Lagbanner
2021-01-27 18:45

AZ - FC Utrecht

Inför: Hull-WBA
Dags att ta sig i kragen, Berahino.

Inför: Hull-WBA

West Bromwich åker till Hull för att kriga till sig poäng i bottenstriden.

West Brom åker till Hull för att bryta förlusttrenden. Efter den fjärde raka förlusten mot West Haam i veckan kan trycket på managern Alan Irvine höjas. Efter en bra start med ett tidigt mål av Dawson slutade matchen mot WHU 1-2 och det kändes som ett stort poängtapp för Baggies.

Nu möter man the Tigers som Hull kallas. De har inte har vunnit på sju raka matcher. Sist man tog en seger var hemma mot Crystal Palace i oktobermånad. I veckan fick man trots allt en viktig bortapoäng mot Everton efter Aluko räddade 1-1. Mot Everton roterade man lite med reserver men nu väntas det ”bästa” laget ställa upp. Diamé, Snodgrass, Ramirez och Meyler saknas. Abel Hernandez tillkommer i truppen hos hemmalaget. Sammanfattningsvis är det ett sargat Hull som inte har imponerat, förlusten mot Burnley nyligen höjde ögonbrynen hos fansen. Inför mötet befinner sig hemmalaget precis ovanför strecket.
- Det är en stormatch och ett bra resultat är behövligt för oss, säger Hull-mangern Steve Bruce. 

Förra säsongen slutade matchen på KC stadium med en 2-0 seger för Hull. Men mycket talar för att WBA kommer att bryta trenden idag. Laget har nämligen inte förlorat fem raka matcher sedan 2011. I september mötes lagen i Capital Cup på the Hawthorns där Albion tog det längsta strået. 3-2 slutade den drabbningen.

Alan Irvine och hans mannar står på samma spot som Hull. Med en poäng mer står på en 16:e plats. Imponerat har man inte gjort, trots att man har förlorat mot lag som Newcastle, Arsenal och Chelsea. Men nu väntar en månad fyllda med viktiga matcher och det gäller att försöka plocka åt sig så många poäng som möjligt. Inför matchen mot Hull saknas skadade James Brunt, Jonas Olsson, Sebastien Pocognoli, James Morrison och avstängde Claudio Yacob. Otroligt nog tycker jag att man oftast har spelat fin anfallsfotboll men på något sätt inte trott på idén tillräckligt mycket. Bakåt har man låtit Foster släppa in för enkla mål som försvaret har fått ta på sig. Borde kanske inte McAauley få chansen må tro. 
- Det blir en tuff match, jag tittar på Hull och ser oss själva. De har också gjort matcher där de ha förtjänat bättre öde och mer poäng, avslutar managern Alan Irvine.

Förväntningarna är att man åtminstone ska plocka med sig en poäng hem till Black Country. Men Hull blir ingen lätt nöt att knäcka, ett klassiskt hemmalag på pappret. Laget med störst självförtroende och motivation vinner den här matchen. Någonstans kan vi Baggies-fans förvänta oss mer från Berahino som har agerat skugga i de senaste matcherna. Dags att höja ribban inför Hull.


Möjlig startelva
Foster
Wisdom Dawson Lescott Baird
Gardner Mulumbu Dorrans Varela
Sessegnon
Berahino


Tips: 1-2: Berahino övertygar och avgör efter att Gardner kvitterat innan halvtidspausen. 
Matchen börjar 16.00 och sänds tyvärr inte på någon svensk kanal.  

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2014-12-06 10:27:08
Author

Fler artiklar om WBA