Lagbanner
2021-01-16 20:00

PEC Zwolle - Fortuna Sittard

Inför WBA-Villa: West Midlands derby
En stor match med mycket känslor väntar

Inför WBA-Villa: West Midlands derby

Aston Villa gästar The Hawthorns under lördagen då West Midlands derbyt ska avgöras.

Det vankas derby i West Midlands. Aston Villa är på besök under lördagseftermiddagen på The Hawthorns.

Snart börjar det tuffa spelschemat i Premier League och poängen blir allt mer viktiga. Vi hittar West Bromwich på en 16:e plats på 14 poäng. En poäng över strecket och redan nu bör Alan Irvine ha kniven mot strupen. I de senaste fem matcherna har laget bara inkasserat en poäng. Trots matcher mot lag som Chelsea och Arsenal, har man tappat viktiga poäng mot West Haam och Hull. Nu senast fick man 0-0 mot just Hull och WBA-keepern Ben Foster pratade om vikten av att hålla nollan. Fem gånger den här säsongen har Albion hållit nollan.

Rent spelmässigt har det inte sett bra ut för Baggies. Trots att man har försökt att hålla försvaret i schack har Irvines mannar inte lyckats. Senast mot Hull såg det bra ut bakåt men framåt miserabelt. Med Victor Anichebe längst fram lyckades man få en straff som Dorrans brände. I övrigt såg det väldigt passivt ut framåt och det saknades fantasi, vilja och någon kreativ lösning. Satsade man verkligen på en poäng borta i Hull kan man undra? Även mittfältet ska ta på sig den tråkiga offensiven. Bara sidledspassningar från Dorrans, Gardner och Morrison.

Mot Villa hoppas den petade Berahino få chansen. Inte för att pojken har imponerat, men med sju mål den här säsongen är han trots allt WBA:s bästa målskytt. Ideye Brown gjorde två mål i veckan i en stängd träningsmatch och finns som ett alternativ. Annars blir det nog nigerianen Anichebe som tar plats igen. Mulumbu och Sessegnon har haft skadeproblem under veckan men har fått klartecken. Kaptenen Chris Brunt är ruled out tillsammans med Jonas Olsson sen tidigare. Personligen hade det varit intressant att se Gamboa som högerback istället för tunge Wisdom. Gamboa har imponerat och han erbjuda mycket med sin snabbhet och inläggsfot. En annan som fortfarande väntar på sin riktiga chans är Varela. Har hoppat in i de senaste matcherna och erbjudit en ny fart och vilja i spelet.

Alan Irvine berättade på presskonferensen att han nu har insett vikten av derbyt.
- För någon månad sedan visste jag inte hur stort derbyt var. Men nu har jag insett betydelsen inför Villa. Jag är uppväxt med Celtic och Rangers, men alla har sina derbyn och alla vet betydelsen av sitt derby.


Även Ben Foster berättade om betydelsen för matchen, och fansen.
- Jag vet vad som finns i potten i sådana här matcher. Under säsongen har jag följt och sett fansen följa med i hela landet. Men det enda som supportrarna pratar om är derbyt och hur ja ska agera. Det kommer bli en känslosam match.

Gästerna Aston Villa befinner sig på en 11:e plats på 19 poäng. Villa har inte förlorat på de senaste fem matcherna och kommer faktiskt från två raka segrar (Crystal Palace borta, Leicester hemma). Villa började säsongen väldigt dåligt men har nu alltså rykt upp sig rejält. Benteke har även hittat tillbaka från skada. Nu är laget inne i en bra period och kommer till matchen med ett stort självförtroende. Dessutom beräknas mittbacks-jätten Roni Vlaar vara redo för en comeback.

Förra säsongen slutade matchen oavgjort, 2-2 på The Hawthorns. Då stod Shane Long för två mål. På Villa Park blev det en händelserik match som slutade 4-3 till hemmalaget efter att Benteke avgjort andra halvlek. I halvtid stod det 3-3, blir det likadant på lördag?


Visste du att..

  • 57% av WBA:s mål har kommit via fasta situationer hittills den här säsongen. Den högsta siffran för något lag i Premier League.
  • Albions Joleon Lescott har gjort flest karriärmål mot Aston Villa än mot någon annan klubb.
  • West Bromwich Albion har vunnit bara 5 av sina 27 Premier League matcher på The Hawthorns sedan början av 2013/14 säsongen.

Möjlig elva
Foster
Wisdom McAauley Lescott Pocognoli
Gardner Morrison Mulumbu Dorrans
Sessegnon
Berahino  

Tips: Den här matchen kommer att vända säsongen för West Brom. Berahino x2 och vi säger 2-1 efter att Foster räddat laget i slutminuten. Svenskaspel spelar WBA till 2,10 vilket är ett hyggligt odds. 

Konstigt nog TV-sänds inte matchen i Sverige. Trots allt är det den hetaste matchen under lördagseftermiddagen. Blir väl en halvkass stream. 16.00 The Hawthorns. 


Come on you Baggies!

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2014-12-12 13:20:00
Author

Fler artiklar om WBA