen ser man oftast när anfallaren nonchalerar sina egna medspelare med olika gester. Något som man tidigare inte har sett. Kanske är det som supporter, klubb och själ dags att släppa Saido. 

Enligt en artikel för the Guardian har West Brom tackat nej till Tottenhams bud på 18 miljoner pund. Trots att Berahino har lämnat in ett förslag om att han vill lämna är det en lång process. WBA har verkligen tackat nej till många bud. Enligt samma källa har Tony Pulis förklarat att 15 klubbar har visat intresse för att signa Berahino. Även Liverpool har varit med i budgivningen tidigare. 

Inte till salu 
Supportrarna får en känsla av att värvningarna av Rickie Lambert och Salamon Rondon är ersättare för Berahino. Men Albions klubbdirektör Jeremy Peace har noga gått ut med att anfallaren inte är till salu. I redogörelsen framgår det tydligt att klubben inte har ändrat sin position angående Berahinos transfersituation. Det verkar som att klubben och spelaren har hamnat i en tvist. Något som kanske har pågått under en längre tid. 

Nu är frågan om Saido Berahinos vara eller icke vara är bra för West Bromwich. Borde man förlänga och fostra spelaren till en diamant? Eller ska man sälja spelaren för en högre summa än 18 miljoner pund? Man ska komma ihåg att köpmannen Jeremy Peace är ute på marknaden och letar efter nya aktörer som kan styra klubben. 

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2015-08-25 16:28:00
Author

Fler artiklar om WBA