2020-11-12 18:00

Georgien - Nordmakedonien
0 - 1

En match ifrån drömmen

Fotbolls Makedonien står inför den största utmaningen ikväll. För första gången är det Makedoniska landslaget på väg att förverkliga sin dröm - placera sig i ett stort mästerskap. Ett ögonblick som inte lämnar något fotbollsfan i landet ointresserad. Idag är dagen då vi ska skriva historia.Makedonien mot EM.

Makedonien spelar ikväll finalen av Uefa Nations League mot Georgien på bortaplan.För första gången i fotbollslandslagets historia har vi chansen att ta oss till ett EM-slutspel.Det ända tunga avbräcket för ikväll är Enis Bardi som skadade sig under träningen och missar kvällens match.              Även Kire Ristevski missar dagens match pågrund av postitivt coronatest.

Förbundskaptenen Igor Angelovski hade tillräckligt med tid för att analysera Georgiens spel,  samt att hitta ett recept för att vi ska gå vinnande och säkra en historisk plats till EM.  Enligt vår förbundskapten kommer två saker att vara avgörande, att trycka på motståndarnas försvar och vår kreativitet i mitten.Även lagkaptenen Goran Pandev uttalade sig under gårdagens presskonferens.

" 113 matcher i mer än 19 år med den här landslagströjan,  många nederlag,  segrar,  glädje,  förödmjukelse,  många bra och dåliga saker tillbringade jag med dig Makedonien.  Det finns ett steg kvar för att förverkliga min dröm,  förverkliga mina kollegors dröm,  min familjs,  hela nationens.  I dessa svåra tider, låt oss alla gå samman och försöka förverkliga vår dröm. " - Goran Pandev på gårdagens presskonferens.

" Jag skulle byta ut allihopa mina klubbtrofeer samt utmärkelser i min karriär för att spela EM med Makedonien. " Goran Pandev

Idag är dagen då vi ska heja fram vårt landslag till ett historiskt EM avancemang.Napred Makedonija!!!!!!!!

Ille Ilievski2020-11-12 12:36:00
Author

Fler artiklar om Nordmakedonien

Gibraltar : Makedonien 0-2
Spanien  5-1  Makedonien