Lagbanner
2021-05-13 03:00

San José - Vegas

Inför derbyt i FA-Cupen
WBA trummar vidare i sin form med Pulis

Inför derbyt i FA-Cupen

Baggies åker någon kilometer för att ta sig an den fjärde omgången i FA-Cupen mot lokalrivalen Birmingham City.

West Bromwich slog Gateshead i förra omgången med hela 7-0. Nu i den fjärde rundan av FA-Cupen väntar lokalrivalern Birmingham City. 

Tränaren för Baggies, Tony Pulis har startat sin nya Era på ett lovande sätt, både i Premier League och i cupen. Så här långt är han obesegrad sedan han tog över Albion vid nyårsskiftet. Senast fick man 0-0 på Goodison Park mot Everton vilket gör att laget befinner sig allt jämnt vid nedre mitten. 

Hemmalaget för matchdagen, Birmingham, ligger i mitten av Championship på 35 poäng. Facitet på 5 vinster och 5 förluster hemma säger egentligen inte så mycket. Sist laget besegrade WBA var 2006. De senaste två matcherna har man förlorat med 3-1 vid båda mötena. The Blues gick vidare till den fjärde omgången genom att kämpa sig igenom amatörlaget Blyth Spartans. Just nu har de blåa en form kurva som pekar uppåt med 4 matcher utan förlust. 

West Bromwich saknar James Morrison (smäll), Yussuf Mulumbu (Afrikanska mästerskapet) samt Jonas Olsson (hälen). 

Pulis inför matchen
"Det är en riktig, riktig cup tie Det kommer att bli en utsålt derby. Båda klubbarna har inte spelat med varandra på ett tag så det ska bli en bra atmosfär. Jag tror att vi har sålt fem eller sex tusen biljetter så vi måste åka dit med rätt inställning. Jag har enorm respekt för vad Gary, han har gjort ett fantastiskt jobb jag såg dem mot Leeds förra veckan och de gjorde riktigt bra. Vi vet att det kommer att bli en tuff match för oss och vi kommer att ta det på allvar".

Trots att det är cup brukar det oftast bjuda till en stor stämmning när dessa lagen drabbas. Som Pulis säger var det ett tag sedan Baggies fick chansen att möta Birmingham och nu väntas St Andrews Stadium vara slutsålt med över sex tusen bortafans på plats. Från skillnad från de tidigare åren där WBA har fått ett tidigt respass ut ur cupen på grund av dåliga prestationer väntas Pulis nu ta cupen seriöst. Vid en vinst här kan det gå hela vägen. Matchen sänds på Viasat Fotboll med start 15.55!


Up for the Cup!

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2015-01-23 17:56:00
Author

Fler artiklar om WBA