Lagbanner
Skräckblandad förtjusning

Skräckblandad förtjusning

Ny tränare, brassestjärna som vill lämna, halvanonyma nyförvärv och oklar ägarsituation. Äntligen dags för premiär!

Valeri Ismael är alltså ny tränare från Barnsley. Försäsongsmatcherna har sett bra ut, vinst med 0-4 mot Birmingham i genrepet skapar hopp. Det kommer emellertid bli ett helt annat tempo när serien drar igång och Bournemouth borta i första matchen känns svårt.  

Truppen då?  
Med från Barnsley, på free transfer, har Ismael tagit Alex Mowatt, en ganska mobil innermittfältare som är van att ta ansvar. Mittbacken Matt Clarke har lånats in från Brighton och yttern/wingbacken Adam Reach har hämtats in gratis från det till League One nedflyttade Sheffield Wendesday. Det har rensats rejält från våran sida där vi bland annat släppt Harper, Field, Austin, HRK, Peltier,  Gibbs, Edwards, Ivanovic och Grosicki. Vidare har lånen Yokuslu, Diagne och Gallagher återvänt till sina klubbar, där den sistnämnde ånyo kommer bli utlånad, den här gången till Crystal Palace och jag har säkert missat någon.  Det har alltså inte lagts särskilt mycket pengar på nyförvärv från våra alltjämt anonyma ägare. 

En som vill spendera pengar, om än på andra saker än vår spelartrupp, är Matheus Pereira. Brassen har inte spelat på försäsongen och är i det närmaste klar för spel i saudiska Al-Hilal. Han gick själv ut på sociala medier och bekräftade att han fått ett lukrativt erbjudande han inte kunde tacka nej till, samtidigt som han uppgav att han alltid varit lojal med både supportrar och klubb. Efter elva mål och sex assist i Premier League räknade jag nästan med att tappa honom, dock inte till den saudiske ligan. På ett sätt är det väl bra att han inte lämnar för en engelsk klubb, å andra sidan verkar det på honom som att han i princip har haft en lön under existensminimum, vilket kan tyckas provocerande. Jag kommer emellertid sakna honom.  

Förhoppningsvis får vi behålla Johnstone och har i sådana fall seriens bästa målvakt. Hans kontrakt går ut nästa sommar och möjligen kan det ses som en win-win att han stannar och spelar ut kontraktet. Jag håller det som ganska osannolikt att han ska förlänga och det finns fortfarande en risk att han lämnar nu. Då hade vi åtminstone fått en del pengar för honom, men han hade varit svår att ersätta, även om det hade varit spännande att se vad Alex Palmer går för. Palmer, som varit konstant utlånad sedan Palmemordet, verkar nu få chansen att konkurrera på allvar.  Vidare är den engelska u-21 landslagsmannen Josh Griffiths är utlånad Lincoln City, där ovan nämnde Palmer spenderade föregående säsong (ja, på lån).  

Sammantaget har vi förmodligen en sämre trupp än vad vi hade föregående sejour i andraligan. Dock har vi en del spelare som förhoppningsvis kan få bättre utväxling än vad som var fallet i Premier League. Om spelare som Diangana, Grant, Sawyers och Ajayi kunde prestera som i fornstora dagar hade allt känts mycket bättre. Förhoppningsvis har Ismael bättre koll på nyförvärven än vad jag har och frågetecken blir till utropstecken. Då kan vi vara med där uppe. Det är med skräckblandad förtjusning säsongen inleds imorgon 20:45 på Vitality Stadium. 
 

Gustav Dovstad2021-08-05 17:15:45
Author

Fler artiklar om WBA