2016-06-14 18:00

Österrike - Ungern

EM 2016 Gruppspel: Inför Österrike - Ungern
Vad ska Alaba hitta på i kvällens möte mot Ungern?!

EM 2016 Gruppspel: Inför Österrike - Ungern

Alplaget har sikte på sin första seger i ett EM-slutspel när det ställs mot vice världsmästarna från 1954 - Ungern.

Österrike
 
ÖFB-team har haft det bästa möjliga förutsättningarna i Mallemort. Nu ska Marcel Kollers trupp ta sig an Ungern i sin första gruppspelsmatch i detta EM-slutspel. Det glada nyheterna för Österrike fansen är att alla 23 spelare är tillgängliga för spel, även målskytten Janko som har haft skadeproblem under förra veckan.
 
Med största sannolikhet kommer Österrike ställa upp med följande startelva:
 
Almer - Klein, Hinteregger,Dragovic, Fuchs - Alaba, Baumgartlinger - Harnik, Junuzovic, Arnautovic - Janko 
                   
(Klicka HÄR för att få reda på allt viktigt om varje spelare i Österrike.)
 
Österrike kommer framförallt fokusera på att ta sig fram genom sin vänsterkant med Fuchs och Arnautovic, precis såsom de gjorde mycket under EM-kvalet. Alaba kommer som förväntat agera spelmotor och Junuzovic kommer söka den avgörande passningen.
 
Vi kommer få se ett spelförande Österrike som kommer försöka bearbeta Ungern med sitt kollektiva spel. Det är just den kollektiva styrkan som är Österrikes främsta vapen. I kvalet släppte man in endast fem mål och gjorde sammanlagt 22 mål framåt. Av dessa 22 mål gjorde Janko sju stycken, något som visar på att Janko är viktig, men inte vital för Österrikes målproduktion.
 
Ungern
 
Den tyske tränaren Bernd Stork har lett Ungern till sitt första EM-slutspel på 44 år. Genom att komma trea i kvalgruppen bakom Rumänien och Nordirland, tog man sig sedan vidare genom ett playoff möte med Norge till EM-slutspelet i Frankrike.
 
Ungern har spelat oavgjort mot både Elfenbenskusten och Kroatien i år. Stork manskap åkte dock på en 2:0 förlust borta mot Tyskland i en träningslandskamp strax innan EM. Men även i förlusten visade man sig vara farlig på kontringar, med bland annat Adam Szalai i spetsen. Hannover anfallaren har dock haft en tung säsong. Han har gått mållös ifrån alla 17 matcherna i Bundesliga. En säsong som den ungerska anfallaren gärna vill avsluta på bästa möjliga sätt med sitt kära Ungern.
 
Tidigare möten
 
Österrike och Ungern har sammanlagt möts 117 gånger. Österrike har vunnit 36 gånger, 25 oavgjorda matcher och 56 förluster mot Ungern.
Senast länderna möttes var 2000 i en vänskapsmatch, då blev det 1:1.
 
-->Om Österrike når upp till nivån som de hade under EM-kvalet så ska Alaba o Co. lämna Bordeaux med tre poäng. 

Var: Nouveau Stade de Bordeaux
När: Tisdag den 14 juni 18:00 

Keven Baderkeven.james.bader@gmail.com@Keven_Bader2016-06-14 10:22:00
Author

Fler artiklar om Österrike