Malmö spelade ut Brann

I en match som snarare för tankarna till en sådan där vattenfylld glasbubbleleksak där snön yr om tomten än till fotboll, vann Malmö klart över SK Brann.

Malmö FF - Brann 2-0
Osmanovski 53
Rosenberg 57


Inför 3800 huttrande åskådare, varav 200 tillresta norrmän, visade Malmö FF varför man just nu kan vara nordens bästa fotbollslag. Planen var hal som såpa men ändå gropig likt en potatisåker - ändå presterade Malmö FF en ivrig anfallsfotboll som totalt körde över Bergenlaget.

De första 45 minutrarna spelade MFF i stark medvind - Brannmålvakten Opdal fick knappt iväg utsparkarna till mittlinjen - och var det klart bättre laget, även om det egentligen bara skapades en handfull bra målchanser.

Många anfall gick via Skoog, som vände sin gubbe och spelade de framrusande yttrarna Chanko och den för dagen klart vassare Yksel Osmanovski. Även några fina kombinationer med Rosenberg förekom och den senare visade verkligen vilken storspelare han blivit genom att gpåpng på gång ställa sina bevakare med yviga rörelser och löpningar.

Chanko hade ett bra skott från straffområdeslinjen som gick strax över, Rosenberg hade även han ett fint läge och Yksel kunde blivit målskytt om inte hans friläge vinkats av felaktigt av den för dagen pinsamt usle linjemannen på norra sidlinjen. Domarteamet var sannerligen inte bra idag (på något håll); solklara hörnor blev till insparkar, offsideavvinkningar kom från ingenstans och bedömningsnivån var ojämn på frisparkar och varningar.

Brann hade en målchans; en alldleles för hårt slagen djupledsboll stannade i snömodden och hanns upp av en norrman som dock sköt utanför.

I det andra åket väntade vi oss att Brann skulle dra nytta av vinden och ta över, men istället fick vi se 45 minuter av total hemmadominans.

Daniel Andersson gjorde som han ville på mitten och firma Rosenberg och Skoog höjde sig ytterligare ett snäpp. Ettan kom då Yksel spelats fram snyggt i den 53 minuten och fyra minuter senare tajmade Rosenberg en löpning perfekt och kunde fri med målvakten sätta tvåan.

Rosenberg borde även ha blivit tvåmålsskytt idag, men bredsidan som kom efter han rundat målvakten stannade oförklarligt och retligt i snöleran precis vid mållinjen.

Branns enda möjlighet vinkades av för offside, men även om spelet hade tillåtits fortgå så hade Mattissons eminenta brytning ändå gjort chansen resultatlös.

Med ungefär kvarten kvar fick så Sammy Barlay och Jocke Nilsson komma in och nog imponerade Barlay med sin tuffhet och kompromisslösa inställning, det ovana underlaget till trots.

En kall eftermiddag på Norra värmde ändå. Vi är med i Royal League-gruppen och vi är fortfarancde obesegrade i år!

MFF:
Asper
Mattisson-Persson-Abelsson-Holgersson
Chanko-Andersson-Olsson (ut mot J. Nilsson)-Osmanovski
Rosenberg (ut mot S. Barlay)-Skoog

Kåffe2005-02-12 21:25:00

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?