Ziyech: ‘’Ett perfekt mål!’’
Hakim Ziyech och Romelu Lukaku, Chelsea två målskyttar i lördags, här i duell med Anfernee Dijksteel.

Målet var extra speciellt eftersom det gjordes på hans 29:e födelsedag, men det var på sättet som rörelsen utspelade sig som gjorde yttern extra glad när han tittar tillbaka på ett fint mål.

Romelu Lukaku hade fört upp laget i ledning i den 15:e minuten och i den 30:e minuten var det Ziyechs tur att näta. Två mål räckte för att besegra ett lag som slagit ut Manchester United och Tottenham ur samma turnering och som hade bra stöd av hemmapubliken.

‘’Rörelsen startade väl på vänsterkanten, vi bytte kanter vid rätt tillfälle och vi fick bollen till Mason.’’, förklarar Ziyech om uppbyggnaden inför målet, efter att Chelsea-försvararna tagit sig förbi Bournemouths höga press.

‘’Azpi gjorde en löpning bakom mig vilket innebar att jag hade två alternativ. Jag hittade utrymme och tyckte att jag behövde avfyra ett skott, eftersom bollen gick i mål så var det ju ett perfekt mål.’’

‘’I dessa matcher är det alltid viktigt att göra mål tidigt. Lyckas man inte med målskyttet under första halvlek börjar motståndarna tro på sig själv mycket mer och det blir en tung match. Vi avgjorde rätt tidigt i första halvlek och naturligtvis hade Middlesbrough sina stunder där man tror att de kan ta sig tillbaka i matchen, men överlag hade vi inga större svårigheter under matchens gång.’’

‘’I andra halvlek hade vi några bra lägen att göra 3-0, men i slutändan är 2-0 också ett bra resultat och det räcker för en plats på Wembley.’’

Semifinal-matchen kommer att spelas mot Crystal Palace, laget som Ziyech stod för ett sent kvitteringsmål mot för en månad sedan när lagen möttes i PL på Selhurst Park.

‘’Vi har spelat i så många turneringar och vi är alltid redo.’’, säger Ziyech.

Källa: chelseafc.com