Lagbanner
2021-01-16 20:00

PEC Zwolle - Fortuna Sittard
0 - 2

WBA-Aston Villa 1-0: Derbyseger
Craig Gardner matchvinnaren med matchen ända mål

WBA-Aston Villa 1-0: Derbyseger

Vinsten satt långt inne för West Bromwich som slog Aston Villa med ett mål mot noll. Trots en man mer i drygt 67 minuter hade Baggies det svårt att göra mål.

Först halvleken fanns det inte mycket att tala om. Efter 23 minuter fick Kieran Richardson syna rött kort efter en hård tackling med dobbarna före mot Sessegnon. En riktigt vårdslös tackling av fd WBA-spelaren. Halvtimmen in i matchen var det en handssituation där Sessegnon försökte spela in bollen men den touchade en Villa hand ut till hörna. Handen var in till kroppen och egentligen fanns det inget att diskutera. Halvlekens chans fick just Sessegnon som ville mycket idag, involverad i det mesta framåt för Baggies. Varela och Pocognoli kommer ut på kanten och den sistnämnda fick in bollen till Sessegnon som avslutar på en Guzan som står för en benparad.

I den andra fortsatte WBA att anfalla och Villa försökte hålla ihop laget. Kreativiteten saknades hos West Brom ännu en gång i den här matchen. Vilket gjorde att den första chansen kom tjugo minuter in i den andra halvleken. Varela driver och driver och får tillslut in bollen till en Ideye Brown som avslutar över mål. En osynlig Brown borde ha hanterat chansen bättre och hade han fått den rätt hade det nästan garanterat blivit mål.

Efter mycket boll och få riktigt vassa chanser, bestämde sig WBA-managern Alan Irvine att sätta in Saido Berahino. Det skulle ge resultat och man märkte direkt att Berahino skapade mycket oreda hos Villa-försvaret. Ännu en gång fick Berahino börja på bänken.

Med knappa 20 kvar spelade Berahino bollen i straffområdet, där både Brown och Sessegnon missar bollen som tillslut hittar till Craig Gardner som i samma veva dundrar in bollen i mål. En otålig glädje hos Gardner och West Brom som välförtjänt tog ledningen.

Mot slutet försökte gästerna skapa chanser och i den 78 minuten hade Benteke en farlig chans. En frispark som hittade in till belgaren som styrde bollen centimeter utanför Ben Fosters målbur. Även Delph testade skott med några minuter kvar som Foster fick sträcka sig på. Men närmare kom inte Aston Villa och Alan Irvine kunde ta sin efterlängtade seger.

Sammanfattningsvis vann WBA efter ännu en tråkig tillställning. Oftast väldigt okreativa framåt och svårt att skapa riktigt farliga chanser. När Berahino kom in blev det mycket bättre och i fortsättningen får vi hoppas att ynglingen startar. Annars gjorde Baggies en stabil insats och efter 5 raka utan vinst har man nu äntligen brutit den sviten. Dessutom har man hållit nolla i två raka matcher nu. Foster imponerar tillsammans med backlinjen som gjorde ännu en bra insats. Kul att se Gareth McAauley i elvan igen. Roligt med mycket närkamper och känslor i matchen. Publiken var på tåna i hela matchen och livade upp atmosfären i Midlands derbyt.

Det bästa av allt är att vi nu är Pride of the Midlands trots turen med att Villa fick en tidig utvisning. Nu klättrar Albion upp till 14:e plats med 17 inspelade poäng. Om sju dagar väntar QPR på bortaplan.

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2014-12-13 18:08:00
Author

Fler artiklar om WBA