Lagbanner
Inför Crystal Palace-Wolves

Inför Crystal Palace-Wolves

Wolves åker till London ikväll för att försöka ta en sällsynt bortaseger

Wolves är inte bra på bortaplan. Nio raka matcher utan vinst, och de resande Wolvesfansen har inte haft mycket att sjunga om. Men humöret är ändå bättre än på länge hos vargarna. Vi vann i lördags hemma mot Nottingham, det gav oss tre härliga poäng och ett nytt självförtroende.

Läser man på diverse sidor så är Wolves smått favoriter i denna match. Palace har dålig form, gör inga mål, och när dessutom Wolves får tillbaka mittbacken Nathan Collins efter avstängning så blir vi ännu starkare än i lördags.

Wolves problem är målskyttet. Vi har fyra anfallare skadade: Raul Jiménez, Pedro Neto, Francisco Chiquinho och Sasa Kalajdzic. Som nödlösning har vi tagit in gamla skyttekungen Diego Costa, men även om han redan är en kultfigur hos fansen så har han ännu inte gjort något mål, ringrostig som han är.

Men det ser bättre ut för varje match och Wolves caretaker head coach Steve Davis fick alltså en vinst senast som vi kan surfa vidare på. Fortfarande letar Wolves efter en ny head coach sedan Bruno Lage fått kicken. Det är många kandidater som vill ha jobbet, men ikväll kommer ungdomstränaren Steve Davis att leda laget igen och det behöver inte vara helt fel. Jag tycker att Steve har en del bra idéer och konstrar inte till uttagningen.

Palace och Wolves är ungefär lika bra. Egentligen två stabila mittenlag som haft en knackig inledning. Varken Palace eller Wolves lär åka ur, men de blir knappast topp 7 heller. Palace hade en brutal öppning och har redan mött Arsenal, Liverpool, Man City och Chelsea. Nu har de en lite enklare period med Wolves, Everton, Southampton, West Ham, Newcastle, Fulham och Bournemouth på rad.

Wolves har också möjligheter till fina poäng: efter Palace har vi Brentford, Brighton och Leeds. Så antagligen klättrar både Palace och Wolves i tabellen den närmaste månaden.

I staden Wolverhampton diskuteras mest om vem som ska bli vår nye head coach, där till och med den smått legendariske Nuno Santo har nämnts. Massor av namn cirkulerar och fansen är delade om man vill ha tillbaka stadens hjälte Nuno, eller inte. Nu lär det inte bli Nuno i vilket fall som helst. Han gör succé i Saudiarabiens liga (obesegrad efter nio matcher) och lär stanna där.

JAG OCH PALACE
Jag har aldrig sett Wolves mot Palace live, men det skulle vara trevligt, en lagom svår motståndare för en resa till England. Man minns främst playoff-matcherna 1996/97 då Wolves tyvärr förlorade med sammanlagt 3-4 och missade uppflyttning till Premier League.

SWEDEWOLVES TIPPAR
Jag är lite inne på att vi vinner igen. Patrick Vieiras lag lever mest på sin fixstjärna Wilfried Zaha. Stoppar vi honom så blir det tre poäng till vargarna. Ska vi säga 1-0 igen? Målskytt Diego Costa.

TROLIGT WOLVES-LAG
Wolves (4-3-3, fr.h):
José Sá – Jonny Otto, Max Kilman, Nathan Collins, Rayan Ait-Nouri – João Moutinho, Ruben Neves, Matheus Nunes – Adama Traoré, Diego Costa, Daniel Podence.

Vi vargar som bor i Stockholm ser matchen på The Crib, Sveavägen 55, t-bana Rådmansgatan. Vi blir alltid ett stort gäng där! Kick-off kl 21:15 idag tisdag.

Truls Månsson2022-10-18 08:20:00
Author

Fler artiklar om Wolves