Lagbanner
Klubben talar ut kring Berahino
West Bromwich Albion talar ut kring Berahino.

Klubben talar ut kring Berahino

West Bromwich klubbdirektör Jeremy Peace talar ut kring situationen runt Saido Berahino. Om varför klubben tackar nej till Spurs och varför man inte ser poängen att sälja anfallaren innan fönstret stänger.

Efter att Totteham varit ute efter Saido Berahino i tio dagar valde klubben att sätta ner foten. Rejält dessutom. När första budet på 18 miljoner pund kom ut valde West Bromwich att tacka nej generöst. Men när andra budet på drygt 22 miljoner pund steg fram på bordet var de inga glada miner. Albion gick ut med ett statment på sin officiella hemsida där man förklarade att Saido Berahino inte är till salu. 

Men nu verkar cirkusen inte ta slut. Saido Berahino avföljde klubben via sin Twitter och Spurs intresse har fortsatt. Idag valde West Bromwich klubbdirektör Jeremy Peace besöka lagets träningsanläggning. Med ett mål. Nämligen att tala till rätta för 22-åriga anfallaren. 

Jeremy Peace har förklarat Saido Berahinos situation:

1. West Bromwich har tydligt markerat från dag ett att Saido Berahino inte är till salu. 

2. Klubben har inte tagit emot något större bud än vad Tottenham har erbjudit. Spurs erbjudanden har varit attraktiva. 

3. WBA:s attityd till erbjudanden har varit negativa. Tottenham har erbjudit delbetalnings avtal vilket WBA inte har något intresse i. Samtidigt har erbjudanden varit väldigt låga sett till spelarens potential och möjligheter. 

4. Med all respekt för Tottenham har de agerat väldigt sent. Med bara få dagar kvar av transfermarknaden har de försökt att värva en viktig spelare hos oss. Det har resulterat till att spelaren har missat två viktiga matcher för klubben. Tottenhams strategi och prioritering av spelaren har inte varit tilltalande. 

Slutligen berättar Jeremy Peace att han förstår Berahino. Det har varit en obekväm och dålig tillvaro för honom. Men nu har West Bromwich klubbdirektör gett råd till anfallaren att lägga allt bakom sig, fortsätta jobba hårt för laget och göra mål. Det är vad han är bäst på. 

Om man summerar det hela finns det många perspektiv att se på den här cirkusen. Berahinos missnöje har inte varit tillfälligt utan under hela året egentligen. Att klubben inte har valt att sälja honom tidigare är en gåta. Jeremy Peace håller samtidigt på att sälja klubben och man kan se det som att han försöker höja värdet på truppen. Detta för att tjäna mer pengar naturligtvis. 

Sedan kan man förstå West Bromwich Albion. Det är få dagar kvar av fönstret. För att kunna vara med och tampas i Premier League behöver klubben behålla sina nyckelspelare. Den här cirkusen kring Berahino lär troligtivs fortsätta. Frågan är om det finns något vackert slut på den här sagan? 


Källa: West Bromwich officiella hemsida.

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2015-08-27 23:21:50
Author

Fler artiklar om WBA