Lagbanner
Kineser köper upp klubben
Bilden tagen från klubbens hemsida: Jeremy Peace lämnar över.

Kineser köper upp klubben

West Bromwich Albion har gått ut officiellt och meddelat att Jeremy Peace kliver av och säljer klubben efter 14 år. Klubben blir den första i Premier League att bli ägda av ett kinesiskt företag.

Idag är det en historisk dag för West Bromwich Albion. Efter 14 års styre av Jeremy Peace står det klart att klubben har sålts.

För den första gången i Premier Leagues historia kommer en klubb i ligan att vara ägd av en kinesisk invensterare.

Pressmeddelande
Den 24 juni stod det redan klart att parterna var överens och att dealen hade gått i hamn. Idag passade klubben på att presentera försäljningen officiellt.
”West Bromwich Albion Football Klubb ("Club") meddelar att Jeremy Peace har kommit överens om försäljningen av West Bromwich Albion Holdings Limited, som äger cirka 88% av klubbens moderföretaget, West Bromwich Albion Group Limited, till Yunyi Guokai (Shanghai) Sport Development Limited ("köparen"), ett bolag som kontrolleras av Guochuan Lai.”

Den 42-åriga Guochuan Lai är en kinesisk entreprenör som är känd för långsiktiga affärer.



Bygga ett varumärke
Guochuan dras till West Bromwich Albion för deras rika historia, fokuserade gemenskap och för de engagerade supportrarna. Hans särskilda ambition är att bygga klubbens närvaro i Kina, en marknad som erbjuder en enorm potential eftersom fotboll blir allt mer populärt i Asien. Guochuan kommer att förbli baserad i Kina med sin familj för att hantera sina affärs och investeringsintressen, men kommer att besöka The Hawthorns så ofta som möjligt. Klubben skriver att han kommer att till fullo stödja John Williams och ledningsgruppen på Klubb angelägenheter.

Redan nu försöker Guochuan bli populär hos fansen. Inför ligastarten borta mot Crystal Palace kommer han att bjuda alla bortasupportrar på en speciell halsduk. I hemmapremiären mot Everton kommer Guochuan själv att närvara, samt bjuda alla supportrar på fri dricka.

Vill behålla kulturen
Ägarens första ord sedan tillträdandet.
– Jag är glad och förmånen att ha en chans att bli den nya ägaren av denna stora klubb. Vi har en stark trupp, trogna fans och en unik kultur. Mina omedelbara prioriteringar kommer att vara att upprätthålla klubbens stabila struktur, med respekt för sin välskötta natur och dess arv. Jag har inte för avsikt att ändra klubbens grundsyn, säger han till WBA:s officiella hemsida.

Den första kärleken till klubben fick Guochuan när West Bromwich var det första engelska laget i modern historia att besöka Kina maj 1978.

”Blivit en etablerad toppklubb”
Jeremy Peace har länge sökt efter arvingen som skulle ta över klubben.
– Jag har varit ordförande i 14 år och jag är naturligtvis glad över att vi under den tiden har blivit en etablerad toppklubb. Nu, efter att ha tillbringat tid med Guochuan tror jag att han är rätt man att ta Albion framåt, säger Jeremy Peace och fortsätter:

– Hans genuin passion för spelet, meritlista med Palm och Kina blir det här en möjlighet för Albion som kommer förhoppningsvis att spela en nyckelroll i att hjälpa klubben att utveckla ytterligare i denna allt mer global ålder.

I väntan på slutförandet av transaktionen kommer tidigare Blackburn Rovers ordförande John Williams ta över som ordförande i klubben med omedelbar verkan. Nuvarande ordförande Jeremy Peace kommer bara att va kvar i klubben som en rådgivare under kommande säsong.

Transferfönstret prioriteras
John Williams är en rutinerad man som vet vad som gäller och han har redan börjat titta framåt.
– Jag har haft flera möten med styrelsen för att diskutera strategin för klubben när det gäller spel personal och transferfönstret och kommer att titta för att stödja dem i att stärka vår trupp. Vi strävar efter att uppgiften att se till att vi itu med denna första säsong på en ny era med ett konkurrenskraftigt lag, säger Albions nya tillfälliga ordförande.



The Baggies har fram tills nu varit icke aktiva på transfermarknaden med tanke på ägarskapets framtid. Klubben går nu stenhårt ut och berättar att förstärkningar och ett stort engagemang på transfermarknaden kommer att prioriteras först.

Förra säsongen blev West Brom kanske det minst roligaste laget att titta på efter att laget hade stora problem offensivt. Därför kommer det att rustas upp och förhoppningsvis kommer vi få se namnkunnigare spelare i truppen tills dagen är kommen då Crystal Palace ska mötas.

Läs mer om affären och kommentarer från parterna här på klubbens hemsida.

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2016-08-05 18:00:00
Author

Fler artiklar om WBA