Ashton Gate, 2024-01-16 20:45

Bristol City - West Ham
1 - 0

West Hams uttåg ur FA-cupen
Dystra miner…

West Hams uttåg ur FA-cupen

Vi var förvarnade, vi visste att det skulle bli tufft. En tidig försvarstabbe blev enda målet och West Ham lämnar redan nu FA-cupen efter en riktigt blek insats.

West Ham ställde upp med fembackslinje och med en fronttrio bestående av Benrahma, Cornet och Ings.

Matchen var bara några minuter gammal när Mavropanos slog en usel hemåtpassning, Fabianski stod på hälarna och Bristol City kunde enkelt göra ledningsmålet.

West Ham lyckades sedan, trots fantasilöst och långsamt spel hitta några målchanser och kunde utjämnat före paus, men resultatet stod sig halvleken ut till att börja med.

Andra halvlek hade pågått i ungefär fem minuter när Benrahma fick kortslutning och drog på sig ett solklart rött kort efter att liggande stämplat en motståndare. Bristol City hade under omgångens tre tidigare halvlekar spelat både på och över gränsen och kunde åkt på både gula och röda kort så frustrationen är förståelig, men trots det så är det förstås oförsvarbart att agera på det viset som Benrahma gjorde. 

Reducerade till tio man var vi många som insåg att förlusten var på väg. Vi fick se en pigg debutant i Callum Marshall (han var förmodligen det enda positiva med den här matchen), men de riktigt heta chanserna uteblev och West Ham är utslaget.

Skrällar händer i cuper så det i sig är inte så anmärkningsvärt, det är tvärtom uppfriskande när det drabbar andra lag än West Ham. Det som är irriterande är hur otroligt tunn vår trupp är. Cresswell håller inte längre, Mavropanos luktar flopp lång väg - det är en sak att tappa position eller förlora en nickduell, men att titt som tätt bjuda på baklängesmål håller inte! Soucek och Ward-Prowse kan inte ensamma driva ett mittfält, framförallt inte när vi måste framåt. Benrahma har varit bedrövlig hela säsongen och nu är vi många som tappat tålamodet med honom, Ings kommer ingenstans (han får inget understöd heller), Cornet gör ingen glad och Mubama är långt ifrån redo för Premier League (skulle nog må bra av en säsong i League One, tror inte att han startar i Championship heller).

Här måste också Moyes få sig en rejäl skopa av kritiken. Spelarna har sitt ansvar, men Moyes klarar uppenbarligen inte av att få med sig hela truppen, de som inte startar tycks han inte bry sig om över huvudtaget och då blir det så här när frånvaron kommer. Det är tränarens ansvar att få med sig hela truppen; alla från stjärnorna som spelar mest till breddspelare som får minimalt med speltid måste känna sig lika delaktiga och inkluderade.

Förr kanske det gick att komma undan med att enbart vara en taktiker, men numera måste en manager även klara av att vara en människokännare. Dessutom fungerar det inte att ha en manager som bara klarar av en typ av spel, herregud att försöka tråka ut Bristol City var dömt att misslyckas från början. Det här var ett magplask för hela laget. Vi har en handfull spelare som vinner matcher åt oss tack vare individuell kvalitet, det är inte långsiktigt hållbart och igår blev vi tydligt straffade!

På söndag väntar Sheffield United, en match som vi normalt bara ska vinna, men som kommer bli tuff under rådande omständigheter. Ge oss en positiv överraskning nu.

I’m Forever Blowing Bubbles!
 

JesperJesperWHU2024-01-17 15:12:00
Author

Fler artiklar om West Ham