-

Inför: Spanien - Makedonien

Inför: Spanien - Makedonien

Ett nytt makedonskt landslag kommer att ta sig an ett nytt spanskt landslag. Spanien som stod för ett fiasko i VM har också fått stora avbräck i Alonso och Xavi , som tackade för sig i landslaget.I Makedonien saknas Goran Pandev som också har tackat för sig i landslaget efter en dispyt med federationen.

Den makedonska landslagstränaren Bosko Gjurovski tog en ganska ung trupp till EM-kvalmatchen mot Spanien. Gjurovskis filosofi går ut på att bygga ett nytt landslag med ett ungt lag. Den största skrällen var nog att den tveklöst bästa unga makedonska spelaren David Babunski inte blev uttagen i truppen. Babunski som skulle bära landslaget till EM kommer alltså inte vara med i den första

EM-kvalmatchen. Återstår att se om han kommer tillbaka. Våran bästa spelare genom tiderna Goran Pandev har återigen tackat nej till spel i landslaget trots att han blivit uppringd av tränare Gjurovski.
En Pandev som alltid krigat i landslaget har alltså tackat för gott.Istället får vi förlita oss på Ibraimi som gjorde en toppsäsong i Cagliari i Italien förra säsongen.Denna säsong har han återvänt till Maribor som spelar i CL. Återstår att se om Ibraimi kan ställa till med oreda mot Spanien.

Tränaren Bosko Gjurovski är ny och har många ideer om det makedonska landskaget. Han har sagt att han på sikt kommer att bygga ett nytt makedonskt landslag.
Gjurovski sa inför mötet mot Spanien att han vet att Spanien är revanschsugna efter fiaskot i VM och att Makedonien ska försöka hålla siffrorna nere. Han sa också att försvaret kommer vara nyckeln i EM-kvalet då det är den viktigaste delen i vårat landslag.

I spanska truppen så kom det några skrällar. Casilla , San Jose , Raul Garcia och Alacer har fått chansen att visa upp sig i landslaget.Spelare som Reina , Pique , Mata och Torres har ställts utanför truppen. Spanien har å andra sidan Alonso och Xavi borta från truppen , som har tackat för sig i landslaget. Ett nytt landslag som kommer att byggas kring Koke och Carvajal.Unga spelare som kommer kastas in på direkten in i hetluften. Spelare som har visat vad dem går för i klubblagen.

Del Bosque sa på presskonferensen att man inte ska underskatta Makedonien då han mycket väl kommer ihåg matchen i Skopje för några år sedan.En match som Spanien vann med 3-2 efter att
Makedonien ledde med 2-0 efter 2 mål av Goran Pandev.

Den makedonska truppen :

Målvakter : Tome Pachovski , Martin Bogatinov , Kristijan Naumovski

Backar : Stefan Ristovski , Aleksandar Todorovski , Vanche Sikov , Daniel Mojsov , Aleksandar Damchevski , Kire Ristevski , Ardian Cuculli , Ezgjan Aliosi , Darko Glisikj

Mittfältare : Muhamed Demiri , Arijan Ademi , Stefan Spirovski , Aleksandar Trajkovski , Agim Ibraimi , Ferhan Hasani

Anfallare : Adis Jahovic , Besart Abdurahimi , Jovan Kostovski , Krste Velkoski , Marjan Radeski

Matchen spelas den 8 september klockan 20.45 i Valencia.

Vi hoppas på en bra match och minst 1 poäng!

Napred Makedonija!!!!!

Ille Ilievski

Ille Ilievski2014-09-08 12:20:00

Fler artiklar om Nordmakedonien

Gibraltar : Makedonien 0-2
Spanien  5-1  Makedonien