Montreal - Ottawa
3 - 6

7 mål när WBA tågade vidare i FA Cupen
Mannen som stal showen på The Hawthorns den här eftermiddagen.

Saido Berahino stal showen och stod för fyra av de sju målen som WBA gjorde mot amatörlaget Gateshead. Nu väntar avancemang i FA Cupen.

Innan matchen startade presenterades tränaren Tony Pulis framför hemmapubliken, stort jubel och många applåder välkomnade Pulis.

Den första halvleken kunde man sammanfatta som en jämn match fram tills den 40:e matchminuten. Tills dess var amatörlaget Gateshead det bättre laget och skapade de vassaste chanserna. WBA såg riktigt tafatt ut under nästan den hela första delen av matchen.

Tränaren Tony Pulis började med att sitta på läktaren för att följa drabbningen. Men efter ett tag, 20 minuter, valde Pulis att gå ner till avbytarbänken för att coacha laget. Pulis såg förbannad ut och de hade han all rätt att vara. Såg bedrövligt ut från Premier League-lagets sida.

Innan halvlekens slut skulle ledningsmålet komma. En frispark som rensas ut Dorrans klipper till utanför och målvakten gör en jätteräddning på mållinjen. Men efter ännu en rensning kunde Saido Berahino lobba målvakten på ett kyligt sätt till 1-0 för hemmalaget. Innan halvtid skulle även 2-0 komma. Den här gången spelade Berahino fram Victor Anichebe som lyckades ta emot och vända bort en försvarare innan han kunde trycka dit tvåan för West Brom.

Den andra halvleken hann knappt börja innan Berahino vackert kunde placera bollen i bortre hörnet av målet till 3-0. Väldigt snyggt mål där Berahino vänder upp utanför straffområdet, har en försvarare framför sig och ändå lyckas vrida in bollen i bortre, starkt. Fint förarbete av Chris Brunt som hittade in till Berahino från vänsterkanten.

4-0 kom efter att högerbacken Chris Baird fått en fin boll från Dorrans, inspel från Baird till Berahino som kunde fullborda sitt hattrick för dagen. Enkel placering av Saido Berahino som verkligen visade Liverpool och Spurs att han är större än dem. Trots dålig attityd vid felpass av sina kamrater under matchen visade Berahino hur stor och viktig spelare han är för klubben.

WBA gjorde tre byten, Yacob-Anichebe, Varela-Sessegnon och Samaras-Dorrans. Greken Samaras skulle stå bakom 5-0 efter att snyggt vänt upp en Gateshead-spelare på mittplan och spelat fram Chris Brunt. WBA-kaptenen Brunt rundade målvakten och spelade enkelt in femman.

Men matchen var ännu inte slut. Med tjugo minuter kvar spelade Varela fram James Morrison som kom på bortre stolpen och tryckte dit 6-0.

Matchen började ju trots allt med Saido Berahino. Engelsmannen på allas läppar. Han skulle få äran att spika matchen med sitt 7-0 mål också. Får en pass från Varela, driver Berahino in i straffområdet och drar till bollen med en studs i bortre hörnet, otagbart för bortamålvakten.

Sammanfattningsvis såg det väldigt blekt och jobbigt ut de första 40 minuterna. Ett uddlöst WBA spelade nonchalant och slog flera felpass. Anfallen tog långt tid att skapa. Man hade kunnat lägga över skulden på Gateshead om de nu parkerade bussen vilket de absolut inte gjorde. Men när målen började rulla in såg det bra ut. Berahino spelade fantastiskt och gjorde jättefina mål. Inte konstigt att andra klubbar är ute efter honom. Egentligen var det heller inget snack om vilket lag som skulle vidare till nästa omgången. Trots ett tråkigt West Brom i den första halvleken visade andra att WBA är 5 divisioner bättre.

Stor eloge till Gateshead-supportrarna som stod och hejade utan tröjor i hela matchen. Fint bortafölje och ett äventyr som tyvärr för deras skull fick ta slut på The Hawthorns. För Albions del väntar fjärde omgången i FA Cupen.