Lagbanner
2021-01-14 18:45

Heerenveen - RKC Waalwijk

Inför QPR-WBA: London is calling
Brunt tillbaka när QPR väntar.

Inför QPR-WBA: London is calling

West Bromwich åker till London för att gästa QPR och Loftus Road. Christ Brunt och Victor Anichebe är tillbaka för bortalaget som har de flesta disponibla.

Förra helgen tog West Brom en efterlängtad seger i derbyt mot Aston Villa. Efter att Villa fick en tidig utvisning hade WBA allt i sina egna händer. Men segern skulle sitta långt inne efter att Gardner tryckte dit bollen i mitten av andra halvleken. Ett Baggies med mycket boll hade ännu en gång svårt att skapa vassa chanser.

Nu åker Alan Irvines mannar till London för att plocka poäng mot QPR på Loftus Road. Just QPR har West Bromwich haft enkelt för de senaste åren. Aldrig någonsin har man förlorat mot QPR i Premier League. Ett imponerande facit på 6 vinster, 3 oavgjorda och bara en förlust på de senaste 10 mot QPR.

Men London-laget kommer bli en nöt att knäcka. Ett oavgjort mot Manchester City på hemmaplan visar hur starka de egentligen är i hemmaborgen. I måndags förlorade man mot Everton med hela 3-1 och QPR såg väldigt bleka ut. Innan det slog Harry Redknapps mannar Burnley på hemmaplan med 2-0. Sammanfattningvis har det sett väldigt ”upp och ner” ut för de blåvita som befinner sig strax under sträcket på 14 poäng. Alla poängen som de har plockat har just kommit hemma. Noterbart är att lagets bästa målskytt Austin (8 mål) är tillbaka i truppen efter avstängning.

I veckan har träningarna sett lovande ut enligt Irvine. Baggies tränaren har hyllat Varela och Brown under veckan och menat att de har börjat visa form. I dagarna började även lagkaptenen Chris Brunt och Victor Anichebe träna för fullt och nu är de redo för matchen på lördag. Jonas Olsson är fortfarande skadad och Georgios Samaras har åkt hem på grund av familjeskäl. I övrigt är truppen intakt och Alan Irvine har mycket att välja på.

Efter förra helgens seger har nu Baggies hållit nollan i två raka matcher. Även det har hyllats under den senaste veckan. En stor och stark Ben Foster med den stabiliserade backlinjen. Den delen är nog klar i Irvines startelva mot QPR. Stora frågan är om Saido Berahino har tinat upp från bänken. Såg väldigt pigg ut i sitt inhopp mot Villa senast och bör peta en Brown som i mitt tycke inte riktigt hittat rätt. Irvine kommer troligtvis satsa på Anichebe som han gillar.

Baggies befinner sig på en osäker 14:e placering i ligan. En förlust och man är nere i botten igen. Viktigt att ta poäng mot de lite sämre lagen nu inför det täta spelschemat. Vi får hoppas att facitet och den goda historian håller sig även imorgon när WBA gästar QPR på Loftus Road.

Möjlig startelva 4-4-1-1: Foster; Wisdom, McAauley, Lescott, Pocognoli; Gardner, Dorrans, Brunt, Varela; Sessegnon; Anichebe

Tips: 1-1. WBA kommer sätta fart på bortaplan men hålla bakåt och Irvine tycker nog att det är viktigare att inte släppa till bakåt. Nigerianen Victor gör ett och Austin trycker dit en välförtjänt kvittering med tjugo minuter kvar. Svenskaspel spelar WBA till ett högt odds på 2,95 vilket är spelvärt. 

Matchen börjar 16.00 och ingen svensk kanal sänder drabbningen.  


Go Baggies! 

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2014-12-19 14:14:00
Author

Fler artiklar om WBA