Dagen efter förlusten
Hinteregger

Dagen efter förlusten

ÖFB-team gick in i detta EM-mästerskap med stora förväntningar, men efter första matchen ser det redan riktigt tufft ut för Marcel Koller och hans landslag.

Rubriken som österrikisk press skriver efter förlusten ”Sagan blir en mardröm”, förklarar väldigt tydligt hur alpnationen känner sig efter gårdagens 0:2 förlust mot Ungern.
 
Över 100 000 fans samlades i Wiens Rådhustorg för att bevittna landets första seger i ett EM-slutspel. Istället fick fansen bevittna en bitter förlust mot grannlandet Ungern.

När den franska domaren Clement Turpin blåste av matchen mellan Österrike - Ungern så var det inte bara resultatet som sved för Marcel Koller o Co., det var nämligen även faktumet att mittbacksgeneralen Dragovic missar kommande match mot Portugal och skadan på Junuzovic.
 
Dragovic som drog på sig två gula kort och därmed fick ett rött emot Ungern kommer missa lördagens match mot Portugal. Det är fortfarande oklart vem som ska bilda mittbackspar med Hinteregger. Koller har dock två starka namn att välja mellan, nämligen Sebastian Prödl från Watford och Kevin Wimmer från Tottenham. Prödl fick spela sammanlagt 24 matcher denna säsong för Watford och Wimmer fick 21 matcher på kontot i Spurs.
 
Tror personligen att Koller kommer välja Prödl på grund av att 28-åringen har mer erfarenhet med sina 57 landskamper gentemot Wimmers tre landskamper för ÖFB-team.
 
Junuzovic skada var inte så farlig som befarad, inget är avslitet i fotleden, men det är osäkert om Werder Bremen spelaren kommer hinna bli redo för spel på lördagskvällen. Alessandro Schöpf och Marcel Sabitzer är det naturliga ersättarna för Junuzovic. Se vem som kommer få äran från start mot Ronaldo o Co.
 
Marcel Koller punkterade i dagens presskonferens vikten av att laget måste ”ställa sig upp tillsammans”.

Få hoppas att laget ställer sig upp tillsammans så att den så kallade ”mardrömmen” återgår till en ”fin saga” igen. En sak är säkert, ÖFB-team har fortfarande en stor möjlighet att lyckas med ett avancemang, sålänge de spelar på den nivån som de gjorde under EM-kvalet. 
 
Det lär komma mer info under veckans gång angående mittbacksfrågan och Junuzovic skada. Ni hittar självklart det senaste här på Svenskafans. 

Keven Baderkeven.james.bader@gmail.com@Keven_Bader2016-06-15 18:03:25
Author

Fler artiklar om Österrike